Παρασκευή, Μαΐου 19

Περισσότερα από 42.000 δολάρια κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης

Περισσότερα από 42.000 δολάρια κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης
Οι δράστες της πρόσφατης παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 150 χώρες και προκάλεσε σε όλους πανικό φέρεται πως κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 42.000 δολάρια από τους χρήστες, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα.


Σε άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times, υπογραμμίζεται πως τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin. Την ίδια στιγμή, οι αρχές εξακολουθούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς αυτούς.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνεται πως συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Αξιωματούχοι της ασφαλείας, όπως εξηγεί το σχετικό δημοσίευμα θεωρούν ότι οι hackers δεν έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες σύμφωνα με την Europol έχουν πληγεί από τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό «ransomware».
.zougla.gr