Δευτέρα, Απριλίου 17

Ξαφνικό «πασχαλινό» υπουργικό συμβούλιο ΜΑΦΙΟΖΩΝ....---ΤΙ ΕΣΤΙ;;

ΑΦΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΑΝ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Με φόντο τη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας, την οποία υπερασπίστηκε με σθένος ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή...

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη συνεδρίαση η κυβέρνηση αναμένεται να στείλει «σήμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου» και μάλιστα σε μια συγκυρία καθοριστική για το κλείσιμο της αξιολόγησης.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώπιον των υπουργών του, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί η ατζέντα της συνεδρίασης. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως θα τεθεί το ζήτημα της πορείας των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και τα επόμενα βήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Στόχος του Μαξίμου είναι να προβληθεί- και να επιταχυνθεί- το κυβερνητικό έργο σε τομείς εκτός διαπραγμάτευσης, «γραμμή» που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως «και κλείνει η αξιολόγηση και παίρνουμε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο». «Εσείς δεν θα φέρνατε ποτέ συμφωνία με αντίμετρα και για το χρέος. Δική μας είναι αυτή η συμφωνία. Τα θετικά μέτρα γιατί τα καταψηφίζετε; Θα καταψηφίσετε μέτρα που θα μειώνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων; Θα καταψηφίσετε το επίδομα του ενοικίου; Άλλωστε, εσείς δημιουργήσατε τα προβλήματα στην κοινωνία. Ο ελληνικός λαός θα σας καταψηφίσει, γιατί έχετε αλλεργία σε ό,τι καλό φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το καταψηφίζετε. Μετά από 2 χρόνια εξουσίας η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα» είπε εξαπολύοντας επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις χάσετε κιόλας» συμπλήρωσε.

«Όποιος είδε και άκουσε σήμερα τον κ. Τσίπρα κατάλαβε γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι σε αποδρομή» σχολίαζαν πηγές από τη ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση που αντικείμενο είχε κανονικά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.