Παρασκευή, Μαΐου 19

«Βαθύ λαρύγγι»: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της πρώην του Μπακογιάννη για τα μυστικά των Μητσοτάκηδων


Ποιες οι αποκαλύψεις της πρώην συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη για την οικογένεια των Μητσοτάκηδων;
Ένα δημοσίευμα-ρεπορτάζ φωτιά, από Το ΧΩΝΙ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αφορά στον Κώστα Μπακογιάννη και την οικογένειά του.
Η αναπλ. Γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού της ΝΔ παραδέχεται -σύμφωνα με ΤΟ ΧΩΝΙ- δηµόσια:
«Η Siemens έχει αναλάβει τη χρηµατοδότηση της πολιτικής σταδιοδροµίας του Κώστα Μπακογιάννη»

«Η Siemens ανέλαβε τη χρηµατοδότηση του γάµου του και τον εξοπλισµό των οικιών και των γραφείων τόσο του ιδίου όσο και της ευρύτερης οικογένειάς του»
Διαβάζοντας κανείς τα όσα αποκαλύπτει -αναφορικά µε τις σχέσεις της οικογενείας µε τη Siemens- η γυναίκα που έζησε τους Μητσοτάκηδες από κοντά, για πάρα πολλά χρόνια, εκπλήσσεται. (Και όµως!) Οχι φυσικά γιατί τα ακούει για πρώτη φορά. Αλλά γιατί τώρα τα διαβάζει να επιβεβαιώνονται εκ των έσω! Από το «βαθύ λαρύγγι» του στενού περιβάλλοντος.
Από µια γυναίκα που υπήρξε στο παρελθόν η σύντροφος του Κώστα Μπακογιάννη (υιού της Ντόρας) για πάρα πολλά χρόνια, και που σήµερα αποτελεί υψηλόβαθµο στέλεχος στην κοµµατική ιεραρχία, καθότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο ίδιος!) την όρισε ως αναπληρώτρια Γραµµατέα Στρατηγικού Σχεδιασµού της ΝΔ! Αρα, τη θεωρεί και αξιόπιστη, προφανώς!
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από ΤΟ ΧΩΝΙ:
Το µυστικό που αποκαλύπτουν οι ηµεροµηνίες
Η κοµµατική τακτοποίηση της Μαίης Ζαννή, στο πλαίσιο του ορισµού των νέων γραµµατέων του κόµµατος, ήταν ένα από τα πρώτα πράγµατα που απασχόλησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µόλις ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ, τον Ιανουάριο του 2016. Αναµφισβήτητα, η τοποθέτηση ικανών στελεχών σε κρίσιµες κοµµατικές θέσεις αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για κάθε νέο αρχηγό.
Ειδικά, όµως, αν αυτή η τοποθέτηση συνδυάζεται και µε µια δικαστική παραίτηση του αντιδίκου από την κόντρα µε τον ανιψιό (Κώστα Μπακογιάννη), τότε εκτός από προτεραιότητα, αποτελεί και ένα καλό οικογενειακό deal. Και τέτοια deals δεν πρέπει να χάνονται, όταν υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν µε µια καλή θέση στο κόµµα. Προφανώς έτσι σκέφτηκαν πέρυσι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Μαίη Ζαννή. Τουλάχιστον αυτό µαρτυρούν τα γεγονότα:
Στις 10 Ιανουαρίου 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέγεται νέος πρόεδρος της ΝΔ.
Στις 25 Ιανουαρίου 2016, επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών µέτρων, που είχε καταθέσει η Μαίη Ζαννή εναντίον του πρώην συντρόφου της, Κώστα Μπακογιάννη. Οµως, εκείνη την ηµέρα δεν εµφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε η Μαίη Ζαννή ούτε η πλευρά Μπακογιάννη, και έτσι η υπόθεση µαταιώθηκε.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2016, η Μαίη Ζαννή ορίζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η νέα αναπληρώτρια Γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της ΝΔ.
Λίγες µέρες πριν τον ορισµό της κυρίας Ζαννή, λοιπόν, η υπόθεση έκλεισε, η αντιδικία έληξε και ο Κώστας Μπακογιάννης ηρέµησε. Και αµέσως µετά, η Μαίη Ζαννή τακτοποιήθηκε στο κόµµα. Ολα καλά και όλα ωραία….
