Παρασκευή, Απριλίου 28

ΒΟΥΛΗ: Για το…θεαθήναι η Προανακριτική για τα εξοπλιστικά; – Παραγεγραμμένο το αδίκημα της απιστίας για Παπαντωνίου

Για το…θεαθήναι η Προανακριτική Επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου που συστάθηκε για τη διερεύνηση πιθανών σκανδάλων στα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001-2004;
Πολύ πιθανό, καθώς στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά την ανάδειξη προεδρείου αναγνωρίστηκε  ομοφώνως ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας κατά του Γιάννου Παπαντωνίου

Βουλευτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, θεωρούν ότι η Επιτροπή  δεν έχει αντικείμενο, από την στιγμή που έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του κ. Γιάννου Παπαντωνίου για αξιόποινες πράξεις που τυχόν τελέστηκαν κατά την διάρκεια άσκησης των υπουργικών καθηκόντων του.
Αυτό  που μένει να εξεταστεί είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί  του πρώην υπουργού Άμυνας, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει διακίνηση “μαύρου χρήματος”. Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δεν παραγράφεται. 
Σύμφωνα με τη νομική διαδικασία η υπόθεση θα ξαναγυρίσει στην Δικαιοσύνη η οποία θα ελέγξει εάν υπήρξε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον κ. Παπαντωνίου και θα αξιολογήσει τα νεότερα στοιχεία που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη  στείλει οι ελβετικές αρχές στην Ελλάδα.
“Η δικαιοσύνη ήταν υποχρεωμένη να στείλει τις δικογραφίες στην Βουλή, η πλειοψηφία αποφάσισε την σύσταση της Προανακριτικής και τώρα που υπάρχουν νέα στοιχεία η Προανακριτική είναι υποχρεωμένη να τα γυρίσει όλα πίσω στην Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων”, αναφέρουν πηγές.
Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Νίκος Παρασκευόπουλος δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα της αναρμοδιότητας της Επιτροπής  στην αυριανή νέα συνεδρίαση. Βουλευτές της συμπολίτευσης εκτιμούν ότι ο φάκελος δεν θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη πριν ελεγχθεί το ζήτημα του μαύρου χρήματος.
Πηγή