Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23

Σόιμπλε: Να γίνουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό, φορολογικό και εργασιακά

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

Σόιμπλε: Να γίνουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό, φορολογικό και εργασιακά«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η κυβέρνηση Σύριζα δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει λίγο αργότερα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα μάλιστα με τον Γερμανό υπουργό, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και στο φορολογικό σύστημα και τα εργασιακά. Πάντως, τόνισε ότι μετά τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup «οι θεσμοί μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα».
«Δεν μιλήσαμε πολύ για το θέμα της Ελλάδας» χθες στο Eurogroup, αλλά «σημειώθηκε πρόοδος», εξήγησε. «Οι θεσμοί συμφώνησαν σε μια κοινή θέση», επεσήμανε ο κ. Σόιμπλε, και υπογράμμισε πως «υπήρξε συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας επί της αρχής για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μόνο επί της αρχής».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της Ελλάδας «δεν είναι το χρέος», αλλά οι μεταρρυθμίσεις.
έθνος