Τετάρτη, Μαΐου 17

Αλέξη, χαλαρά! Μην αγχώνεσαι...

Σχετική εικόνα
ΘΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ! ! ! 

Ο τύπος, δεν παίζεται!
Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, ορκιζόταν όπου στεκόταν κι' όπου βρισκόταν (ολομέλεια της Βουλής, υπουργικό συμβούλιο, συνεδριάσεις Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικής ομάδας...) ότι τα μέτρα που συνομολόγησε στην συμφωνία για την αξιολόγηση ΔΕΝ θα εφαρμοσθούν, εάν:
1) δεν εφαρμοσθούν ταυτοχρόνως και τα “αντίμετρα”, και
2) δεν υπάρξει στην συμφωνία δεσμευτική ρήτρα των δανειστών για την μείωση του χρέους.
Όλα τα ΜΜΕ και σύσσωμη η αντιπολίτευση, του αντέτεινε ότι γι' άλλη μια φορά λέει ασύστολα ψέμματα, για τις ανάγκες του... “μασάζ” στην δυσφορούσα Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι' αυτός με υστερικές κραυγές και ύβρεις, κατηγορούσε τους επικριτές του ως περίπου... δοσίλογους και όργανα των δανειστών, που εύχονται μόνο να πέσει η κυβέρνηση!
Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα!
Και διατράνωνε με ύφος χιλίων πιθήκων, “περιμένετε να δείτε την συμφωνία, και μετά να τρέξτε να κρυφτείτε...”!
Την συμφωνία που κοινωνία και κόμματα, την πληροφορήθηκαν από τα... επίσημα έγγραφα της γερμανικής βουλής, στα μέλη της οποίας μοιράστηκε, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν την εμφάνιζε στην Ελλάδα!
Για να έχει χρόνο για... “μασάζ” και καλλιέργεια εντυπώσεων και... φυκιών για μεταξωτές κορδέλες!
Τελικά η συμφωνία δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση (δεν γινόταν κι' αλλιώς, υποτίθεται πρέπει να την μελετήσουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές για να την ψηφίσουν “κατά συνείδηση”...), και απο0καλύφθηκε περίτρανα ότι τα “ψέμματα” και οι κριτικές ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, αποκάλυπταν την πραγματικότητα!
Βγήκε και ο Ευκλείδης, έτσι για να περισώσει κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας που τυχόν του απέμειναν, για να παραδεχθεί το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή στην συμφωνία ΔΕΝ υπάρχει “ρήτρα χρέους”, γραπτή δέσμευση των δανειστών ότι με την εφαρμογή των μέτρων θα μπει αυτόματα στο τραπέζι και το ζήτημα της (όποιας) ρύθμισης του χρέους!
“Τέτοιες ρήτρες, δεν νοούνται σε συμφωνίες αυτού του είδους...”, ψιθύρισε ισχνά και ταπεινά.
Όπως, βεβαίως, δεν υπάρχει και ρήτρα «ταυτόχρονης» εφαρμογής μέτρων και αντίμετρων, αφού η συμφωνία προβλέπει ρητά ότι τα περιβόητα αντίμετρα, θα ισχύσουν ΜΟΝΟ όταν αποδειχθεί ότι πέτυχαν τους δημοσιονομικούς στόχους τα μέτρα, ΜΟΝΟ για το πέραν του συμφωνημένου πλεονάσματος του 3,5%, και ΜΟΝΟ ύστερα από συνεννόηση και σχετική άδεια των δανειστών.
Δηλαδή, αν το 2018 υπάρξει πλεόνασμα 3,9%, τ' αντίμετρα για το συγκεκριμένο χρόνο θα αφορούν το υπερβάλλον 0,4 %.
Τώρα, το πώς με το να παίρνεις εξοντωτικά μέτρα απόδοσης 3,5% πλεονάσματος και να δίνεις αντίμετρα μόλις 0,4 % παράγεται “μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα”, μόνο ο Αλέξης το ξέρει, με βάση τα... μαθηματικά που έμαθε και που προφανώς είναι του ίδιου επιπέδου με τα αγγλικά του!
Τελικά, αποδέχθηκε όλα τα μέτρα (και μάλιστα κατακόρυφα αυξημένα, λόγω της καθυστέρησης της αξιολόγησης) τα οποία ζητούσαν οι δανειστές... ένα χρόνο πριν!
Τι στον κόρακα, βρε σύντροφε πρωθυπουργέ, διαπραγματευόσουν επί ένα χρόνο;
