Τετάρτη, Ιανουαρίου 11

Τζήμερος: Άδικη η σύγκριση Τσίπρα - Σώρρα! - Σαν να συγκρίνεις Αλ Καπόνε με κλεφτοκοτά


Άδικη θεωρεί ο Θάνος Τζήμερος τη σύγκριση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Αρτέμη Σώρρα σχετικά με τα χονδροειδή παραμύθια που πούλησαν ως επίδοξοι...σωτήρες της χώρας.

Σχολιάζοντας νέο άρθρο του δηλώνει ότι είναι σαν να συγκρίνεις τον Αλ Καπόνε με ένα κλεφτοκοτά.
Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά επισημαίνει ότι σε μια σοβαρή χώρα τέτοιοι απατεώνες, όπως τους χαρακτηρίζει θα ήταν είτε στη φυλακή είτε στο ψυχιατρείο αν η επιστήμη αποφανθεί.


Από τα πυρά Τζήμερου δεν ξεφευγουν κι άλλοι πολιτικοί και κόμματα όπως το ΚΚΕ, ο Καμμένος, ο Λεβέντης, ο Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κ.ά
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ.Τζήμερου στο marketnews.gr

Σώρρας: Έχω 600 δισ. και θα τα μοιράσω στους Έλληνες.

Τσίπρας: Θα σκίσω το μνημόνιο, θα διαγράψω το χρέος, θα διώξω τους δανειστές, αλλά θα τους ζητάω κάθε χρόνο καινούργια δανεικά, χωρίς να αναλάβω καμμία υποχρέωση. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μη μου δώσουν. Θα χτυπάω τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές. Με έναν νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσω μισθούς και συντάξεις.

Ποιος είναι ο περισσότερο παράλογος; Ο μεγαλύτερος απατεώνας; Ο πιο επικίνδυνος ψυχοπαθής; Αλλά αυτοί οι δύο δεν είναι οι μόνοι της παρέας. Υπάρχει και η… συντροφία:

ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.: Θα φέρουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου, όλες οι επιχειρήσεις θα γίνουν κρατικές. Θα καταργήσουμε το χρήμα και ο καθένας θα δουλεύει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα αμείβεται σε είδος ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν δεν δουλεύει όσο θέλουμε θα τον εκτελούμε ως αντεπαναστάτη.

Καμμένος: Θα καταγγέλλω τους δανειστές ως τοκογλύφους και ταυτόχρονα θα παρακαλάω να συνεχίσουν να μας δανείζουν με επιτόκιο 0,29%, που είναι το 1/23 του «περήφανου» 6,10 % με το οποίο μας δάνεισαν οι αγορές την τελευταία φορά προ μνημονίου.

Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας κ.λπ.: Θα κηρύξουμε το χρέος επονείδιστο και θα το διαγράψουμε. Θα τυπώσουμε δραχμές και θα περνάμε ζωή και κότα.

Λεβέντης: Με τις γνωριμίες μου στην Ευρώπη, θα βγάλω την Ελλάδα σε δυό μήνες από το μνημόνιο.

Μητρόπουλος: Θα διαγράψω όλα τα χρέη και όλα τα δάνεια. Ψεκάστε, διαγράψτε, τελειώσατε.


Γιατί ο Σώρρας είναι απατεώνας του κοινού ποινικού κώδικα και ο Τσίπρας δεν είναι; Και οι δύο χρησιμοποίησαν τερατώδη ψέματα για πηγές χρηματοδότησης που δεν υφίστανται, παρά μόνο στη φαντασία τους. Και οι δύο υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια αποσπώντας οφέλη. Την εξουσία ο ένας, τις συνδρομές ο άλλος. Όμως οι άνθρωποι που εξαπάτησε ο Τσίπρας είναι συντριπτικά πολλαπλάσιοι όσων εξαπάτησε ο Σώρρας. Οι τελευταίοι πλήρωσαν μια συνδρομή λίγων ευρώ για να αγοράσουν τα εφοροσυγχωροχάρτια του απατεώνα από την Πάτρα. Η ζημιά που προκάλεσε ο απατεώνας από τα Βόρεια Προάστια που υποδύεται το λαϊκό παιδί είναι πάνω από 100 δισ. ευρώ. Δηλαδή 10.000 ευρώ σε κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, ακόμα κι αν γεννήθηκε χθες. Η σύγκριση Τσίπρα – Σώρρα είναι άδικη. Σαν να συγκρίνεις τον Αλ Καπόνε με κλεφτοκοτά.

Ο μόνος λόγος που κανένας τους δεν βρίσκεται (ακόμα) στη φυλακή είναι ότι ο Τσίπρας πρόφτασε και κατέλαβε την εξουσία, βάζοντας χέρι και στη Δικαιοσύνη. Έτσι, η δήλωση “μπορεί να είχαμε αυταπάτες” στην περίπτωσή του θεωρήθηκε πολιτικό σχόλιο. Όταν αποδειχθεί ότι τα 600 δισ. (που αργότερα αυξήθηκαν σε 3 τρισ. και προσφάτως πήγαν στα… 115 τρισ.!) είναι αέρας κοπανιστός, η Δικαιοσύνη θα αποδεχθεί ως επαρκή δικαιολογία ένα πιθανό “μπορεί να είχα αυταπάτες” του Σώρρα; “Νόμιζα ότι ήμουν 1600 φορές πιο πλούσιος από τον Μπιλ Γκέητς, κύριε πρόεδρε! Δεν ήμουν, τελικά. Αλλά ό,τι έκανα το έκανα για να σώσω τη χώρα!”. Τουλάχιστον ο Σώρρας κάτι έχει προσφέρει στην οικονομία. Έχει δουλέψει νταλικέρης και κάποια χρόνια. Ο Τσίπρας ούτε μισή ώρα.

