Τετάρτη, Μαΐου 24

Απόδραση στην καρδιά των Άλπεων

Αυτοκρατορική αίγλη μιας άλλης εποχής στo Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
Απόδραση στην καρδιά των Άλπεων
Στη μέση μιας κατάφυτης κοιλάδας σε υψόμετρο 575 μέτρων απλώνεται μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, στις όχθες του ποταμού Ιβ.
Το Ίνσμπρουκ βρίσκεται στη δυτική Αυστρία και αποτελεί την πρωτεύουσα του κρατιδίου του Τιρόλο, ενώ αποτέλεσε και μόνιμο τόπο κατοικίας της Δυναστείας των Αψβούργων.

Τα μεγαλόπρεπα παλάτια και τα κτίρια της εποχής του 15ου και 16ου αιώνα μαρτυρούν την μακραίωνη ιστορία της πόλης που μοιάζει ανέπαφη στο πέρασμα των αιώνων.
Επιβλητικά ανάκτορα, γραφικά σοκάκια στη μεσαιωνική συνοικία και μικρά μαγαζιά με παραδοσιακά τυρολέζικα προϊόντα συμπληρώνουν το σκηνικό μιας πόλης που μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη.
Έχει φιλοξενήσει δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 και το 1976 ενώ εδώ βρίσκεται και το Seefeld, ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα.
Την άνοιξη η αυστριακή πόλη αγκαλιάζεται από τους ολάνθιστους κήπους της με τον πανεπιστημιακό κήπο Alpine να ξεχωρίζει. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε μια έκταση 15 στρεμμάτων και φιλοξενεί περισσότερα από 400 διαφορετικά είδη σπάνιων αλπικών φυτών.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον πύργο Stadtturm που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και την αψίδα Triumphpforte. Χτίστηκε το 1765 από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία για τους αρραβώνες του γιου της και μοιάζει αρκετά με την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.
Η Χρυσή Στέγη αποτελεί το σύμβολο του Ίνσμπρουκ. Πρόκειται για ένα τριώροφο μπαλκόνι στολισμένο με 2.657 επιχρυσωμένα κεραμίδια στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, απ΄ όπου ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός Α΄ παρακολουθούσε τα δρώμενα.
Τα κυριακάτικα πρωινά οι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν κλασική μουσική από την ορχήστρα που παίζει από το μπαλκόνι.
Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιακώβου και η στήλη της Αγίας Άννας σε ανάμνηση της αντίστασης των κατοίκων του Τιρόλο σε μια εισβολή του βαυαρικού στρατού το 1704.
Στην εκκλησία Hofkirche φιλοξενούνται τα «μαύρα φιλαράκια», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τα 28 μπρούτζινα αγάλματα βασιλέων. Το ανάκτορο Hofburg με τους περίφημους κήπους, είχε επιμεληθεί προσωπικά η αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία με την αίγλη του αυτοκρατορικού παρελθόντος να πλανάται έως σήμερα.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

inccnsΊνσμπρουκ / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βιέννης και 5 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης.
ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ
ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ
ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ
ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ
ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΑΥΣΤΡΙΑ
NEWSBEAST.GR