Πέμπτη, Μαΐου 25

Ο Χαζοχαρούμενος Τσίπρας κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος μετά το μπλόκο Σόιμπλε

ΠΑΓΩΣΕ ΚΑΙ Η ΓΡΑΒΑΤΑ....

Τον πήχη των προσδοκιών για τη ρύθμιση του χρέους κατεβάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το ναυάγιο στο Eurogroup. 

«Πιστεύω πως ο στρατηγικός στόχος να μπορέσει η χώρα με το πέρας του τρίτου προγράμματος που είναι τον Αύγουστο του 2018 να έχει μια σταθερή δυνατότητα δανεισμού με βιώσιμα επιτόκια από τις αγορές είναι στρατηγικός στόχος που παραμένει και είναι κοντά» τόνισε ο κ. Τσίπρας και
συμπλήρωσε:
«Μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση που μας παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε και αρνηθήκαμε, πόσο δε μάλλον με μια καλύτερη λύση για την οποία διαπραγματευόμαστε. Δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές θα έχουμε με καλούς όρους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
«Η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια υποτίμησης και ύφεσης έχει πολύ καλές προοπτικές. Εχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα δυνατό come back και γι’ αυτό ζητούμε μια απόφαση για το χρέος που θα αντανακλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό παλεύουμε, αυτό επιδιώκουμε», τόνισε.
Πηγή