Κυριακή, Ιανουαρίου 15

Ελευθερωθείτε από τα προβλήματα και τους όζους στο θυρεοειδή αδένα


Όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα θέτουμε σε συναγερμό τον ερπετικό μας εγκέφαλο (αυτόνομο νευρικό σύστημα) και αυξάνεται η κορτιζόλη. Η αύξηση της κορτιζόλης προκαλεί μείωση της ορμόνης του θυρεοειδή, το λεγόμενο υποθυρεοειδισμό, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι, ξηροδερμία, ξηροφθαλμία, τα νύχια γίνονται εύθραυστα, κρυώνουμε, γινόμαστε υπέρβαροι, χάνουμε τα μαλλιά μας, πάσχουμε από δυσκοιλιότητα, παθαίνουμε κράμπες στους μυς μας, έχουμε προβλήματα μνήμης και κατάθλιψη. 

Η υπόφυση παράγει νευροχημικούς αγγελιαφόρους, που τους στέλνει σ’ όλους τους αδένες και τα βασικά όργανα του σώματος, για να αρχίσουν την παραγωγή ορμονών και ουσιών που διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καλή λειτουργία του σώματος. Δια μέσου του υποθαλάμου που βρίσκεται στον συναισθηματικό ή ενεργειακό εγκέφαλο, στην επίφυση και, τέλος, με κύματα διεγείρεται η υπόφυση, η οποία διεγείρει ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.  Η υπόφυση στέλνει τον νευροχημικό αγγελιαφόρο (ορμόνη) την TSH (Thyroid Stimulating Hormone) στον θυρεοειδή αδένα, για να τον διεγείρει να παράγει την αδρανή θυρεοειδή ορμόνη που ονομάζεται Τ4.
Η κυριότερη δουλειά του θυρεοειδή είναι να διεγείρει τον μεταβολισμό και έτσι να επηρεάζει κάθε λειτουργία του σώματος. Η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα επίσης επηρεάζει το μυοσκελετικό σύστημα καθώς και τη μνήμη μας. Οι θυρεοειδείς ορμόνες αλληλεπιδρούν με τις βασικές ορμόνες του σώματος, όπως είναι η κορτιζόλη, η ινσουλίνη, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα. Η εντολή για την έκκριση της θυρεοειδούς ορμόνης (TRH), καθώς και της TSH δίνεται από την υπόφυση και τον υποθάλαμο και αν όλα λειτουργούν καλά η αδρανής Τ4 μετατρέπεται σε ενεργή Τ3.

Πώς θεραπεύεται ο υποθυρεοειδισμός;

Το κυριότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, κυρίως την ανασφάλεια και το θυμό. Δηλαδή ξεμπλοκάρουμε τους μεσημβρινούς της σπλήνας (στην έξω πλευρά του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, και τον μεσημβρινό του συκωτιού που είναι θυμός στην έξω πλευρά του ποδιού.Το πρόβλημα στο θυρεοειδή δημιουργείται ξεκάθαρα διότι μπαίνουμε σε συναγερμό, ο υποσυνείδητος φόβος, θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με τη διαδικασία του θυμό και μας δημιουργεί ανασφάλεια. Ο θυρεοειδής είναι οφείλεται σε μπλοκάρισμα του μεσημβρινού του συκωτιού και μπλοκάρισμα στο μεσημβρινό της σπλήνας που βρίσκονται στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στην έξω και την μέσα πλευρά
ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΣ.
Κάνουμε μαλάξεις στο σημείο αυτό, καθώς και με τη βοήθεια ενεργειακού θεραπευτή ανοίγουμε το κέντρο του λαιμού, κατ' αυτό τον τρόπο ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια και τα προβλήματα στο θυρεοειδή καθώς και οι όζοι μειώνονται κι αν αλλάξουμε συμπεριφορά εξαφανίζονται.


Μαρτυρία Δανάης Βουτσιλά: Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Φωτόπουλο γιατη βοήθεια του και τη θετική του ενέργεια!
