Πέμπτη, Απριλίου 20

Ακριβότερα τα αεροπορικά εισιτήρια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ιδιωτικοποιήθηκαν

ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Ακριβότερα τα αεροπορικά εισιτήρια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ιδιωτικοποιήθηκαν
Ακριβότερα είναι πλέον τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή ο κυρωτικός νόμος της σύμβασης παραχώρησης των αερολιμένων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Fraport Greece.


Η απόφαση αναπροσαρμογής των τελών είχε άμεση ισχύ από 11 Απριλίου 2017, για τους αναχωρούντες επιβάτες από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε η Astra Airlines, στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών θα επιβάλλεται τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του συνόλου (τελικό ποσό 16,74 ευρώ), ενώ και στα υπόλοιπα δρομολόγια επιβάλλεται τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του τέλους ασφαλείας (τελικό ποσό 13,86 ευρώ).

Πάντως η εταιρεία, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν του φόρου για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών..tanea.gr