Τρίτη, Μαΐου 16

Πώς θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα μέσα μεταφοράς

Μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας φτάνει σήμερα το μετρό Πώς θα κυκλοφορήσουν τα μέσα μεταφοράς την ημέρα της απεργίας Μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας φτάνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό από τις 9:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο προχωρούν σε στάση εργασίας αυτές τις ώρες λόγω πένθους και σε ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και συμπαράστασης προς τους οικείους τους, μετά το τραγικό
δυστύχημα στο Άδενδρο, το βράδυ του Σαββάτου.Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ξεκινώντας μάλιστα από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους.
Αύριο λοιπόν 17 Μαΐου, ημέρα γενικής απεργίας, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το
πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τη λήξη της βάρδιας έως τις 9 το βράδυ. Τα σωματεία των εργαζομένων στα λεωφορεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις από σήμερα, με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα ενώ θα συνεχίσουν τις στάσεις και την Πέμπτη, οπότε θα κυκλοφορήσουν, όπως και αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ.
Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί αύριο έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μπορέσουν οι απεργοί να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ.
Τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην κινητοποίηση.
Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.