Κυριακή, Απριλίου 23

ΕΡΤ: Ανεβαίνει ο δείκτης εμπιστοσύνης στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στα ύψη η τηλεθέαση... 3,6%... Τρεις κι ο κούκος !

Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και το ποσοστό είναι χαμηλό γιατί χρησιμοποιείται ως βραχίονας της κυβέρνησης. Ωστόσο, το τελικό «προϊόν» είναι πανάκριβο: για υπερωρίες και μόνο κατεβλήθησαν – μόνο για ένα εξάμηνο! – 2,7 εκ.ευρώ το 2015!!
ert
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ,  με κεντρικό παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρά τις γνωστές αδυναμίες του, δείχνει να «γυρίζει σελίδα». Τα νούμερα της τηλεθέασης το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σημαντικά  ανεβασμένα, επιβεβαιώνοντας την επαγγελματική  δουλειά που γίνεται  από όσους έχουν αναλάβει να βάλουν πινελιές σοβαρότητας
και εγκυρότητας, τόσο στα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, όσο όμως και κυρίως, στις αναλύσεις και την παρουσίαση των διεθνών θεμάτων (ενδεικτικό το παράδειγμα της κάλυψης του δημοψηφίσματος στην Τουρκία).
Ενδεικτικό είναι ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι «ειδήσεις» έφτασαν σε διψήφια νούμερα, ξεπερνώντας το 10% σε τηλεθέαση, όταν προ ολίγου χρονικού διαστήματος τα ποσοστά κυμαίνονταν στο 2%.
Αλλά και μετά τις ημέρες του Πάσχα, η «δημοφιλία» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης κρατήθηκε σε  ποσοστά 7% με 7,5%, ένδειξη ότι το κοινό «έμεινε» στην ΕΡΤ, προτιμώντας την για την  ενημέρωσή του.