Θα μπορούν και οι “σωρρηδόν” εξαπατημένοι να πουν την κλασική πλέον δικαιολογία “τουλάχιστον αυτός προσπάθησε” που λένε όσοι ψήφισαν, σωρηδόν επίσης, έναν που θα βαρούσε τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές. Γιατί η τεχνολογία του Δία που τάχα μου πούλησε ο Σώρρας στους Αμερικάνους είναι για γέλια κι η τεχνολογία του αρκουδιάρη που θα πουλούσε τάχα μου ο Τσίπρας στις παγκόσμιες αγορές δεν είναι; Αν ο Τσίπρας σε ένα υποθετικό debate ρωτούσε τον Σώρρα «πού θα τα βρεις τα λεφτά για το πρόγραμμά σου;» θα έπεφτε πολύ γέλιο. Αλλά εις βάρος ποιου;

Σε κάθε σοβαρή χώρα απατεώνες τύπου Σώρρα ή Τσίπρα θα ήταν στη φυλακή. Ή στο ψυχιατρείο, αν η επιστήμη αποφανθεί - πράγμα πολύ πιθανόν καθώς είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού - ότι και οι δύο δεν στέκουν στα καλά τους. Διότι ο γκράντε απατεώνας, αυτός που επινοεί ένα τερατώδες ψέμα και γυρνάει τον κόσμο για να το υποστηρίξει, το ψιλοπιστεύει κιόλας - λέει η ψυχιατρική. Άβυσσος η ψυχή του άνθρωπου και μεγαλύτερη άβυσσος η ψυχή του απατεώνα ψυχασθενή.

Επειδή όμως απατεώνες και ψυχασθενείς υπάρχουν παντού, όλες οι σοβαρές χώρες έχουν επινοήσει μηχανισμούς εντοπισμού και εξουδετέρωσής τους. Και σε μας υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί - ελλειμματικοί μεν, αλλά υπάρχουν. Όμως είναι υποχείρια των απατεώνων. Οπότε το σύστημα μπλοκάρει. Ποιος φορέας θα αναλάβει την εξυγίανσή του στρεφόμενος κατά του εαυτού του; Ποιος θα καταδιώξει τον Τσίπρα για τις απάτες του; Τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη και όλη την παρέα της δραχμής και του «ντου» στο Νομισματοκοπείο; Η... ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Μόλις τώρα πήρε χαμπάρι για τον Σώρρα, αφού τα «αξιακά πρωτόκολλα» λεκιάστηκαν με αίμα. Και βέβαια κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, όπως έκανε στην περίπτωση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παράδειγμα, όταν το 2013 μια πρωτοδίκης θεώρησε ότι είναι πολύ πιθανό ένας πατρινός νταλικέρης να έχει 600 δισ. ευρώ. Αν είχε ξεκινήσει ο Σώρρας λίγο νωρίτερα, κι αν έπαιρνε το χρίσμα της αριστεράς, θα είχε νικήσει τον Τσίπρα στον διαγωνισμό ψέματος (στον οποίο έχει εθίσει τον ελληνικό λαό το σύνολο του πολιτικου συστήματος) θα ήταν πρωθυπουργός και έκανε εκείνος κουμάντο. Κι αν κάποιοι σαν κι εμένα φώναζαν: "μα είναι απατεώνας - κάνει κρα από χιλιόμετρα μακριά! - δεν το βλέπετε;" θα τους εγκαλούσαν για έλλειψη σεβασμού στον θεσμό του πρωθυπουργού της χώρας. Μπορεί να βλέπαμε και την κυριούλα με το μπερέ που εκφωνούσε τον «ελλάνιο όρκο» στο επαρχιακό καφενείο, πρόεδρο της Βουλής. Γιατί όχι; Η Ζωή ήταν καλύτερη περίπτωση;

Δεν ξέρω αν θα γίνουμε ποτέ σοβαρό κράτος. Το 51.85% του εκλογικού σώματος που ψήφισε τον Σεπτέμβριο του 2015 τους παραπάνω διαταραγμένους ή απατεώνες (ή και τα δύο) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Πιθανότερο είναι Τσίπρας Σώρρας και λοιπές ελλάνιες προσωπικότητες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αποκτώντας συντριπτική δύναμη διαπραγματευτικού πυρός: Αν δεν καταργήσετε το μνημόνιο θα στείλουμε τον κυρ-Βασίλη με τις γνωριμίες του να καθαρίσει. Κι αν (πράγμα απίθανο, αλλά λέμε…) δυσκολευτεί εκείνος, θα πάρουμε το καταπίστευμα του Σώρρα και θα αγοράσουμε μέχρι και την πύλη του Βραδεμβούργου. Κι αν (πράγμα απίθανο, αλλά λέμε…) δυσκολευτούμε, θα βάλουμε την παρέα της Ζωής να διαγράφει επαχθή χρέη και να τυπώνει πεντοχίλιαρα. Κι αν (πράγμα απίθανο, αλλά λέμε…) δυσκολευτούμε, θα βάλουμε τον Κουτσούμπα να ξεκινήσει την παγκόσμια επανάσταση και όλοι οι λαοί της γης θα κολυμπούν μέσα στα καλούδια όπως ο Σκρουτζ στην πισίνα με τις λίρες.

Μπλέξαμε άσχημα, συνελληνίδες και συνέλληνες. Ο Δίας να βάλει το χέρι του.