Το µόνο που ξέχασαν όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες είναι… το κείµενο της αίτησης ασφαλιστικών µέτρων, που είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο και αποκάλυπτε την ξεκάθαρη σχέση διαπλοκής της οικογένειας Μητσοτάκη µε τη Siemens, έτσι όπως την περιέγραφε η ίδια η Μαίη Ζαννή! Ολα εκείνα δηλαδή που ΔΕΝ συζητήθηκαν στο δικαστήριο που µαταιώθηκε. Ολα αυτά, που θα πρέπει να συζητηθούν τώρα (και ας µαταιώθηκε το δικαστήριο. Το ίντερνετ να είναι καλά!).
Τι έλεγε, λοιπόν, η Μαίη Ζαννή σ’ αυτό το δικόγραφο, που θάφτηκε στα δικαστικά συρτάρια;
Η σχέση Μαίης–Κώστα
Η Μαίη Ζαννή, εγγονή του Δηµητρίου Ράλλη (αδελφού του Γεωργίου, του τέως πρωθυπουργού), γνωρίστηκε µε τον Κώστα Μπακογιάννη την περίοδο 2000–2001 στις Βρυξέλλες. Εκείνη ήταν ασκούµενη της Ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ρόδης Κράτσα και εκείνος βοηθός του τότε ευρωβουλευτή (και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ) Κωστή Χατζηδάκη.
Η αρχική επαφή γρήγορα µετεξελίχθηκε σε αµοιβαία συµπάθεια και ακολούθως σε ερωτική σχέση. Μια σχέση που διήρκεσε για πάνω από µια δεκαετία, τόσο πριν όσο και µετά το γάµο του Κώστα Μπακογιάννη µε την Κύπρια επιχειρηµατία, Κάλλια Καµπουρίδου, το 2006.
«Παραλλήλως και ταυτοχρόνως µε την ερωτική σχέση µας, ο αντίδικος Κ. Μπακογιάννης διατηρούσε έτερη ερωτική σχέση µε τη νυν σύζυγό του, όπερ εµπόδιζε την επισηµοποίηση του δεσµού µας και την κοινή µας εµφάνιση δηµοσίως, ενώ περαιτέρω τροχοπέδη αποτέλεσε και η πολυετής απουσία µου στο εξωτερικό (…).
Μετά την οριστική επιστροφή µου το έτος 2006, και ιδιαιτέρως µετά το 2008, οπότε και µετά από πρωτοβουλία του αντιδίκου εργαζόµασταν και πάλιν µαζί στο υπουργείο Εξωτερικών, η σχέση µας ισχυροποιήθηκε έτι περαιτέρω και κατέστη ιδιαιτέρως στενή, αφού περιελάµβανε ταξίδια στο εξωτερικό, εξόδους στην Αθήνα, ενώ µε τη µετακόµιση του αντιδίκου στο Καρπενήσι το 2011, µετά την από µέρους του ανάληψη της Δηµαρχίας, τον επισκεπτόµουν συχνότατα και εκεί».
Κατά την περιγραφή, οι σχέσεις των δύο συντρόφων άλλαξαν τελείως, όταν το 2012 η Μαίη ανακοίνωσε στον Κώστα ότι είναι έγκυος στο -εκτός γάµου- παιδί τους, κάτι που έφερνε σε απίστευτα δύσκολη θέση το νεαρό πολιτικό, καθότι ήταν ήδη παντρεµένος µε παιδιά. Τότε ξεκίνησε µεταξύ τους µια κόντρα, που εν ολίγοις συµπυκνώθηκε στις σελίδες ενός…. απίστευτου δικογράφου!
Συγκεκριµένα, τον Ιανουάριο του 2014, και ενώ έχει ήδη εκδοθεί προσωρινή διαταγή για 400 ευρώ το µήνα διατροφή, η Μαίη Ζαννή καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών µέτρων, ζητώντας διατροφή ύψους 6.000 ευρώ το µήνα για το ανήλικο τέκνο τους, που σηµειωτέον έχει αναγνωρίσει ο Κώστας Μπακογιάννης, µιας και –όπως ισχυρίζεται η πρώην σύντροφός του- εκείνος έχει άδηλα εισοδήµατα και µπορεί να ανταποκριθεί εύκολα σ’ αυτά τα ποσά.
Ως προς τα άδηλα εισοδήµατα, λοιπόν, η Μαίη Ζαννή έρχεται να υπερτονίσει στο κείµενό της –σε τρία τουλάχιστον σηµεία- τη στενή σχέση διαπλοκής, που συνδέει την εταιρεία Siemens µε την οικογένεια Μητσοτάκη.
