Τετάρτη, Απριλίου 19

Τρέμουν και φυλακισμένο τον πραγματικό ηγέτη της Φατάχ!

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής έστειλαν μήνυμα στον ηγέτη της Φατάχ, που είναι φυλακισμένος από το Ισραήλ, ζητώντας του να σταματήσει τη μαζική απεργία πείνας των Παλαιστίνιων κρατουμένων, αποκάλυψαν την...

Κυριακή τοπικές πηγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Resalah, μια καλά πληροφορημένη πηγή της Παλαιστινιακής Αρχής είπε ότι σκοπός του Marwan Al-Barghouti, μέσω αυτής της κίνησης διαμαρτυρίας, είναι να διατηρήσει την επιρροή του στη Φατάχ. Ούτε αυτή η πηγή, ούτε ο Marwan Al-Barghouti ή η σύζυγός του διέψευσαν την είδηση.
Η απεργία πείνας ξεκίνησε σήμερα, 17 Απριλίου, ως διαμαρτυρία για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι Παλαιστίνιοι στις Ισραηλινές φυλακές, όπου, εκτός των άλλων, κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχουν δικαστεί. Περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία πείνας που κήρυξε ο Marwan Al-Barghouti, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2002 και καταδικάστηκε σε αρκετές φορές ισόβια συν 40 χρόνια.
Ο Marwan Al-Barghouti είχε στείλει προηγουμένως μήνυμα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ζητώντας του «να πάρει μέτρα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων». Επίσης, ζήτησε από τους θεσμούς της Παλαιστινιακής Αρχής να υποστηρίξουν την απεργία πείνας, και να κινητοποιήσουν το λαό για την υποστήριξή της. Ο δημοφιλής ηγέτης ζήτησε επίσης την ίδια υποστήριξη από όλους τους Παλαιστίνιους όπου κι αν βρίσκονται.
Παρόλο που ο Al-Barghouti πήρε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του κινήματος κατά το έβδομο συνέδριο της Φατάχ πέρυσι, δεν είχε επιλεγεί για τον ηγετικό ρόλο. Εκλέχθηκε ωε μέλος του κοινοβουλίου στη λίστα της Φατάχ το 2006, ενώ ήταν στη φυλακή, και είναι ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Αμπάς όταν αυτός αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου.
https://www.middleeastmonitor.com/20170417-pa-calls-on-mar…/
sibilla-gr-