Παρακολούθησα περίπου 6-8 ομαδικές συνεδρίες που πραγματοποιεί στο χώρο του και 1 δίωρη ατομική συνεδρία.
Το πρόβλημά μου ήταν οι κρίσεις πανικού και ο θυρεοειδής (υπό) που με ταλαιπώρησαν για αρκετούς μήνες τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Έκανα αρκετές ιατρικές εξετάσεις και ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να αποκλείσω άλλες πιθανές ασθένειες και να ονομάσω εν τέλει τα προβλήματά μου.
Ο κύριος Φωτόπουλος με έκανε να καταλάβω ότι πηγή όλων των ασθενειών μας είναι το άγχος κι ο θυμός! Οι ασθένειες είναι για μένα απλώς τα συμπτώματα μιας ψυχής που νοσεί. Αν γιατρευτεί η ψυχή εξαφανίζονται και τα σωματικά προβλήματα. Μετά τη δίωρη γεμάτη φως ατομική συνεδρία που έκανα περίμενα να αισθανθώ αμέσως καλύτερα. Παρόλα αυτά είδα τη βελτίωση στο σώμα μου και στην ψυχή μου μετά από περίπου δύο ημέρες. Το επισημαίνω αυτό για να μην απογοητευτεί κάποιος περιμένοντας αποτελέσματα από το πρώτο λεπτό.
Περίπου μια-δύο εβδομάδες μετά την ατομική συνεδρία έκανα ξανά εξετάσεις για το θυρεοειδή και το αποτέλεσμα; Οι τιμές φυσιολογικές!
Είχε εξαφανιστεί! Όπως και οι κρίσεις πανικού μειώθηκαν αισθητά μετά το Πάσχα. Επίσης, να αναφέρω πως ταυτόχρονα με τη βοήθεια του κου Φωτόπουλου προσπαθούσα κι εγώ να βοηθάω τον εαυτό μου (συν Αθηνά και χείρα κίνει δεν λένε;) κάνοντας εντατική γυμναστική, συγκεκριμένη διατροφή για το θυρεοειδή, ασκήσεις χαλάρωσης, μιλώντας σε ψυχολόγο και κάνοντας πολλές προσευχές!Η πίστη στο Θεό δίνει δύναμη και πίστη στον εαυτό μας! Κύριε Φωτόπουλε ευχαριστώ για όλα!  (Δανάη Βουτσιλά).

Μαρτυρία της Κωνσταντίνα Σουλτούκη: "Θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου από τον κ Φωτόπουλο, αγόρασα και τα δυο υπέροχα βιβλία του και τον επισκέφτηκα 2 φορές στην Αθήνα. Όταν επέστρεψα στη Λάρισα ακλούθησα πιστά τις οδηγίες που έχει στο καταπληκτικό βιβλίο του, «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», επί 3 μήνες προσπαθούσα να ξεμπλοκάρω τους μεσημβρινούς, το αποτέλεσμα; ενώ έπασχα από την αυτοάνοσο Ηαssimoto οι εξετάσεις έδειξαν αυτοίαση!!!! ο ενδοκρινολόγος δεν το πίστευε!!! Όλα όσα λέει ο Φωτόπουλος είναι αληθινά! αρκεί να πιστέψετε και να δουλέψετε με πείσμα, σύστημα και υπομονή!!! "

Μαρτυρία της Αθηνά Δαρζέντα: "Είδα κάποια στιγμή στην τηλεόραση στο Κόντρα channel τον Αλέξη Φωτόπουλο, τον επισκέφτηκα στα σεμινάρια αλλά και ιδιαιτέρως οπού έκανε θεραπεία με τους μεσημβρινούς. Η διαίσθησή μου, μου έλεγε ότι θα με βοηθήσει αυτός ο άνθρωπος.. Είχα διάφορα προβλήματα και εκτός των άλλων είχα και όζους στο θυρεοειδή περίπου 8 χιλιοστά αριστερά και 10 χιλιοστά δεξιά. Μου είπαν πως έπρεπε να κάνω εγχείρηση εάν μεγαλώσουν πολύ.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πονούσα πολύ, αλλά και αργότερα όταν άρχισε να ισορροπεί η ενέργεια πονούσα λιγότερα και ο πόνος έφυγε, όπως μου είπε ο Α. Φωτόπουλος ήταν φυσιολογικό. Συνέχισα να πιέζω το σημείο που ενεργειακά επηρεάζει τον θυρεοειδή στην βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από την έξω και την μέσα πλευρά. Ιδίως από τη μέσα πλευρά του μεγάλου δακτύλου που αφορά το μεσημβρινό του ύπατος. Η θεραπεία επαναλήφτηκε τρεις φορές και ύστερα από τρεις μήνες πήγα και έκανα εξετάσεις και διαπίστωσα ότι οι δύο όζοι είχαν φύγει εντελώς. Ήταν κάτι το απίστευτο. Εκτός από τις μαλάξεις στους μεσημβρινούς, αυτός ο άνθρωπος έχει θεραπευτική ενέργεια που σε βοηθάει, είμαι πολύ ευχαριστημένη και τον ευχαριστώ πολύ (όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες μπορεί να πάρει το τηλέφωνο μου από τον κύριο Φωτόπουλο)".

