Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ - ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: ΘΕΩΡΕΙ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟ EUROGROUP

Υποστήριξε ότι τα κακά μέτρα θα αφορούν την προσωπική διαφορά και το αφορολόγητο - Χαρακτήρισε «συμβιβασμό» την προνομοθέτηση
Για τα μέτρα που θα προκύψουν από τη συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.







Αρχικά παραδέχθηκε ότι για να υπάρξει το ΔΝΤ στην Ελλάδα «προφανώς πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα. Εμείς δεν δεχθήκαμε να υπάρξουν μόνο τα κακά μέτρα. Αυτά θα προνομοθετηθούν όπως και τα καλά».

Εξειδικεύοντας στο σε τι συνίστανται τα κακά μέτρα ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι «από ό,τι φαίνεται αφορούν την προσωπική διαφορά στις συντάξεις και το αφορολόγητο».

Για τα καλά είπε ότι «εμείς σκεφτόμαστε - δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο - να κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ και να επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης περιουσίας, η περικοπή θα είναι της τάξης του 35-40%. Επίσης να μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ για ενέργεια και βασικά είδη διατροφής αλλά και να επανεξεταστεί η συμμετοχή των επαγγελματιών στο ασφαλιστικό σύστημα».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι με τη λογική «σας παίρνω 100 ευρώ και σας δίνω άλλα 100, άλλοι θα ευνοηθούν περισσότερο και άλλοι λιγότερο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «συμβιβασμό» την προνομοθέτηση υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρόκειται για νομοθετικές ρυθμίσεις υπό αίρεση καθώς «αυτό δεν μπορεί να γίνει συνταγματικά».

«Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς και αυτό έχει και θετικές και αρνητικές πλευρές αλλά η συμφωνία μας βοηθάει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να φύγει η ανασφάλεια» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ από όταν έγινε κυβέρνηση μέχρι σήμερα είπε ότι «εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά οτι δεν θα υποταχθούμε στο Μνημόνιο, δώσαμε τη μάχη και τη χάσαμε, συμβαίνουν αυτά στην ιστορία. Υποστήκαμε μια τακτική ήττα».

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι «με την εξέλιξη αυτή που είναι σε θετική κατεύθυνση δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν τα μέτρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε τέλος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «πριν γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 είχα γράψει δύο άρθρα που έλεγε ότι δεν έχουμε σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η συνεργασία προέκυψε από την ανάγκη αλλά η συνεργασία είναι καλή γιατί βουλευτές των ΑΝΕΛ στηρίζουν. Ο Φίλης όπως κι εγώ έχουμε την άποψη ότι στρατηγικά ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προοπτικά πρέπει να συνεργάζεται με τη σοσιαλδημοκρατία».




protothema



stoxos.gr/