Συγκεκριµένα…
Η πρώτη σύνδεση της οικογένειας Μητσοτάκη µε την εταιρεία Siemens γίνεται από τη Μαίη Ζαννή στο σηµείο που µιλά για την επαγγελµατική πορεία του αντιδίκου της. Εκεί αναφέρει:
«Οταν η µητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη, διετέλεσε Υπουργός, ο αντίδικος έγινε ο πιο στενός σύµβουλός της, αφού ταξίδευε µαζί της σε όλα τα µέρη του κόσµου, ενώ είχε προµηθευτεί ακόµη και την ειδική διαπίστευση που έχουν µόνον οι άνδρες της ασφάλειας της Υπουργού, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να ακολουθούν την Υπουργό οπουδήποτε.
Από την εν λόγω θέση του ως του πιο στενού Συµβούλου της µητέρας του και τότε Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, παραιτήθηκε την περίοδο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης «Siemens” και της φυγής στο εξωτερικό των κ.κ. Καραβέλα και Χριστοφοράκου, µε τους οποίους η εν λόγω πολιτική οικογένεια φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις, µε επίσηµη δικαιολογία της προειρηµένης παραίτησής του ότι, ως νεαρός πατέρας, χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί µε την οικογένειά του, καθώς επίσης και µε τη διδακτορική διατριβή του».
Η δεύτερη αναφορά στη σχέση Siemens-Μητσοτάκηδων γίνεται µόλις δυο παραγράφους µετά, όταν η αιτούσα Μαίη Ζαννή αναφέρεται στο γάµο του Κώστα Μπακογιάννη µε την Κάλλια Καµπουρίδου, το 2006.
«Στο γάµο του αντιδίκου, Κ. Μπακογιάννη, παρευρέθη ως επίτιµος καλεσµένος και ο πρώην µέχρι τον Δεκέµβριο του 2007 ισχυρός άνδρας της «SIEMENS-HELLAS», βασικός κατηγορούµενος για την υπόθεση των µαύρων ταµείων του γερµανικού Κολοσσού, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος φέρεται να είχε ιδιαιτέρως στενές επαφές και σχέσεις µε την οικογένεια του αντιδίκου αλλά και µε τον ίδιο τον αντίδικο.
Σηµειωτέον ότι η προειρηµένη εταιρεία «SIEMENS-HELLAS» πιθανολογείται ότι ανέλαβε πλήρως τα έξοδα του γάµου του αντιδίκου προς επιβεβαίωση του «κοινού τοις πάσιν» ισχυρισµού ότι η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει τη χρηµατοδότηση της πολιτικής σταδιοδροµίας του αντιδίκου».
Να θυµίσουµε ότι εκείνη την εποχή είχε βγει στη δηµοσιότητα (το είχε αποκαλύψει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ») ένα παραστατικό 600 ευρώ, τα οποία πιστώνονταν για λογαριασµό των νεόνυµφων (Μπακογιάννη–Καµπουρίδου) εκ µέρους της SIEMENS AE και που επιβεβαίωνε τις στενές επαφές της οικογενείας Μητσοτάκη µε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Το τιµολόγιο είχε ηµεροµηνία 14 Ιουλίου 2006 (δηλαδή µία µέρα πριν το γάµο) και είχε εκδοθεί από την Christ Hellas.
Η Μαίη Ζαννή επανέρχεται και για τρίτη φορά στην επίµαχη σύνδεση µε τη Siemens, στο σηµείο που περιγράφει την πραγµατική περιουσιακή κατάσταση του πρώην συντρόφου της.
«Περαιτέρω, πλην των εσόδων, που αποκοµίζει ο αντίδικος από τις προειρηµένες πηγές εισοδηµάτων του, θα πρέπει να αξιολογηθεί και συνακολούθως συνυπολογισθεί η ανυπαρξία πολλών προσωπικών εξόδων του και έκτακτων δαπανών, αφού συχνά λαµβάνει χρηµατοδοτήσεις εν είδει «δώρων» από διάφορες εταιρείες, όπως λ.χ. την εταιρεία «Siemens”, η οποία ανέλαβε τη χρηµατοδότηση του γάµου του και τον εξοπλισµό των οικιών και των γραφείων τόσον του ιδίου όσον και της ευρύτερης οικογένειάς του».
Οι βόµβες της Ζαννή δεν σταµατούν!
