Πέμπτη, Απριλίου 27

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ E.N.F. ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες με επιτυχία, η διήμερη διερευνητική επίσκεψη συναντήσεων του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Φαήλου Κρανιδιώτη και του Αντιπροέδρου κ. Παναγιώτη Δούμα, με την Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» E.N.F., της οποίας και ηγείται η Marine Lepen, κατόπιν σχετικής επισήμου προσκλήσεως.


Η διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε, την Τετάρτη 26 Απριλίου, με την επίσημη συμμετοχή του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Αντιπροέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», όπου η παρουσία τους ανακοινώθηκε από τον Ολλανδό προεδρεύοντα της ολομέλειας κ. Marcel de Graaff και επιδοκιμάστηκε μέσω θερμού χειροκροτήματος από τους ευρωβουλευτές.
Η ατζέντα της ολομέλειας της E.N.F. μεταξύ άλλων περιείχε την εξέταση διεθνών θεμάτων όπως ο διωγμός κατά των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο αλλά και ευρωπαϊκών όπως το ζήτημα των ΜΚΟ και της γκρίζας δράσης τους σε όλη την Ευρώπη όπως και στην Πατρίδα μας, με αφορμή το κλείσιμο του πανεπιστημίου του Σόρος από τον Ούγγρο Πρωθυπουργό κ. Βίκτορ Όρμπαν καθώς και τον δρακόντειο έλεγχο των Μ.Κ.Ο. στην Ουγγαρία. Επίσης, αναλύθηκε η επίθεση που δέχεται ο Ούγγρος Πρωθυπουργός για όλα αυτά από τη διεφθαρμένη ελίτ της Ε.Ε.
Στη συνέχεια και μετά το πέρας της ολομέλειας, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ αφού έκανε δήλωση για την παρουσία της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στην ολομέλεια του E.N.F.  συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος πραγματοποίησαν συναντήσεις με ευρωβουλευτές από τα περισσότερα Ευρωπαϊκά Πατριωτικά Κόμματα που συμμετέχουν στην ομάδα, καθώς και μία συνάντηση παρουσίασης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Marcel de Graaff ευρωβουλευτής του ολλανδικού «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV) και συμπροεδρεύων στην E.N.F. με την Marine Lepen, η Αγγλίδα Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της ομάδας κα Janice Atkinson, ο Harald Vilimsky, Γενικός Γραμματέας του «Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), ο Αντιπρόεδρος του E.N.F. Βέλγος ευρωβουλευτής Gerolf Annemans, ο Ιταλός Ευρωβουλευτής Marco Zanni και ο Georg Mayer ευρωβουλευτής του αυστριακού «Κόμματος της Ελευθερίας» (FPÖ) και τέθηκαν επί τάπητος πληθώρα ευρωπαϊκών και εθνικών ζητημάτων. Στα περισσότερα σημεία οι απόψεις των παρισταμένων παρουσίασαν μεγάλο ποσοστό ταύτισης. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο μεταναστευτικό, στην εθνική οικονομική ανάταση των κρατών αλλά και στην ανάγκη εκ βάθρων αλλαγής του χαρακτήρα, της στρατηγικής και της δυναμικής της Ε.Ε.
Σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου και μετά από μια σειρά ενημερωτικών επαφών για Ευρωπαϊκά θέματα και τις τρέχοντες εξελίξεις από στελέχη της Ε.Ε. καθώς και με Έλληνες των Βρυξελλών, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Δούμα θα ολοκληρώσει την επίσκεψη με τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της E.N.F. και στενό συνεργάτη της προέδρου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας κας Marine Lepen κ. Ludovic de Danne, ο οποίος και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις ως προς το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Γαλλικών Εκλογών.

 http://neadexia.gr