mesimbrinos ipatos mediumΕίναι καλό να απενεργοποιήσουμε όλα τα σημαντικά σημεία του οργανισμού μας αλλά και να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα με τη μέθοδο EFT:
Όπου κάνουμε μαλάξεις στο σημείο πάνω από το στήθος (ST 16), λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

Μέθοδος EFT

(Τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων)
eftnew
Περισσότερα για το EFT, περισσότερες μεθόδους για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και τα CD που επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, περιέχονται στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», εκεί θα βρείτε και όλα τα σημεία των μεσημβρινών του συκωτιού και της σπλήνας καθώς και τους υπόλοιπους μεσημβρινούς που χρειάζεται να απενεργοποιήσουμε το θυμό και την ανασφάλεια για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα του θυρεοειδή.
Δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να αλλάξουμε τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα, να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας δημιουργούν τις φλεγμονές, να εξασκούμε το σώμα μας, να αποτοξινώσουμε το σώμα μας και να τρώμε τροφές που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές όπως τα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε σελήνιο. Επίσης, ο ψευδάργυρος, τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, οι βιολογικές τροφές με υψηλή θρεπτική αξία, όπως φύτρα, φρέσκα φρούτα λαχανικά και φύκια Κελπ, έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν τον υποθυρεοειδισμό. Ακόμη, να αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν μείωση της θυρεοειδούς ορμόνης, όπως πολλά φάρμακα, υπερβολική κατανάλωση σόγιας, μπρόκολου, λάχανου, λαχανάκια Βρυξελλών. Παρόλο που κάνουν καλό σε άλλες λειτουργίες, δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του θυρεοειδή. Να αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν φλεγμονές, όπως η γλουτένη που υπάρχει στα δημητριακά.
Τοξίνες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά, καθώς και βαρέα μέταλλα, όπως υδράργυρος, μόλυβδος, μειώνουν την παραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποτοξινώνουμε το σώμα μας τακτικά. Το χλώριο επίσης κάνει ζημιά στον θυρεοειδή, γι’ αυτό να πίνουμε νερό μόνο από καλό φίλτρο.
Η εξάσκηση και η σάουνα διεγείρουν τον θυρεοειδή αδένα και βελτιώνουν την αποδοτικότητα της ορμόνης του θυρεοειδή. Η σάουνα διώχνει τις τοξίνες, τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Ο θυρεοειδής αδένας ενεργοποιείται με τη ρεφλεξολογία, κατά την οποία κάνουμε μαλάξεις στο κάτω μέρος και στα πλάγια των μεγάλων δακτύλων του ποδιού. Όταν νοιώθουμε έντονο πόνο, σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα ανεξάρτητα τι δείχνουν οι εξετάσεις μας.
Οι γιατροί σήμερα κάνουν διάγνωση προβλημάτων θυρεοειδή, ελέγχοντας τα επίπεδα της ορμόνης ΤSH και μερικές φορές τα επίπεδα της ελεύθερης Τ4. Γίνεται διάγνωση υποκλινικού υποθυρεοειδισμού όταν η TSH βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 mlU/ml.
