Δευτέρα, Μαΐου 22

Με απόφαση του επαγγελματία άνεργου Τσίπρα βαρυποινίτες οι συνταξιούχοι. Θα πρέπει να ζήσουν σε απομόνωση με 500 ευρώ το μήνα, ποσό ίσο μ' αυτό που δίνει σε κάθε λαθρομετανάστη ισλαμιστή που ζει στην χώρα μας και δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία!

Μόνο που στους λαθρομετανάστες χορηγεί δωρεάν στέγη, τροφή, ΔΕΗ, νερό και ιατροφαρμακευτική πλήρη κάλυψη !
Από 500 έως 1.000 ευρώ λαμβάνουν 962.466 συνταξιούχοι
Σε 722 ευρώ ανερχόταν τον Δεκέμβριο του 2016 η μέση κύρια σύνταξη, βάσει στοιχείων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.
Η μέση επικουρική σύνταξη ανερχόταν στα 170 ευρώ, με τα μέσα μερίσματα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι να φτάνουν στα 97 ευρώ.

Από τα στοιχεία, προκύπτει ότι περίπου 1,2 εκατομμύριο συνταξιούχοι λαμβάνουν κύριες συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.
Από 500 έως 1.000 ευρώ λαμβάνουν 962.466 συνταξιούχοι.
Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, αφορούν τον Δεκέμβριο με τους συνταξιούχους να περιμένουν νέες μειώσεις.
Οι δραματικές απώλειες είναι εμφανείς στις επικουρικές συντάξεις και τα μερίσματα. Σύμφωνα με τον «ΗΛΙΟ» του Ιουλίου 2015, η μέση επικουρική ήταν 190 ευρώ, ενώ με την πρόσφατη έκθεση, η μέση επικουρική κατέβηκε στα 170 ευρώ.
Δέκα συνταξιούχοι λαμβάνουν ο καθένας τέσσερις κύριες συντάξεις, τέσσερις επικουρικές και δύο μερίσματα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως:

Η δημοσίευση πραγματοποιείται μετά την αναγκαία αναμόρφωση της μεθοδολογίας των εκθέσεων για την ορθότερη αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνη των συντάξεων, βάσει των διεθνών προτύπων.
Προκειμένου δε να υπάρχει και δυνατότητα συγκριτικών μεγεθών μεταξύ των αριθμών που αποτυπώνονται στις εκθέσεις, το Υπουργείο προχώρησε και στην επανέκδοση του μηνός Ιουλίου 2015 βάσει της αναμορφωμένης μεθοδολογίας, ώστε όλα τα δεδομένα να προσφέρονται σε ανάλυση με την ίδια μεθοδολογία.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

1. Στη βελτίωση της μεθοδολογίας, με τον εμπλουτισμό των στατιστικών μέτρων ελέγχου που χρησιμοποιούνται (χρήση και της διάμεσης τιμής).
2. Στην απεικόνιση των δεδομένων με τρόπο που να περιλαμβάνει το σύνολο της δημοσιονομικής δαπάνης για τις συντάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες απεικονίσεις των δημοσιονομικών δεδομένων στις Εκθέσεις του "ΗΛΙΟΣ" δεν περιελάμβαναν σε πολλούς πίνακες τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται η πραγματική συνταξιοδοτική δαπάνη.
3. Στο διαχωρισμό των μερισμάτων από τις επικουρικές συντάξεις και τη ξεχωριστή απεικόνιση τους.
4. Στη βελτίωση της απεικόνισης των δεδομένων με τη χρήση και μικρότερων εισοδηματικών κατηγοριών, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η δημοσιονομική δαπάνη, ειδικά για τις χαμηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις.
5. Στην αναλυτικότερη απεικόνιση και περιγραφή των πινάκων με μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το φύλο και την ηλικία, ώστε να μπορούν να γίνουν εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών.