Σάββατο, Μαΐου 20

Τα ψέματα του τσογλαναρά Τσίπρα, κανείς δεν υποσχέθηκε κάτι για το χρέος μόνο για να μείνει στην εξουσία κατάστρεψε έναν ολόκληρο λαό ! ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

“Nein” του Σόιμπλε για το χρέος

“Nein” του Σόιμπλε για το χρέος
«Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία μείωση του ελληνικού χρέους». Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της Αθήνας για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Δευτέρας.


Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών σήμερα στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία - στην παρούσα φάση - δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.



Ενδεικτική των προθέσεων του κου Σόιμπλε ήταν και η χθεσινή δήλωση εκπροσώπου του, ότι το Eurogroup θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία.

Το κρίσιμο Eurogroup στις 22 Μαΐου

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του έχοντας στις αποσκευές του την ψήφιση σκληρών μέτρων λιτότητας. Η ανάγκη επίτευξης συνολικής συμφωνίας γίνεται επιτακτική και λόγω των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας τον Ιούλιο, οπότε πρακτικά χωρίς νέα δανεικά δεν ξεπληρώνονται τα… παλιά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον χρόνο που απαιτείται για την εκταμίευση της δόσης, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, από τη στιγμή μάλιστα που το ΔΝΤ εμμένει στις θέσεις του για λήψη δραστικών μέτρων για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Τσίπρας: «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών»

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δανειστές -και ειδικά το Βερολίνο- να τηρήσουν και αυτοί τις υποχρεώσεις τους στο ακέραιο, «όπως κάναμε κι εμείς». «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών» είχε πει χαρακτηριστικά.

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε , από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


zougla.gr/