Πολλοί ασθενείς, όμως, έχουν προβλήματα μεταβολισμού, πάχους, εφίδρωσης, κατάθλιψης, που τους δημιουργεί ο θυρεοειδής, παρόλο που το τεστ TSH είναι σε φυσιολογικά για τα σημερινά δεδομένα πλαίσια.
Από το Αμερικανικό Κολέγιο Ενδοκρινολογίας υποστηρίζουν τώρα ότι τα επίπεδα πάνω από 3 mlU/ml δεν είναι φυσιολογικά.
Ο Dr Hyman υποστηρίζει πώς μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τη λειτουργία του θυρεοειδή:
  • Η ορμόνη που διεγείρει τον θυρεοειδή (Thyroid Stimulate Hormone) η ονομαζόμενη TSH θα πρέπει να είναι μεταξύ 1-2 mlU/ml.
  • Να ελέγχουμε την ελεύθερη ανενεργή θυρεοειδή ορμόνη Τ4 και την ελεύθερη ενεργή Τ3.
  • Να ελέγχουμε την TPO (Thyroid antibodies), δηλαδή τα αντισώματα του θυρεοειδή, εξετάζοντας την αυτοανοσοποιητική αντίδραση του θυρεοειδή.
Υπάρχει επίσης τεστ που εξετάζει τη διέγερση της TRH (Thyroid Releasing Hormone), δηλαδή της ορμόνης που εκκρίνει ο υποθάλαμος και, τέλος, να κάνουμε το εικοσιτετράωρο τεστ της ελεύθερης Τ3.
Προτείνει να μην πάρουμε φάρμακα που μας αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο, ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D αλλά και Ωμέγα-3 που βοηθά τον θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά. Συνήθως, οι γιατροί χορηγούν το Synthroid που περιέχει συνθετική Τ4. Οι γιατροί το γράφουν επειδή έτσι έχουν διδαχθεί. Πολλοί έχουν οφέλη από τη θεραπεία αυτήν, πολλοί όμως όχι. Ποια είναι η σωστή θεραπεία; Το καλύτερο είναι αλλαγή τρόπου ζωής, σκέψης και διατροφής, αποφυγή μικροβιοκτόνων, εντομοκτόνων και ένας συνδυασμός Τ3 και Τ4.
Υπερθυρεοειδισμό έχουμε όταν ο θυρεοειδής παράγει περισσότερη θυροξίνη από αυτήν που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το 85% του υπερθυρεοειδισμού αφορά στην ασθένεια Graves, η οποία είναι μια αυτοάνοση νόσος, που το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα (Thyroid Stimulating Antibody), τα οποία συνεχώς διεγείρουν τον θυρεοειδή να παράγει διαρκώς θυροξίνη. Η διάγνωση γίνεται όταν η ορμόνη TSH που εκκρίνεται από την υπόφυση είναι κάτω από 0,30mlU/L, ενώ τα επίπεδα των ορμονών Τ3 και Τ4 είναι υψηλά. Με εξέταση στο αίμα, επίσης, μπορούμε να δούμε τα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος, που διεγείρουν τον θυρεοειδή να είναι πάνω από 100. Τα φάρμακα δεν μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένεια, το μόνο που προσπαθούν να πετύχουν είναι να δώσουν ανακούφιση στα συμπτώματα, όπως να χαμηλώνουν τον χτύπο της καρδιάς, να σταματούν το τρέμουλο και την εφίδρωση.
