Κυριακή, Μαρτίου 19

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο σε Λίβανο-Χεζμπολάχ – Ήρθε η ώρα της αναμέτρησης για Ιράν-Ισραήλ


Toυ Βασίλη Καπούλα
Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή του Ισραήλ με διάγγελμα του  Ισραηλινού ΑΓΕΕΔ στρατηγού Gady Eisenkott, ο οποίος κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χεζμπολάχ και στο Λίβανο και προανήγγειλε χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο λόγω παραβίασης από την Χεζμπολάχ ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών με τον εξοπλισμό της  με πυραύλους fateh-100 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.
Την εξέλιξη σας την είχε προναγγείλει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Απασφαλίζει η Μόσχα: Τελεσίγραφο από Χεζμπολάχ, Συρία και Ιράν στο Ισραήλ – Απειλούν να ανατινάξουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ντιμόνα – Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Fateh-110 στόχευσαν Τελ Αβίβ
Ο ίδιος ο στρατηγός δήλωσε πριν λίγο ότι η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται με προηγμένα όπλα για την ανάπτυξη επιθετικής δράσης σε πόλεις και  χωριά νότια του Ισραήλ, παραβιάζοντας το ψήφισμα  1701 του ΟΗΕ [το οποίο  έθεσε τέρμα στον πόλεμο  του 2006].
«Ετοιμάζονται οι σιίτες  από την άλλη πλευρά των συνόρων» , δήλωσε ο στρατηγός, τονίζοντας ότι  βλέπει   σαφή κίνηση  για πόλεμο, από τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το Λίβανο , η κυβέρνηση του οποίου έδωσε ελεύθερη πρόσβαση και πλήρη άδεια στις οργανώσεις αυτές και στους Ιρανούς φρουρούς.
Εδώ και οι δύο μήνες οι Ισραηλινοί καταγράφουν εξοπλισμό της Χεζμπολάχ με μεγάλα φορτία όπλων εντός του εδάφους του Λιβάνου με αποστολέα την Τεχεράνη, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες με αμερικανικά άρματα μάχης .
«Εμείς θα προστατεύσουμε  τα συμφέροντα του Ισραήλ και εργαζόμαστε για να αποτρέψoυμε τις μεταφορές όπλων στη Χεζμπολάχ», δηλώνει  ο ίδιος και στην ουσία αποκαλύπτει ότι τις επόμενες ώρες οι ισραηλινές δυνάμεις θα διαβούν τα σύνορα και θα κατευθυνθούν στο Λίβανο.
«Στο Λίβανο, η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις προσπάθειές της να εξοπλιστεί με θανατηφόρα, και πιο ακριβή όπλα για τις επιθέσεις με στόχο την ισραηλινή περιφέρεια . Οι δηλώσεις  από τη Βηρυτό για μελλοντικό πόλεμο είναι σαφείς.  Το κράτος του Λιβάνου επιτρέπει την λειτουργία της οργάνωσης αυτής», τονίζει ο ίδιος.
Πρόσφατα, εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι το Ιράν κατασκευάζει εργοστάσια όπλων στο Λίβανο, προκειμένου να παρακάμψει  τις ισραηλινές επιθέσεις στις μεταφορές όπλων.
Στο άρθρο μας με τίτλο ( Απασφαλίζει η Μόσχα: Τελεσίγραφο από Χεζμπολάχ, Συρία και Ιράν στο Ισραήλ – Απειλούν να ανατινάξουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ντιμόνα – Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Fateh-110 στόχευσαν Τελ Αβίβ), αναφέραμε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι έχει την πυραυλική δυνατότητα να χτυπήσει οπουδήποτε στη χώρα ενώ απείλησε ότι θα ανατινάξει τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ντιμόνα στο νότιο Ισραήλ. Ταυτόχρονα ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Βουνά Καλαμούν στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας  είναι τοποθετημένοι με μεγάλη κάλυψη  ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι 4ης γενιάς Fateh-110 και άλλα βλήματα που χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα.
Πολύ άσχημες εξελίξεις έχουμε πλέον στη Μέση Ανατολή…
Κάθε ιρανικός πύραυλος φέρει κεφαλή που ζυγίζει 250-500 κιλά, η εμβέλεια του οποίου  καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια του Ισραήλ.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τόνισε ότι η οργάνωση του είναι σε θέση να χτυπήσει οποιοδήποτε στρατηγικό στόχο στο εβραϊκό κράτος, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων πυρηνικής έρευνας στην  Dimona, που αποτελούν  μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του Ισραήλ.
Έτσι λοιπόν μετά τον συριακό πόλεμο έχουμε εκ νέου πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου …ο οποίος άνετα μπορεί να εκτραπεί σε πόλεμο Ιράν-Ισραήλ και στην συνέχεια σε παγκόσμιο πόλεμο με την εμπλοκή ΗΠΑ και Ρωσίας.




pentapostagma.gr

 http://www.triklopodia.gr