Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Το «βρώμικο σχέδιο» του Μαξίμου για να εγκλωβίσει τη ΝΔ

Το «βρώμικο σχέδιο» του Μαξίμου για να εγκλωβίσει τη ΝΔ
Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά χθες η Ευρώπη, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι των δανειστών, απλά έδωσαν το πράσινο φως στον Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Του έδωσαν ένα «πάσο» για να βρίσκεται στην εξουσία για τον επόμενο χρόνο, ίσως και δύο χρόνια, ανάλογα με το αν θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε άλλο επίπεδο.

«Αλέξη αγόρι μου, μαζί με τον Πάνο τον... ασυμβίβαστο, είστε το καλύτερο δίδυμο που θα μπορούσαμε να έχουμε ποτέ στην Ελλάδα. Υπογράφετε και τις χαρτοπετσέτες με αντάλλαγμα... καραμέλες. Που θα βρούμε καλύτερους από εσάς;».
Αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα που έστειλαν Γερμανοί και ΔΝΤ στην Ελλάδα και ίσως γι' αυτό ο Κ. Μητσοτάκης να έφυγε από το γραφείο του Σόιμπλε με πεσμένα τ' αυτιά. Ίσως γι' αυτό να μην έγιναν δηλώσεις ή να έχει σταματήσει η ΝΔ να ζητά εκλογές. Τι εκλογές να ζητήσεις όταν υπάρχει πιο πρόθυμος από εσένα και κυρίως πιο άθλιος ώστε να υπογράφει μνημόνια και να τα περνά λες και είναι τεράστιες εθνικές επιτυχίες;
Ο Τσίπρας αποδεικνύεται το καλύτερο «γιουσουφάκι» των πασάδων της Ευρώπης και η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγική αδυναμία αυτή τη στιγμή καθώς καλείται να παίξει πλέον με άλλους όρους.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η συμφωνία είναι ντροπιαστική. Ψηφίζουμε μέτρα που είναι προληπτικά και όπως έχει πει και ο ίδιος ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Τζανακόπουλος, πρόκειται για αντιδημοκρατική κίνηση. Αλλά θα τα περάσουν από τη Βουλή και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Κι αν υπάρχει ένας λόγος που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν δεν είναι γι' αυτή καθ' αυτή τη συμφωνία. Είναι γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα τα εφαρμόσουν οι ίδιοι τα μέτρα. Η Νέα Δημοκρατία, ο Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος θα κληθούν να εφαρμόσουν μια συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αλήθεια κι έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται στην Πειραιώς. Ο Τσίπρας παγιδεύει τη ΝΔ και μαζί και τη χώρα βεβαίως, στην υιοθέτηση μέτρων τα οποία ο ίδιος αποδέχεται αλλά θα είναι από το απέναντι πεζοδρόμιο και θα τα πετροβολά μετά το 2019.
Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εκλογές νωρίτερα από το 2019. Ποιος βλάκας θα πήγαινε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019 όταν με βάση τη συμφωνία πρέπει από 1ης Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου να μειώσει το αφορολόγητο, επομένως περισσότεροι φόροι, και να πετσοκόψει τις συντάξεις;
Θα κάνει εκλογές (αν δεν υπάρξουν άλλες περίεργες εξελίξεις) γύρω στο φθινόπωρο του 2018, αφού θα έχει χορτάσει εξουσία, αφού θα έχει ξεπεράσει κάποιους κάβους και χωρίς να έχει εφαρμόσει μέτρα διότι αυτά πάνε για το 2019.
Και η πλάκα θα είναι ότι θα κάνει πρόωρες εκλογές με το σύνθημα «δεν αντέχουμε άλλο την πίεση. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα που αποδεχθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο». Μάλιστα, θα προκαλούν και τον Κυριάκο λέγοντάς του: «Κυριάκο εσύ θα τα αποδεχθείς αυτά τα μέτρα; Θα εφαρμόσεις μειώσεις συντάξεων και περισσότερους φόρους;».
Με απλά λόγια θα πάει σε εκλογές με αντιμνημονιακή ατζέντα και κατά των μέτρων που ο ίδιος θα ψηφίσει.
Αυτό είναι το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται και πλέον στη ΝΔ θα πρέπει να σκεφτούν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Όλα αλλάζουν, κυρίως γιατί η Ελλάδα είναι έρμαιο των ξένων που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις κατά το δοκούν. Αν ήθελαν χθες θα έκαναν στον Τσίπρα ό,τι έκαναν και στον Σαμαρά. Θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις ώστε να πέσει το συντομότερο.
Βεβαίως, αυτά αλλάζουν από μέρα σε μέρα και κανείς δεν ξέρει σε τι Ευρώπη και σε τι Ελλάδα θα ζούμε τους επόμενους μήνες.http://www.antinews.gr