Τετάρτη, Απριλίου 19

Καταργούν και το ΑΣΕΠ οι αλητήριοι της πρώτης φοράς «αριστερίλας» !!!

diafimiseto

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε τώρα και οπαδός των «σκλαβοπάζαρων»

Ψάχνεις για δουλειά στο δημόσιο και περιμένεις ακόμα το ΑΣΕΠ; Αδικαιολόγητος. Η πρώτη φορά αριστερά ζήλεψε τις εφαρμογές του καπιταλισμού και προσλαμβάνει με αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων μέσω ιδιωτικών εταιριών και μάλιστα μετά από διαγωνισμό μεταξύ εταιριών! Παράδειγμα η ΔΕΗ με τη θυγατρική της τον περίφημο ΛΑΓΗΕ!

Ένα ακόμα κάστρο του φιλελευθερισμού εκπόρθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοτε «εταιρίες σκλαβοπάζαρα», που «ρουφάνε το αίμα των ανέργων και τους εμπορεύονται για ένα κομμάτι ψωμί ενώ αυτές θησαυρίζουν» είναι τώρα σύμμαχοι και επίσημοι συνεργάτες της ελληνικής κυβερνητικής αριστεράς που χλευάζει ο Μελανσόν (και όχι μόνο).

Το παράδειγμα δεν το δίνει όποιος κι όποιος, αλλά το προπύργιο του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού η ΔΕΗ, με τη θυγατρική της τον ΛΑΓΗΕ. Ο οποίος, με έγγραφό του στη Βουλή ενημέρωσε ότι προσλαμβάνει 100 εργαζόμενους εκτός ΑΣΕΠ, μέσω ιδιωτικής εταιρίας Αξιολόγησης και Επιλογής.

Ως αιτιολογία ο ΛΑΓΗΕ, που είναι ο οικονομικός διαχειριστής των ηλεκτρικών δικτύων, ανέφερε ότι έχει όλους κι όλους δύο ανθρώπους προσωπικό στην υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού και δεν αρκούν για να αξιολογήσει τις 2030 αιτήσεις που πήρε για τις 100 θέσεις εργασίας που διαθέτει.

Φυσικά, η εταιρία Αξιολόγησης και Επιλογής προσωπικού που πήρε τη δουλειά μετά από διαγωνισμό και με προσφορά 17.500 ευρώ δεσμεύτηκε να ακολουθήσει όλες τις απαιτήσεις του ΛΑΓΗΕ και επέλεξε 91 από τους 2030 ως πληρούντες τα κριτήρια για τις θέσεις.

Αυτοί οι 91 πέρασαν από νέες συνεντεύξεις και επιτροπές στελεχών και εργαζόμενων της επιχείρησης και προκρίθηκαν 81 για να υπογράψουν συμβάσεις. Έπεται και νέα προκήρυξη για να προσληφθούν και οι υπόλοιποι μέχρι τους 100.

Ο ΛΑΓΗΕ στο έγγραφό του παραδέχεται ότι η διαδικασία είναι κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης εκτός ΑΣΕΠ, αλλά επικαλείται την αδυναμία του και το κατεπείγον της κάλυψης υποχρεώσεων.

Δεν αρκεί ο χώρος για να αναλωθούμε σε κριτική αυτής της παράκαμψης του ΑΣΕΠ και σε σχολιασμό αν είναι προτιμότερο από τις ιδιωτικές εταιρίες. Γιατί ο στόχος του άρθρου είναι άλλος. Να δείξει περίτρανα πώς μια κατά δήλωσή της αριστερή κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να εφαρμόζει αυτά που κατάγγελνε και αυτά που είναι σε πλήρη δυσαρμονία με την υποτιθέμενη ιδεολογία της προκειμένου να κυβερνά. Αν είχε ποτέ ιδεολογία!


Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης
press-gr.com