Μήπως, απλώς, τα μέτρα να κληθεί να τα εφαρμόσει η... επόμενη κυβέρνηση, ώστε εσύ να βγεις «λάδι», όταν μετά την καβάντζα χρόνου που εξασφάλισες πας σ' εκλογές, για να μπορείς να πεις (πάλι- θυμάσαι το 2015;)... “ξαναψηφίστε με για να ξανά-διαπραγματευθώ την συμφωνία”;
Θα πείτε: “θα' χει τέτοια ξεδιαντροπιά”;
Ναι αλλά!
Σάμπως δεν είπε χθες ο Ευκλείδης (που θα παραιτιόταν αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 8.900 ευρώ...), ότι έχει κάποια “σχέδια” το αφορολόγητο από 5.800 που το συμφώνησε, να το...ξαναδιαπραγματευθεί για τα...6250:
Και, ακόμη ποιο large ο κ. Σκουρλέτης, δεν είπε στους δημοσιογράφους ότι “το επόμενο διάστημα μπορεί και να πετύχουμε άλλη συμφωνία...”;
Νοιάζονται μόνο για την παράταση παραμονής τους, με όποιο κόστος για την χώρα, στην εξουσία.
Δίνουν «μάχες» και επινοούν «πολιτικές» μονάχα για την επικοινωνία, την προπαγάνδα.
Την κοροϊδία του κοσμάκη. Παραβιάζουν κάθε μέρα το Σύνταγμα, ξετσίπωτα, (οι τηλεοπτικές άδειες, οι παρατάσεις με τους συμβασιούχους, η περιφρόνηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης-και μάλιστα με ποταπές και χυδαίες απειλές εναντίον των δικαστικών λειτουργών που “δυστροπούν” στα κομματικά τους κελεύσματα...) πάλι για να παραπλανήσουν, να κερδίσουν χρόνο, να δημιουργήσουν θύλακες εν δυνάμει ψηφοφόρων, για να τους κρατούν ομήρους και “ελπίζοντες” να μην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και χάσουν τους παράνομους λουφέδες και τα “προνόμια”, ή τα ψίχουλα που τους μοιράζουν.
Η περίπτωση με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ που ξέσπασε χθες με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι απόλυτα ενδεικτική, αλλά όχι η μόνη...
Πιο ελεεινή (γιατί, τουλάχιστον, με τους συμβασιούχους, κάποιοι φουκαράδες βγάζουν μεροκάματο) είναι η... νέα “επανάσταση” στην Παιδεία!
Για να κανακέψουν τα νιάτα (που ψηφίζουν...) που θέλουν “χαρτί”, και τις αιμάσουσες λόγω κόστους φροντιστηρίων και παραπαιδείας, οικογένειές τους, βγήκαν λίγες μέρες πριν περάσουν τα μέτρα από την Βουλή (να' χουν να λένε κάτι “ευχάριστο”, έστω και ψέμα στις περιφέρειες τους οι τσαλακωμένοι κυβερνητικοί βουλευτές...) και ανήγγειλαν την άμεση, από του χρόνου, κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων!
Όλοι, θα μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το απολυτήριο του Λυκείου!
Με πιο σύστημα, ποιες διαδικασίες, σε ποιες αίθουσες, με ποιο διδακτικό προσωπικό, τι μεθόδους αξιολόγησης, ως... “ασήμαντες λεπτομέρειες”, δεν ασχολήθηκε κανείς!
Αρκεί που βγήκε ο Τσιπράκος, και το εξήγγειλε με φανφάρες και ¨νεωτερικότητα”!
Ρωτήθηκε την επομένη ο υπουργός Παιδείας, αν έχει εκπονηθεί μελέτη, σχέδιο κ.λ.π, και απάντησε... αφοπλιστικά, «όχι ακόμη» !
Αλλά εξήγγειλαν κάτι, και μάλιστα σχεδόν άμεσης εφαρμογής, για το οποίο... δεν έχουν ιδέα αν, πώς και με ποιές προϋποθέσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί!
Ρωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου, αφού δεν έχουν σχέδιο για το νέο καθεστώς των μη εξετάσεων, τι θα πεί στον μαθητή που μπαίνει φέτος στην Γ' Λυκείου και σε 11 μήνες θα κληθεί να.. επιλέξει σχολή εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πως να προετοιμασθεί, τι να κάνει, τι να προσέξει.
Και ο ( και δάσκαλος, τρομάρα του ! ) υπουργός Παιδείας, απάντησε:
«Θα του πω : μην αγχώνεσαι παιδί μου...» !!!
Έτσι, ντε! Στον... ρυθμό «χαλαρά... κι' έχει ο Θεός» (ή το κόμμα, μάλλον...) με τον οποίον χορεύει και η κυβέρνηση Τσίπρα.
Κάτι σαν τον χορό του Ζαλόγγου...