Η Μαίη Ζαννή έζησε από πάρα πολύ κοντά τον Κώστα Μπακογιάννη, και για αυτό θεωρείται «κίνδυνος» για την οικογένεια Μητσοτάκη (τουλάχιστον εθεωρείτο παλαιότερα, πριν τοποθετηθεί στο κόµµα ως αναπληρώτρια Γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού). Η ιδιαίτερη σχέση της µε τον υιό της Ντόρας, που µάλιστα τραβάει σε µεγάλο βάθος χρόνου, κάθε άλλο παρά µειώνει την αξιοπιστία αυτών που λέει. Είναι µια γυναίκα που θα µπορούσε να γνωρίζει όσα ελάχιστοι.
Και αυτό το αντιλαµβάνονται πλήρως τόσο ο Κώστας Μπακογιάννης όσο και η µητέρα του, Ντόρα, που εµφανώς (για τους γνωρίζοντες) εµπλέκεται στη διαχείριση της συγκεκριµένης οικογενειακής κρίσης. Αυτοί λοιπόν, προφανώς και ήξεραν ότι έχουν να κάνουν µε µια νέα γυναίκα, και δη νέα µητέρα, που ξαφνικά ένιωσε προδοµένη και απροστάτευτη. Απλά, δεν πίστευαν ότι εκείνη θα το τράβαγε µέχρι εκεί.
Οµως, η Μαίη Ζαννή -που όπως αποδείχθηκε είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειµένου να προστατεύσει τα συµφέροντα του παιδιού της- δεν δίστασε, υπερβαίνοντας ταµπού και ταξικά όρια σιωπής, να µετατραπεί η ίδια αυτοβούλως σε µια κινούµενη πολιτική βόµβα και να ανάψει και το φιτίλι! Εκατσε, έγραψε και κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ένα δικόγραφο, όπου αναφέρει σηµεία και τέρατα, αναγνωρίζοντας ασφαλώς ότι, λόγω της ιδιότητάς της, ήταν ένα έγγραφο… πολύ βαρύ για την οικογένεια Μητσοτάκη!
Σχεδόν ασήκωτο, αν αναλογιστεί κανείς ποια το λέει. Γιατί αυτή που τα λέει δεν είναι µια απλή περιστασιακή σχέση του Κώστα Μπακογιάννη, µειωµένης αξιοπιστίας. Είναι ένα γαλάζιο ανερχόµενο στέλεχος µε προοπτικές, µε συγγενείς και φίλους στην κοµµατική ιεραρχία, µε πολύ καλές σπουδές και µε σταθερή παρουσία στο κοµµατικό περιβάλλον.
Αλλωστε, πέραν της τόσο ιδιαίτερα στενής σχέσης µε τον Κώστα Μπακογιάννη, αξίζει να σηµειωθεί ότι και η ίδια προέρχεται από πολιτικό τζάκι (είναι εγγονή του Δηµητρίου Ράλλη, αδελφού του τέως πρωθυπουργού, Γεωργίου), ενώ πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στον Τύπο ήθελαν νονά της κορούλας της να γίνεται η Ολίνκα Βαρβιτσιώτη, νύφη του Νεοδηµοκράτη πρώην υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη!
Η ίδια στο παρελθόν είχε εργαστεί ως ειδικός σύµβουλος τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών. Και το καλύτερο; Ο µεγαλύτερος υποστηρικτής της στα µίντια –όταν πρωτοβγήκε η προσωπική ιστορία της µε τον Μπακογιάννη στη δηµοσιότητα- υπήρξε ο Γιώργος Κύρτσος, νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ! «Οι προσωπικές, οικογενειακές περιπέτειες του κ. Μπακογιάννη προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την ενεργοποίηση του συστήµατος Μπακογιάννη για τον επηρεασµό των ΜΜΕ.
Καταβάλλεται προσπάθεια να εξαφανιστεί η είδηση ή να εµφανιστεί µε όσο το δυνατόν πιο θετικό τρόπο, ώστε να µη σταθεί η διαµάχη µε την κ. Ζαννή για τη διατροφή του παιδιού εµπόδιο στον πολιτικό τους σχεδιασµό», έγραφε τότε στη Free Sunday ο νυν ευρωβουλευτής, στο κοµµάτι του µε τίτλο «Διαχείριση στα ΜΜΕ».