Η Dr Sandra Cabot χρησιμοποιεί για τον υπερθυρεοειδισμό τα εξής:
  • Αποτοξίνωση του εντέρου και του συκωτιού, μαζί με ολική αποφυγή των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη και καζεΐνη, δηλαδή αποφυγή από όλα τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά. Αυτό γίνεται διότι το νόσημα είναι αυτοάνοσο και η αποτοξίνωση του εντέρου που βρίσκεται το 60% του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι σημαντικότατη. Το ίδιο και η αποφυγή δημιουργίας αλλεργιών με πρωτεΐνες, όπως η γλουτένη και καζεΐνη που ευθύνονται για το 80% των αλλεργικών αντιδράσεων. Καλά είναι αυτά που λέει η Dr Sandra Cabot, βοηθούν τον οργανισμό μας, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, διότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πρόβλημα των αυτοάνοσων είναι τα αρνητικά συναισθήματα που κλείνουν το κέντρο της καρδιάς και παραπλανούν τα Τ κύτταρα του θύμου αδένα που βρίσκεται εκεί κι ο οποίος οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντιγόνα που επιτίθενται στα όργανά μας. Ο υποθυρεοειδισμός Hasimoto οφείλεται ακριβώς στην ίδια αιτία, που είναι τα χρόνια παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα.
  • Συμπλήρωμα μαγνησίου 400 mg ημερησίως, για να καλμάρει το νευρικό σύστημα και να επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς.
  • Συμπλήρωμα σεληνίου, διότι μειώνει την ποσότητα των αντισωμάτων που επιτίθενται στον θυρεοειδή.
  • Συμπλήρωμα με βιταμίνη C για να καλμάρει το υπερκινητικό ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Ωμέγα-3 λιπαρά από ψάρια ή ψυχράς έλανσης λάδι λιναρόσπορου για να μειώσει τη φλεγμονή στο θυρεοειδή.
  • Αποφεύγουμε διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη, η ζάχαρη.
  • Πίνουμε συνεχώς φρεσκοστημένους αντιοξειδωτικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών. Αν δυσκολεύεστε να τους φτιάξετε καθημερινά, μπορείτε να καταψύχετε το Σαββατοκύριακο σε ημερήσιες δόσεις και να τους πίνετε όλη την εβδομάδα.
Η πλειονότητα του υποθυρεοειδισμού αφορά στην ασθένεια Hashimoto, αυτοάνοση νόσο κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα, τα οποία επιτίθενται και καταστρέφουν τον θυρεοειδή αδένα. Εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε το θυμό, τον μεσημβρινό του συκωτιού (θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»). Η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto μπορεί να είναι ενεργή για πολλά χρόνια, χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα. Τα αντισώματα που επιτίθενται στον θυρεοειδή τα εντοπίζουμε με εξέταση αίματος.
Είδατε πώς είναι η διαδικασία, όλα ξεκινούν από τον υποθάλαμο. Αυτός επηρεάζεται από τον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο του τρίτου ματιού, που είναι ο κεντρικός πίνακας του οργανισμού μας. Εκεί τα ενδόμυχα πιστεύω μας, τα ενδόμυχα συναισθήματά μας, είτε τα νοιώθουμε συνειδητά είτε τα έχουμε θάψει στο υποσυνείδητο, στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και αυτός στην συνέχεια τα μεταβιβάζει στην υπόφυση, που είναι ο κυβερνήτης αδένας και ρυθμίζει όλους τους αδένες. Άρα συνειδητοποιούμε ότι η βάση της διαταραχής του θυρεοειδή αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος είναι τα συνειδητά ή ασυνείδητα αρνητικά συναισθήματα.
Πολλές φορές, ο οργανισμός, για να περιορίσει την αρνητική ενέργεια από τα αρνητικά συναισθήματα ή τις τοξίνες, την περικλείει με μυϊκό ιστό και δημιουργεί ογκίδια, τους ονομαζόμενους όζους, των οποίων η πλειονότητα είναι καλοήθης. Βέβαια, αν συνεχίσουμε να βιώνουμε έντονα αρνητικά συναισθήματα, οι όζοι αυτοί μετατρέπονται σε κακοήθεις, διότι τα κύτταρα από την αρνητική ενέργεια, αλλά και από την απενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, εκφυλίζονται. Το DNA που υπάρχει στον πυρήνα τους διασπάται και τότε το κύτταρο χάνει τις οδηγίες αναπαραγωγής και θανάτου, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται άναρχα και να γίνεται καρκινογόνο.
