Πέμπτη, Μαρτίου 16

Eτοιμαζουν περιορισμό στις αναλήψεις.Εκρητικό το κλίμα μεχρι να κλείσουν.Το ρευστό τελειώνει

καπιταλ μπλάκΗ διαπραγμάτευση καθυστερεί και παράλληλα οι καταθέσεις κάνουν φτερά από τις τράπεζες, με και τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται. Οι τράπεζες δανείζονται με… ξέφρενο επιτόκιο από τον ELA και κάπως έτσι επανέρχεται ο κίνδυνος επιστροφής στους αυστηρούς όρους των capital controls που, ως γνωστόν, είχαν αρχίσει τους τελευταίους μήνες να χαλαρώνουν.
Με τη διαπραγμάτευση να έχει μπει ξανά σε φαύλο κύκλο και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης να μετατίθεται για τον Απρίλιο, ακόμη και τον Μάιο, αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν εμπλοκή στο ζήτημα των τραπεζών που θα φέρει πίσω τους αυστηρούς κανόνες των capital controls.
Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 119,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που γυρίζει τις τράπεζες πίσω 15 ολόκληρα χρόνια.
Κάπως έτσι οι τράπεζες αναγκάστηκαν να αυξήσουν τον ακριβό δανεισμό τους από το ELA, γεγονός που σημαίνει ότι για να σταματήσει η… αιμορραγία, δεν αποκλείεται να δούμε ξανά σχέδιο αυστηροποίησης των όρων των capital controls με μείωση του ορίου ανάληψης.
Ποιοι θα είναι είναι οι νέοι περιορισμοί παραμένει άγνωστο, όπως και το αν τελικά υπάρξει πισωγύρισμα ή νέοι περιορισμοί, ωστόσο το καμπανάκι του κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει κι όσο η διαπραγμάτευση καθυστερεί, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος.
http://amazonios.net