Πέμπτη, Ιανουαρίου 19

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΩΡΡΑ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥ… ΓΑΠ;



Οι Ελληνες θα πρέπει να πάρουμε το βραβείο του πιο ευκολόπιστου λαού στον δυτικό κόσμο. Οπως αποδεικνύεται, ειδικά σε περιόδους κρίσεων, είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε κάθε απίθανο τύπο που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.

Ο από μηχανής θεός της αρχαιότητας έχει χαραχθεί βαθιά στο DNA μας. Τι κι αν πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας;
Καμαρώνουμε πολλές φορές για το ελληνικό δαιμόνιο, όμως η αλήθεια είναι ότι πολλάκις έχουμε πέσει, μαζικά, θύματα ακατανόητης αφέλειας. Προφανώς, μας αρέσει να ζούμε μέσα στα παραμύθια και, όταν μας ξυπνούν, απότομα, παθαίνουμε σοκ.
Τα τελευταία χρόνια, ένας θρασύτατος απατεώνας, εμφανέστατα αγράμματος και με συμπεριφορά τραμπούκου, έπεισε χιλιάδες Ελληνες ότι διαθέτει μυθικά ποσά, τα οποία χαρίζει για να εξοφληθούν ιδιωτικά χρέη. Ελαφρά τη καρδία, έσπευσαν πολλοί να υποκλιθούν στον «σωτήρα», του έστρωσαν «χαλί», του έδωσαν χρήματα (!!!) και άνοιξαν με δικά τους έξοδα γραφεία της «οργάνωσης» που έφτιαξε. Μα, είναι δυνατόν να υπάρχει τόση βλακεία γύρω μας;
Κι όμως, είναι…
Ωστόσο, όποιος νομίζει ότι ανήκει στους «έξυπνους», που δεν την «πατάνε» τόσο εύκολα, καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί! Θυμίζω απλώς ότι σχεδόν οι μισοί Ελληνες ψήφισαν το 2009 έναν τύπο ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα δώσει αυξήσεις, επειδή «λεφτά υπάρχουν», την ώρα που οι οικονομικοί δείκτες κατέρρεαν. Εναν πολιτικό που, παρότι είχε το μυαλό του μόνο στο κανό, στις διακοπές και στο ποδήλατο, έπεισε ότι θα φέρει καλύτερες ημέρες.
Στη συνέχεια, και μετά την παταγώδη και επώδυνη διάψευση αυτών των υποσχέσεων, οι Ελληνες πείστηκαν από έναν άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό, που υποσχέθηκε ανάπτυξη και επιστροφή στις αγορές, παρότι όλα έδειχναν ακριβώς το αντίθετο. Και τέλος, εμπιστεύτηκαν πριν από δύο χρόνια έναν τρίτο, που, παρότι η χώρα ήταν δεμένη χειροπόδαρα, έπεισε ότι θα σπάσει τα δεσμά του Μνημονίου και θα κάνει τις διεθνείς αγορές να χορεύουν στον δικό του ρυθμό.
Τρις εξαμαρτείν, δηλαδή, μόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια! Ενας λαός που κατά εκατομμύρια πείθεται από τα χοντροκομμένα ψέματα Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα είναι λογικό να πειστεί (σε μικρότερο ποσοστό) από τον κάθε Σώρρα, που υποστηρίζει ότι θα σώσει την πατρίδα με ανύπαρκτα δισεκατομμύρια!
Οπως ο Παπανδρέου προεκλογικά δεν μπορούσε να εξηγήσει πού είναι τα λεφτά που… υπάρχουν, όπως ο Σαμαράς αδυνατούσε να υποδείξει τον δρόμο της ανάπτυξης που θα μας έσωζε και ο Τσίπρας δεν έλεγε με ποιον τρόπο θα αλλάξει τα μυαλά των δανειστών, έτσι και ο Σώρρας δεν μπορεί τώρα να αποδείξει πού βρίσκονται τα δεκάδες δισεκατομμύρια που διαθέτει υπέρ των Ελλήνων. Πόσοι, όμως, ψάχνουν τη λογική και την αλήθεια πίσω από τα ωραία λόγια; Η πράξη απέδειξε: οι λιγότεροι…
Επομένως, κανείς δεν πρέπει να σπεύδει να λοιδορεί τους αφελείς ακολούθους του Σώρρα, πριν αναλογιστεί τι ψήφισε ο ίδιος στις εκλογές των τελευταίων χρόνων και πόσο κορόιδο πιάστηκε. Αλλωστε, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται!
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και έχει να κάνει με τη βαθιά έλλειψη παιδείας στον τόπο μας. Ειδικά ορισμένοι, που ανήκουν στις μεγαλύτερες γενιές, εξακολουθούν να κουβαλούν «σύνδρομα» του παρελθόντος. Ημιμαθείς «ξερόλες», που λένε στα καφενεία και στις γειτονιές ότι ξέρουν τα πράγματα «από μέσα», και μικρολαμόγια, που θέλουν να γίνουν «παράγοντες», παρασύρουν πολλούς ακόμα και τελικά τους πείθουν για τα πάντα: Από το ότι μας ψεκάζουν, μέχρι ότι οι Ελληνες πήγαν πρώτοι στο Διάστημα!
Η απάντηση σε όλα αυτά (που θα ήταν πολύ αστεία, αν δεν είχαν τόσο σοβαρές επιπτώσεις) είναι η λογική, η γνώση, η σωστή ενημέρωση και η παίδευση του μυαλού. Εν ολίγοις, η επιστροφή στην πραγματικότητα! Διαφορετικά, θα βολοδέρνουμε για χρόνια ως έρμαια των ξένων και των απατεώνων.
Δημήτρης Ριζούλης
dimokratianews.gr/

 http://katohika.gr/