Για την καταπολέμηση των οζιδίων στον θυρεοειδή η Dr Sandra Cabot προτείνει:
  • Συμπλήρωμα selenomethionine, το οποίο παρέχει στον οργανισμό 100 mcg σελήνιο την ημέρα. Το ένζυμο 5-deiodinase, το οποίο μετατρέπει την ανενεργή θυροξίνη Τ4 σε ενεργή Τ3, εξαρτάται από το σελήνιο.
  • Συνεχής κατανάλωση θαλασσινών, φυκιών, διότι η όζοι στον θυρεοειδή παρατηρούνται σε γυναίκες (έξι φορές περισσότερο από ό,τι σε άνδρες που έχουν έλλειψη σε ιώδιο).
  • Συνεχής κατανάλωση καρυδιών και σπόρων, διότι περιέχουν μέταλλα και σημαντικά λιπαρά οξέα.
  • Να πίνουμε φρεσκοστυμμένο χυμό από σπανάκι, καρότο, κόκκινο ραδίκι, πορτοκάλια και λεμόνια.
  • Αποφυγή προϊόντων που δημιουργούν βλέννα, όπως μαργαρίνη, υδρογονωμένα φυτικά λάδια, γαλακτοκομικά προϊόντα, τηγανισμένες και επεξεργασμένες τροφές. Όταν έχουμε κύστη στον θυρεοειδή, κατά την Dr Sandra Cabot, πρέπει να αποφεύγουμε συστηματικά όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και τις τροφές που περιέχουν ή προέρχονται από γάλα, όπως το βούτυρο, τα παγωτά, το γιαούρτι, διότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να συντελέσουν στην αύξηση της κύστης.
  • Εμείς, βέβαια, πάντα προτείνουμε απενεργοποίηση των συνειδητών ή ασυνείδητων αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και ξεμπλοκάρισμα του 5ου ενεργειακού κέντρου στον λαιμό, που επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα.
Ο θυρεοειδής χρησιμοποιεί το αμινοξύ τυροσίνη για να παράγει θυροξίνη, γι’ αυτό η χορήγηση θυροξίνης μερικές φορές (όταν δεν έχουμε αυτοάνοσο Hashimoto) βοηθά να ξεπεράσουμε τον υποθυρεοειδισμό.
Πολλές φορές, η διαταραχή στον θυρεοειδή αδένα προκαλεί έλλειψη γονιμότητας, διότι επηρεάζει την παραγωγή οιστρογόνων και την ικανότητα της γυναίκας να παράγει ωάρια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ρίζα των προβλημάτων του θυρεοειδή αλλά και της έλλειψης γονιμότητας βρίσκεται στα συνειδητά ή ασυνείδητα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα. Όταν αισθανόμαστε απειλή μέσα μας, διαμέσου του τρίτου ματιού στέλνουμε ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και αυτό στον επικεφαλής των αδένων στην υπόφυση ότι βρισκόμαστε σε κίνδυνο και πρέπει να μειώσουμε τον μεταβολισμό μας (διαταραχή στον θυρεοειδή) και να σταματήσουμε τη διαδικασία της αναπαραγωγής.
Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto, όπως γνωρίζουμε, μόνο όταν απενεργοποιήσουμε βαθιά μέσα μας τα αρνητικά συναισθήματα το ανοσοποιητικό σύστημα θα πάψει να επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα είναι θαμμένα βαθιά στο υποσυνείδητό μας στον ερπετικό και συναισθηματικό εγκέφαλο και βάζουν σε συναγερμό το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα, δημιουργώντας θυρεοειδή, φλεβίτιδα, ινομυώματα, κύστες στο στήθος και στις ωοθήκες, αρρυθμίες στην καρδιά, αυτοάνοσα νοσήματα. Με την πρώτη επαφή με το φως του ενεργειακού θεραπευτή μπορεί να αισθανθούμε τέλεια, αλλά στη συνέχεια, ο ενεργειακός θεραπευτής θα πρέπει να σκάψει πιο βαθιά και να μας βγάλει στην επιφάνεια όλα τα αρνητικά συναισθήματα της απόρριψης, του φόβου, του θυμού που έχουμε από όταν γεννηθήκαμε, και από ό,τι περάσαμε στην εφηβεία. Το ότι αισθανόμαστε άσχημα που βιώνουμε όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι καλό και δεν πρέπει να τα παρατάμε. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, και με τη βοήθεια του ενεργειακού θεραπευτή να τα απενεργοποιήσουμε. Όμως, το μυστικό είναι να τα βιώσουμε, ενώ τα απενεργοποιούμε με τη βοήθεια του EFT ή του ξεμπλοκαρίσματος των ενεργειακών μεσημβρινών ή ενεργειακών κέντρων.
