Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Δείτε πως είναι σήμερα ο Βασίλης Δοσούλας 22 χρόνια μετά το ατύχημα με ιπτάμενο δελφίνι! (VIDEO)

Η περιπέτεια του παιδιού συγκλόνισε τη χώρα στα μέσα της δεκαετίας του 90 – Σήμερα ο Βασίλης Δοσούλας λύνει τη σιωπή του και μιλάει για όλους και για όλα… Ο...

Η περιπέτεια του παιδιού συγκλόνισε τη χώρα στα μέσα της δεκαετίας του 90 – Σήμερα ο Βασίλης Δοσούλας λύνει τη σιωπή του και μιλάει για όλους και για όλα…

Ο Βασίλης Δοσούλας, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την περιπέτειά του πριν από 22 χρόνια όταν ένα «ιπτάμενο δελφίνι» του στέρησε τα δύο του πόδια, μίλησε για το πόσο άλλαξε η ζωή του από εκείνη τη στιγμή. Αντιμετώπισε με γενναιότητα το τραγικό συμβάν και κατάφερε να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ήταν 12 Αυγούστου του 1994. Κάπου ανοιχτά στο Τολό μια παρέα ψαρεύει σε βάρκα. Είναι ο Βασίλης Δοσούλας, ο πατέρας του και ο θείος του. Ξαφνικά βλέπουν ένα ιπτάμενο δελφίνι να έρχεται καταπάνω τους με 32 κόμβους. Η σύγκρουση γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά. «Όταν είδαμε να έρχεται καταπάνω μας το δελφίνι, πηδήξαμε στη θάλασσα. Εμένα με βρήκε με το κεφάλι μέσα στο νερό να κρατιέμαι από τη σημαδούρα. Με χτύπησε. Είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι. Όπως μου είπαν μετά, με έβαλαν σε μια βάρκα και μου έδεσαν τα κομμένα μέλη με ζώνες.
ImageHandler
Οι δύτες στη συνέχεια βούτηξαν για να βρούνε τα πόδια και το χέρι μου. Κατάφεραν να εντοπίσουν το χέρι, να είναι καλά οι άνθρωποι. Βρήκαν το ένα πόδι, αλλά ήταν σε άθλια κατάσταση. Όλα έγιναν σε μια στιγμή. Μετά με έβαλαν στην καρότσα ενός αγροτικού και με πήγαν στο νοσοκομείο. Όσον καιρό βρισκόμουν στην εντατική, δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Δεν με άφηναν καν να πάω τουαλέτα. Όταν άλλαξα κρεβάτι και δωμάτιο, τότε κατάλαβα. Ψύχραιμος ρώτησα «Τώρα τι θα κάνουμε;».
Σήμερα ο Βασίλης είναι 32 χρόνων, κατασκευάζει χειροποίητες δερμάτινες τσάντες και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μαζί με τους δύο καλύτερούς του φίλους σ’ ένα εστιατόριο που έχει ως βάση τα μανιτάρια.