Και συνέχιζε… «Αυτή η αίσθηση των εκπροσώπων των «τζακιών» ότι µπορούν τελικά να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασµό σε κανέναν, µέσα από ένα διαρκές πάρε-δώσε µε τους παράγοντες της εξουσίας και τα ΜΜΕ, έχει συµβάλει στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στο σηµερινό κατάντηµα της χώρας».
Ωστόσο, η διαχείριση στα µίντια έγινε! Γιατί, παρότι η αίτηση ασφαλιστικών µέτρων κατατέθηκε το 2014, και µάλιστα βγήκε και στη δηµοσιότητα, κανένα συστηµικό Μέσο δεν ανέδειξε τις καταγγελίες Ζαννή και δεν άγγιξε τα καθαρά πολιτικά θέµατα που προκύπτουν, για τα οποία πρέπει κάποια στιγµή οι Μητσοτάκηδες επιτέλους να απαντήσουν. Ενα τέτοιο θέµα είναι πρωτίστως η σχέση διαπλοκής µεταξύ της οικογένειας και της Siemens. Οµως, υπάρχουν και άλλα! Τα οποία παραθέτουµε αυτούσια παρακάτω…
Η σχέση µε τον Σόρος… και το γκολφ!
Αναφέρει η Μαίη Ζαννή στην ενυπόγραφη αίτησή της:
«Αξιοσηµείωτον είναι ότι η εξ αίµατος οικογένεια του αντιδίκου, κ. Κ. Μπακογιάννη, µε την οικογένεια της νυν συζύγου του, κυρία Κ. Καµπουρίδου, συνδέεται πριν ακόµη αλλά και κατά τη διάρκεια του γάµου τους µε µία απίστευτη “σατανική” επιχειρηµατική σύµπτωση.
Συγκεκριµένως, το 2002, ήτοι την εποχή, που η µητέρα του αντιδίκου, Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν Υπουργός Εξωτερικών, και εν όψει των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004, ο παγκοσµίως γνωστός επιχειρηµατίας Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο Ελληνικό «real estate» σε συνεργασία µε Ελληνα επιχειρηµατία. Στο πλαίσιο της συµφωνίας των δύο πλευρών ιδρύθηκε µια νέα εταιρεία, η «Hellenic Land», στο ΔΣ της οποίας ο όµιλος του Σόρος εκπροσωπείτο από τους Ρίτσαρντ Μάλι και Μίλτο Καµπουρίδη, αδελφό της συζύγου του αντιδίκου.
Ο κ. Μίλτος Καµπουρίδης υπήρξε συνιδρυτής και για µια πενταετία στέλεχος της «Soros Real Estate Partners», εταιρείας επενδύσεων σε real estate του «διεθνούς φήµης επενδυτή Τζορτζ Σόρος», όπως γράφει ο ίδιος σε µια αυτοπαρουσίασή του, ενώ η «Hellenic Land» είχε ως αρχικό στόχο της να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσµα του «real estate», µε επενδύσεις σηµαντικών χρηµατικών ποσών και επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιοχή στην οποία ανήκουν και τα γειτονικά Σκόπια, όπου ο κ. Σόρος έχει σηµαντικές επενδύσεις (…).
Το έτος 2006, η Ελλάδα συµµετείχε στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, µε σχεδόν βέβαιη υποψήφια πόλη ανάθεσης την Πάτρα, πλην όµως όλως αιφνιδίως η Επιτροπή Διεκδίκησης αποφάσισε να τεθούν ως υποψήφιες πόλεις διεκδίκησης, αντί της Πάτρας, η Λάρισα και ο Βόλος. Σηµειωτέον ότι στην παραλία των Νηών Αλµυρού Μαγνησίας υπάρχει µια έκταση 3.000 στρεµµάτων, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή τουριστικής µονάδας µε ξενοδοχείο 1.000 κλινών, παραθεριστικό χωριό, γήπεδο γκολφ 18 οπών κ.λπ., η οποία φέρεται να ανήκει στην Μητρόπολη Δηµητριάδος.