Ο παραθυρεοειδής αδένας ρυθμίζει τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα, διαταραχή του οποίου προκαλεί την απόσπαση από τα κόκαλα και τη δημιουργία οστεοπόρωσης. Το σημείο που ενεργοποιούμε τον παραθυρεοειδή αδένα στο πόδι μας είναι κάτω από το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, όπου όσοι έχουν πρόβλημα δημιουργούν κάλο ή σκλήρυνση.
Συμπέρασμα: Τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες που προκαλούν, είναι η κυριότερη αιτία της μείωσης της TSH και Τ4. Η κορτιζόλη που εκκρίνεται με το στρες αυξάνει τις φλεγμονές και μειώνει άμεσα τις παραπάνω ορμόνες αλλά και τις ορμόνες όπως η τεστοστερόνη.
Χρειάζεται να απελευθερωθούμε από τον υποσυνείδητο φόβο απόρριψης που μας θέτει το σώμα σε συναγερμό με την διαδικασία του θυμού. Χρειάζεται να τολμήσουμε να συγχωρέσουμε τους εχθρούς μας και τον εαυτόν μας, χρειάζεται ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας για μπει μέσα μας μια ηλιαχτίδα φωτός που θα μας εξαφανίσει το σκοτάδι που μας δημιουργεί το θυρεοειδή και όλες τις ασθένειες. Η εξομολόγηση είναι το μυστήριο που μας καθαρίζει, μας απαλλάσσει από τις ενοχές, μας ξεπλένει από κάθε φόβο αρνητισμό σκοτάδι που έχουμε μέσα μας και η θεία κοινωνία μας γεμίζει. Όταν γεμίσουμε φως και αγάπη τα προβλήματα του θυρεοειδή, καθώς και κάθε ασθένεια που είναι σκοτάδι εξαφανίζεται. Τροφές που βοηθούν τον υποθυρεοειδισμό είναι τα φύκια Κελπ και γενικά τα φύκια που περιέχουν ιώδιο, τα ψάρια που περιέχουν Ωμέγα-3 και τα σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.
Αποφεύγουμε γλουτένη, μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης σόγιας, αποφεύγουμε το μπρόκολο, και το λάχανο. Λαμβάνουμε συμπληρώματα σεληνίου, ιωδίου, ψευδάργυρου, βιταμινών Α και D, αλλά και Ωμέγα-3. Προοδευτικοί γιατροί σήμερα, όπως ο Dr Mark Hyman, προτείνουν να μην πάρουμε φάρμακα που αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D αλλά και Ωμέγα-3, που βοηθά τον θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά, διότι η λήψη φάρμακου καθιστά ανενεργή τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. Η οριστική θεραπεία του θυρεοειδή προέρχεται από την απενεργοποίηση την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων κυρίως του θυμού και της ανασφάλειας, καθώς και το ξεμπλοκάρισμα του κέντρου του λαιμού. Περισσότερα για το θυρεοειδή θα βρείτε στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», εκδόσεις Εμπειρία.
