Τρίτη, Μαΐου 16

Τριήμερο κινητοποιήσεων για το 4ο μνημόνιο... έτσι, για να 'χαμε να λέγαμε...Αν ΘΕΛΑΜΕ να βάζαμε ΣΤΟΠ στα Μνημόνια ΜΙΑ είναι η λύση ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ούτε ένα ευρώ στις Εφορίες , ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ να τους έρθει ταμπλάς τους έξω και μέσα κατακτητές. ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ! ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

Τα συνδικάτα και οι εργατοπατέρες είναι οι βοηθοί των Συριζαιων για τον αφανισμό μας!
Τριήμερο κινητοποιήσεων για το 4ο μνημόνιο
Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα τα συνδικάτα, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις με αφορμή τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή την Πέμπτη. Ταλαιπωρία αναμένει τους πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα ΜΜΜ, καθώς αυτά θα τραβήξουν χειρόφρενο για αρκετές ώρες.




Φρένο συγκεκριμένες ώρες αναμένεται να πατήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας έως και την Πέμπτη αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ενεργά στις κινητοποιήσεις συμμετέχει ο ΟΑΣΑ
Ενεργά στις κινητοποιήσεις συμμετέχει ο ΟΑΣΑ


Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει σχετική ανακοίνωση, σε στάση εργασίας προχωρούν από την Τρίτη και τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09.30 έως τις 16.30.

24η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν και οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ που αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Η συγκέντρωση του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:


  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για


  • Τη δικαίωση των αιτημάτων μας
  • Την αξιοπρέπειά μας
  • Την ελευθεροτυπία.
Για την Τετάρτη 17 Μαΐου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Πέμπτη (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου) θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση».

«Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο μνημόνιο παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011. Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα» καταγγέλλει μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

«Έχουμε τη δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές. Τα συνδικάτα δεν είναι το ''παλιό'' και η ''οπισθοδρόμηση'', όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το παλιό και η συντήρηση είναι η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Από τη μεριά της η ΑΔΕΔΥ εστιάζει στο «τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει» και υπογραμμίζει: «Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς, και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου».



Το συλλαλητήριο των συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10.00.

Αλλαγές θα υπάρξουν την Τετάρτη στην κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς:

  •  οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ προχωρούν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08.30 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας
  • στάσεις εργασίας αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ. Οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 09.00 έως τις 16.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί, ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το μετρό.
  • δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της 48ωρης απεργίας για σήμερα και αύριο που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)
  • οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 14.00 έως τις 18.00.
Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων, τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα δηλαδή που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.