Δευτέρα, Μαρτίου 20

Στη σχετική παράγραφο του νόμου 4387/2106 δεν υπάρχει ρητή αναφορά ότι οι αιρετοί είναι ένα από τα πρόσωπα που υπάγονται στις διατάξεις --ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ! Για «κενό νόμου» κάνουν λόγο ειδικοί
«Ξέχασαν» να εντάξουν στα θύματα του «κόφτη» για τις συντάξεις τους βουλευτές

Στη σχετική παράγραφο του νόμου 4387/2106 δεν υπάρχει ρητή αναφορά ότι οι αιρετοί είναι ένα από τα πρόσωπα που υπάγονται στις διατάξεις

Κενό νόμου που αφήνει παράθυρο εξαίρεσης των βουλευτών, των δημάρχων, των αντιδημάρχων και των νομαρχών από τις μειώσεις στις συντάξεις υπάρχει στο νόμο 4387/2016.


Στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 του νόμου αναφέρονται τα πρόσωπα που διέπονται από το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και από 1/1/2017 υπάγονται για κύρια σύνταξη στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ.

Ενω όμως απαριθμούνται ρητά: οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί της Βουλής (σ.σ.: λειτουργοί Βουλής είναι το επιστημονικό προσωπικό Κοινοβουλίου), των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμίδας, οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, από την ίδια διάταξη απουσιάζει η ρητή αναφορά στους αιρετούς της Βουλής και των ΟΤΑ, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στην αρχική διάταξη του νόμου, πριν την ψήφισή του, αναφερόταν ότι οι βουλευτές και τα πρόσωπα που εκλέγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού. Λόγω των αντιδράσεων η διάταξη αυτή απαλείφθηκε αλλά μαζί της ξεχάστηκε η προσθήκη στη διάταξη της ρητής αναφοράς των αιρετών στα πρόσωπα που εντάσσονται στις διατάξεις του νόμου.

Έμπειρα στελέχη στις συντάξεις του δημοσίου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι είναι βέβαιο πως υπάρχει «κενό νόμου» ενώ το θέμα έχει τεθεί - χωρίς να έχει δοθεί λύση - και στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Παρόμοια απουσία των αιρετών υπάρχει και στην εγκύκλιο για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τον προσδιορισμό της προσωπικής διαφοράς που θα περικοπεί.
.protothema.gr