Η ουσιαστική θεραπεία του θυρεοειδή όμως γίνεται με την απελευθέρωση από την κύρια αιτία που είναι ο φόβος απόρριψης και όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Η απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα κυρίως από την ανασφάλεια και το θυμό τα οποία, δίνουν εντολή διαμέσου του υποθαλάμου στην υπόφυση να μειώσει τον μεταβολισμό μας, εκκρίνοντας λιγότερη θυροξίνη.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ "Μια Ζωή Γεμάτη Φως" και σκοπό έχει να σας κάνει να πετάξετε από υγεία και χαρά.  Μπορείτε να  παραγγέλνετε το "Μια Ζωή Γεμάτη Φως" (540 σελίδες με CD), κοστίζει 25€, το νέο  μου βιβλίο «Πηγή των Πάντων» κοστίζει  επίσης 25€ (520 σελίδες με CD), αν παραγγείλετε ένα από τα προαναφερθέντα βιβλία  μαζί με το «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» (380 σελίδες με CD)  κοστίζουν 40€, αν παραγγείλετε την "Πηγή των Πάντων" μαζί με το "Μιά Ζωή Γεμάτη Φως 45€, κι αν παραγγείλετε και τα τρία βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και η «Πηγή των Πάντων»  σας τα στέλνω με έκπτωση πλέον το 20%  55 € και τα τρία, σε ολα τα έξοδα αποστολής είναι προσφορά από μένα.
Είμαι δίπλα σας να σας μυήσω στην αγάπη και να βοηθήσω να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τα περιοριστικά πιστεύω, που είναι τα βαρίδια που μας εμποδίζουν τη ζωή. Με τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα», «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και "Η Πηγή των Πάντων", τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως, σας μυούν στην αγάπη, σας συνδέουν με την Πηγή σας και σας κάνουν να πετάξετε από υγεία και χαρά.
Διαβάστε την ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr θα βρείτε πάρα πολλά άρθρα για το πώς αυτοθεραπευτείτε από όλες τις ασθένειες και θα αλλάξετε τη ζωή σας, μπορείτε να έρχεστε και στα δωρεάν σεμινάρια μου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5, Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, μετρό Πανεπιστήμιο όπου εκεί θα βιώσετε την αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας. Είμαι πάντα στη διάθεση σας, για να απαλλαγούμε όλοι από τα αρνητικά συναισθήματα και την καταδυνάστευση του εγώ μας και να εισέλθουμε όλοι στην νέα διάσταση των απείρων δυνατοτήτων που είμαστε προορισμένοι
Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας - Spiritual Healer
www.afotopoulos.gr τηλ: 6977349766, 6909193329,  www.afotopoulos.gr email;  alex-fotop@hotmail.com Facebook: Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος ή Alexios Fotopoulos-b, ομάδες: "Έτσι Γίνεται το Θαύμα, "Μπορούμε όλοι να αυτοθεραπευτούμε και να οδηγηθούμε στο Φως".
Στο άρθρο μου: http://www.afotopoulos.gr/arthra/233-h-therapeia-tvn-pantvn-ta-aitia-olvn-astheneivn-kathvs-kai-tropos-pou-mporoume-na-autotherapeutoume-na-ehoume-telies-sheseis-kai-afthonia θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

ΑποποίησηΒέβαια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω  γραφόμενα είναι μεν απόψεις μεγάλων καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, κινέζικη ιατρική που εφαρμόζεται με επιτυχία χιλιετηρίδες, είναι πρακτικές που εφάρμοσα και έγινα καλά από την σκλήρυνση κατά πλάκας, που έπασχα, και βοηθώ και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυτοθεραπευτούν. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς σας, που άλλωστε μόνο σε αυτούς η πολιτεία έχει δώσει επίσημα την άδεια να εξασκούν ιατρική. Άρα, ό,τι γράφεται σε αυτό το βιβλίο είναι μόνο για ενημέρωσή σας. Όταν έχετε προβλήματα υγείας, καλείστε να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρό σας και παράπλευρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθύνεστε σε πνευματικούς-ενεργειακούς ή εναλλακτικούς θεραπευτές, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα. Καλό είναι, επίσης, να συνεργάζεσθε με τον γιατρό σας, ώστε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας, να γίνετε καλά  και να αποφεύγετε τα πολλά φάρμακα, τα οποία βλάπτουν μακροχρόνια την υγεία σας και καταστρέφουν τα ταμεία μας και την Εθνική οικονομία.