Κυριακή, Μαρτίου 26

EΘΝΙΚΗ… ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ!ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΡΘΙΟΙ ΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ (1-1)! ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΡΥΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ-ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Kαι σαν πρώτα…
exofillo-ethniki

Μια ψυχωμένη Εθνική κρατούσε μέχρι το 89′ τη νίκη, αλλά το γκολ του Λουκάκου της στέρησε το σπουδαίο διπλό. Σκόραρε ο Μήτρογλου, άντεξε με δέκα και στο τέλος με εννιά παίκτες η Ελλάδα!
Σημαντικό βαθμό στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας κατάφερε να κατακτήσει στις Βρυξέλλες η Εθνική μας ομάδα, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από το Βέλγιο.
Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν στο 46’ με τον Κώστα Μήτρογλου. Στο 65’ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες) και άφησε την Εθνική με δέκα ποδοσφαιριστές. Στο 89’ ο Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε σε 1-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Ελλάδα να μένει, μάλιστα, στις καθυστερήσεις και με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής και του Τζαβέλλα.
 Έτσι τους… πέτσωσε ο «πιστολέρο»! 


Με γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο 89’ οι Βέλγοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν την Εθνική μας ομάδα, η οποία είχε προηγηθεί στο 46’ με τον Κώστα Μήτρογλου. Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται από το 65’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ταχτσίδη.
Δείτε το γκολ:


 Βέλγιο – Ελλάδα: Η προκλητική κίνηση του Μέρτενς στον Τζαβέλλα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αυτός ο βαθμός είναι «χρυσάφι», αφενός γιατί επιτεύχθηκε σε μία έδρα, που δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσμα άλλες ομάδες, και αφετέρου διότι διατήρησε αήττητη την ομάδα μας στα προκριματικά και παράλληλα στη 2η θέση.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η «γαλανόλευκη» σταθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο «King Baudouin Stadium» και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα (πλην 1-2 περιπτώσεων, που καθάρισε ο Καπίνο) από τους αστέρες των Βέλγων, που είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά έβλεπαν τους διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο να είναι κλειστοί.

Αντίθετα, στο επιθετικό κομμάτι η Ελλάδα στο πρώτο μισό του ματς δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Κουρτουά, που έχει ρόλο... θεατή στο ματς.

Πάντως στη μία φορά που η «γαλανόλευκη»... σημάδεψε την εστία του πορτιέρο της Τσέλσι βρήκε και στόχο, με τον Κώστα Μήτρογλου στο 46' να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ, αφού πρώτα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σιμάν.

Στο 55ο λεπτό κι ενώ οι Βέλγοι φαίνονταν αρκετά εκνευρισμένοι με την εξέλιξη που είχε πάρει η αναμέτρηση, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, εις βάρος της εθνικής μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ταχτσίδης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με 10 παίκτες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πάντως πάλεψε και κράτησε το μηδέν πίσω μέχρι το 89΄.

Σε εκείνο το λεπτό ο Λουκάλου, το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων δεν... λάθεψε και νίκησε από κοντά τον Καπίνο, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα και πάλι από προσπάθεια του φορ της Έβερτον πραγματοποίησε μία τεράστια επέμβαση (ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είχε και τη... βοήθεια του δοκαριού), κρατώντας τουλάχιστον το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη, οπότε η Εθνική μετρά τρεις απώλειες, αφού και ο Σάμαρης συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τους Βόσνιους.



Βέλγιο-Ελλάδα 1-1

Γκολ:
46' Μήτρογλου (Ελλάδα) 89' Λουκάκου (Βέλγιο)

Κίτρινες:
Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Λουκάκου - Ταχτσίδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Καπίνο

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε):
Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

1. Βέλγιο 13 (22-2)
2. Ελλάδα 11 (10-3)
3. Βοσνία 10 (13-5)
4. Κύπρος 4 (3-8)
5. Εσθονία 4 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

Η 6η αγωνιστική (09/06)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Εσθονία-Βέλγιο (21:45)
Γιβραλτάρ-Κύπρος (21:45)

Oι Έλληνες φίλαθλοι δίνουν ψυχολογική ώθηση στην Εθνική μας

O φωτεινός πίνακας του σταδίου με το τελικό αποτέλεσμα
O φωτεινός πίνακας του σταδίου με το τελικό αποτέλεσμα

Οι παίκτες της Εθνικής μας έγιναν ένα... κουβάρι μετά το τελευταίο σφύριγμα
Οι παίκτες της Εθνικής μας έγιναν ένα... κουβάρι μετά το τελευταίο σφύριγμα

Ο Σάμαρης με την μπάλα υπό την επιτήρηση του Βιτσέλ
Ο Σάμαρης με την μπάλα υπό την επιτήρηση του Βιτσέλ

Μία από τις πολλές μάχες του Μήτρογλου
Μία από τις πολλές μάχες του Μήτρογλου

Ο Μήτρογλου προσπαθεί να ξεπεράσει τον Φελαϊνί
Ο Μήτρογλου προσπαθεί να ξεπεράσει τον Φελαϊνί

Ο Ζέκα στο πρώτο του ματς με την Εθνική μας ομάδα
Ο Ζέκα στο πρώτο του ματς με την Εθνική μας ομάδα

Oι διεθνείς μας κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου
Oι διεθνείς μας κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου

Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η 'γαλανόλευκη'
Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η 'γαλανόλευκη'


Στο πλευρό της Εθνικής μας οι ομογενείς
Στο πλευρό της Εθνικής μας οι ομογενείς

Oι Έλληνες φίλαθλοι έχουν φορέσει τις φουστανέλες τους
Oι Έλληνες φίλαθλοι έχουν φορέσει τις φουστανέλες τους

makeleio.gr

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
 http://www.zougla.gr