Η εν λόγω έκταση, µετά από σχετικό διαγωνισµό το 2003 και παρά τις ενστάσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, αφού φαίνεται να ανήκει σε µοναστήρι µε τουρκικά φιρµάνια και χρυσόβουλα, είχε µισθωθεί από την εταιρεία «Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική AE», η οποία εκείνη τη χρονιά, ήτοι το 2006, εξαγοράσθηκε από την παντελώς άγνωστη µέχρι τότε εταιρεία «Dolphin Capital Investors», ιδιοκτησίας των Κύπριων επιχειρηµατιών κ.κ. Μίλτου Καµπουρίδη, ήτοι κουνιάδου του αντιδίκου, και Πιέρ Χαραλαµπίδη (…) Πέντε µήνες αργότερα, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων ανέλαβε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος είναι πατριός του αντιδίκου και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στο σχετικό φάκελο, που κατετέθη για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, οι Νηές δηλώθηκαν ως αναπληρωµατικό γήπεδο γκολφ, πλην όµως µετά την ανάθεση των Αγώνων στο Βόλο και τη Λάρισα το εν λόγω γήπεδο εκρίθη ως απολύτως απαραίτητο για τους Αγώνες, µε αποτέλεσµα να καθίσταται απολύτως αναγκαία και η ανακατασκευή του, την οποία όλως συµπτωµατικώς ανέλαβε η εταιρεία του κουνιάδου του αντίδικου, κ. Μ. Καµπουρίδη».
Το έργο από τον Ερυθρό Σταυρό
Και συνεχίζει η Μαίη Ζαννή στο δικόγραφο που συνέταξε το 2014:
«Επιπλέον, ο αντίδικος, Κ. Μπακογιάννης, είναι εµφανής µέτοχος στην ανώνυµη εταιρεία µε την επωνυµία «ΑΙΑ RELATE AE», της οποίας Διευθύνων Σύµβουλος είναι η αδελφή του κυρίως αντιδίκου και κόρη της επικουρικώς καθ’ ής, κ. Αλεξία Μπακογιάννη.
Σηµειωτέον ότι η εν λόγω ΑΕ, της οποίας µέτοχος είναι ο αντίδικος, προσφάτως µόνον από τον Ερυθρό Σταυρό, του οποίου ο µέχρι προ ολίγων ηµερών Πρόεδρος, κ. Α. Μαρτίνης διώκεται για κακουργηµατικές πράξεις σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου, και πληµµεληµατικές πράξεις και πάλιν σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου µε τη µη καταβολή βεβαιωµένων χρεών και ασφαλιστικών εισφορών, έλαβε το ποσόν των 350.000 ευρώ για την ετήσια παροχή των υπηρεσιών της, και δη άνευ διενέργειας οποιουδήποτε διαγωνισµού, καίτοι σε σχετική Απόφαση του Ερυθρού Σταυρού ρητώς έχει προβλεφθεί ότι για «δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισµός µε δηµοσίευση στο Επιµελητήριο και στο δήµο Αθηναίων».
Το σπίτι… σε στέλεχος της Dolphin
Τέλος, η Μαίη Ζαννή δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα σπίτια του αντιδίκου της. Μεταξύ πολλών άλλων, λοιπόν, αναφέρει:
«Περαιτέρω ο αντίδικος και η οικογένειά του µέχρι προσφάτως διέµεναν σε µία διώροφη µεζονέτα στην οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, της οποίας ο ένας όροφος, έκτασης 130 τ.µ., ανήκει εµφανώς στον αντίδικο και στη σύζυγό του, ενώ ο δεύτερος όροφος, που προστέθηκε και συνενώθηκε µε το προειρηµένο διαµέρισµα «γιατί µε παιδιά χρειάζεται κανείς παραπάνω χώρο», όπως χαρακτηριστικώς µου είχε δηλώσει ο αντίδικος, δεν φέρεται να εµφανώς να του ανήκει, πλην όµως µετά τη µετακόµιση του αντιδίκου και της οικογένειάς του στην τωρινή οικία τους αµφότερα τα συνενωµένα πλέον διαµερίσµατα εκµισθώθηκαν µαζί και δη σε στέλεχος της εταιρείας «Dolphin”» (πρόκειται για την εταιρεία του Μίλτου Καµπουρίδη, Κύπριου κουνιάδου του Κώστα Μπακογιάννη, µε τον οποίο –σύµφωνα µε τα όσα καταγγέλλει η Μαίη Ζαννή- έχει αναπτύξει κοινές επιχειρηµατικές δραστηριότητες).
«Σήµερον, η οικογενειακή στέγη του αντιδίκου ευρίσκεται στην ακριβότερη περιοχή των Αθηνών, στα Ανάκτορα, και στην οδό Αραβαντινού, ενώ επιπλέον διατηρεί και έτερη πολυτελή οικία, συνολικής έκτασης 350 τ.µ., στο Καρπενήσι».
http://www.fimes.gr/2017/01/mpakogiannis-proin/#axzz4hPjBUnAR