Τετάρτη, Απριλίου 19

ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

Συντροφικά «μαχαιρώματα»: Καταγγελίες από ΜΚΟ του Soros για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που «έφαγαν» οι συριζαίοι για τους λαθρομετανάστες
Συντροφικά «μαχαιρώματα»: Καταγγελίες από ΜΚΟ του Soros για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που «έφαγαν» οι συριζαίοι για τους λαθρομετανάστες
Ηχηρές καταγγελίες για κατασπατάληση πόρων για το λεγόμενο «προσφυγικό» έκανε στην Κομισιόν, η ΜΚΟ του Soros στην Ελλάδα, Solidarity Now. Αυτοί που ως τώρα θεωρούσαν τους συριζαίους «αξιόπιστους σύμμαχους», τώρα κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία «χάθηκαν», καταλήγοντας προφανώς σε «αλληλέγγυες» τσέπες.

Η ΜΚΟ του Soros απέστειλε αναφορά 27 σελίδων στην Κομισιόν, όπου καταγγέλλει απίστευτα περιστατικά, εκ των οποίων 2 μονάχα αναπαράχθησαν από την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και σας τα παραθέτουμε.
Στην μία περίπτωση «η γερμανική ASB κατέθεσε πρόταση της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ για την μετατροπή του χώρου της Θεσσαλονίκης σε κέντρο φιλοξενίας 1500 ατόμων σε κοντέινερ, με θέρμανση και παροχή νερού. Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ότι κάτι τέτοιο θα κοστίσει σχεδόν 7,5 εκ. ευρώ και η πρόταση της ASB απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες».
Εδώ έχουμε ένα περιστατικό υπερτιμολόγησης. Προφανώς, οι συριζαίοι ήθελαν να κοστολογηθεί το έργο 6 εκ. ευρώ περισσότερο και την λεία να την μοιραστούν με την γερμανική εταιρεία. Επειδή, όμως, προφανώς είχαν κατά νου και κάποια άλλη εταιρεία, πιο… κοντά στον Σύριζα, η προσφορά των γερμανών απερρίφθη και οδήγησε στην καταγγελία.
Σε μία άλλη περίπτωση «προτάθηκε η αξιοποίηση σχεδόν 1,7 εκ. ευρώ για την πρόσληψη 118 συμβασιούχων που θα στελέχωναν την Γενική Γραμματεία Πρώτης Υποδοχής, της οποία τότε γενικός γραμματέας ήταν ο Οδυσσέας Βουδούρης. Παρά την αρχική αποδοχή της πρότασης, τελικά η διαδικασία «πάγωσε» ξαφνικά, παρότι ήταν γνωστό ότι τα χρήματα θα χάνονταν σε περίπτωση που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα».
Για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν το δεύτερο περιστατικό, θυμίζουμε ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης λίγο αργότερα παραιτήθηκε από την θέση του καταγγέλλοντας πολλά και διάφορα, εντός των οποίων υπάρχουν και καταγγελίες για «εκλεκτούς του υπουργού», οι οποίοι παρότι ήταν νηπιαγωγοί αμείβονταν με 4000 ευρώ το μήνα και υπέγραφαν εκατοντάδες αποφάσεις για το λεγόμενο «προσφυγικό».
Μπορούμε εύκολα, λοιπόν, να αντιληφθούμε προς τι η τόση «αλληλεγγύη» από πλευράς Συριζαίων και Νεοδημοκρατών, απέναντι στους λαθρομετανάστες. Για το… παντεσπάνι τους φροντίζουν, οι πολιτικάντηδες.