Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16

ΈΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! O ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ

tsipras
Στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο η πολυαναμενόμενη τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με αυτή, παρατείνεται έως 3 χρόνια το πολύ η θητεία των συγκεκριμένων πυροσβεστών και αμέσως μετά τη λήξη της εν λόγω παράτασης,
οι ίδιοι εντάσσονται αυτοδίκαια στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, καταλαμβάνοντας νέες οργανικές θέσεις, που θα συστηθούν με Προεδρικό Διάταγμα και ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας απ’ όπου προέρχονται.
Όπως αναφέρει η τροπολογία, με Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι η μονιμοποίησή τους μπορεί να γίνει και πριν την παρέλευση της πενταετίας, ενώ τους απονέμεται αναδρομικά από 9/2/2017 ο βαθμός του πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές τους.
Παράλληλα, έως τη μονιμοποίησή τους, τους δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης με υπερωρίες, νυχτερινά, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, για τις οποίες θα πληρώνονται κανονικά βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενώ επιτρέπονται στο εξής και οι μεταθέσεις και αποσπάσεις τους για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Τέλος, με την εν λόγω τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής τους στις πανελλήνιες εξετάσεις των σχολών του Σώματος, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις απαιτούμενες για τους πυροσβέστες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, από την εφαρμογή του μέτρου, αναμένεται ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 10,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη χορήγηση υπερωριών για 3 έτη, καθώς και άλλες οι οποίες δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακόμη καθώς εξαρτώνται από τα πραγματικά δεδομένα που θα προκύψουν.
ImageHandler (1)
http://www.makeleio.gr/