Κυριακή, Απριλίου 16

ME AYTO ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μπαίνουν ΦΥΛΑΚΗ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ…

Είναι γνωστό πως ο Λιγνίτης είναι το πλέον διαδεδομένο καύσιμο στην Ελλάδα, όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα έχετε ακούσει επίσης πάμπολλες φορές για το πόσο επιβαρυντικός είναι για το περιβάλλον.
Ουκ ολίγες φορές θα έχετε ίσως ενημερωθεί από οργανώσεις όπως η WWF ή η Greenpeace. Mάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός κος Σταθάκης έχει κάνει λόγο για απεξάρτηση της ΔΕΗ από το Λιγνίτη.

Εμείς όμως διαβάσαμε μία περίεργη είδηση η οποία μας προκάλεσε εντύπωση. Αφενός μεν ο λόγος για το Πακιστάν στο οποίο θα γίνει μεγάλη κοινοπραξία ύψους 3,5 δις δολαρίων, με την Κίνα για την ηλεκτροδότηση της χώρας. Εκεί δεν έχουν περιβαλλοντολογικές ανησυχίες; ας υποθέσουμε πως όχι.
Όταν όμως διαβάζουμε στη σοβαρή handelsblatt (εδώ το λινκ για το γερμανικό άρθρο) τότε κάτι συμβαίνει. Αφενός μεν οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως « οι παλιές μονάδες ορυκτών καυσίμων πρέπει να παραμείνουν και να χτιστούν καινούργιες, και είναι σημαντικές επειδή οι ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) είναι διαλείπουσες και μειώνουν την κερδοφορία των συμβατικών μονάδων. Και οι συμβατικές μονάδες είναι ζωτικές».
Όμως εδώ οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις δεν είπαν κάτι. Μάλλον τα λεφτά είναι πολλά.
Συνεπώς είναι λογικό το συμπέρασμά μας, πως ο λιγνίτης ΔΕ ρυπαίνει. Κάτι άλλο συμβαίνει λοιπόν.
Τώρα για ποιο λόγο ο κος Σταθάκης επιμένει να πάψει η χρήση λιγνίτη, είναι άλλη ιστορία. Μήπως έχει σχέση με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και κυρίως των εργοστασίων; μήπως θέλουν να εξευτελίσουν το αντίτιμο της εταιρείας;
O χρόνος θα δείξει.
paradrasi.gr
 triklopodia.gr