ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !--Επικίνδυνα τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στη χθεσινή διαδήλωση, καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Χρησιμοποιήθηκαν εναντίον συνταξιούχων. Ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση.
Επικίνδυνα τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στη χθεσινή διαδήλωση, καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση

Τη χρησιμοποίηση επικίνδυνων χημικών ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις με εντολή ΣΥΡΙΖΑ  κατά τη χθεσινή διαδήλωση εναντίον του μνημονίου, καταδικάζει με σημερινή του ανακοίνωση ο ΙΣΑ.


Οι επικίνδυνες αυτές χημικές ουσίες χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση και μάλιστα εναντίον συνταξιούχων και ατόμων μεγάλης ηλικίας, με αποτέλεσμα η υγεία τους να τεθεί σε κίνδυνο. Ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την αστυνομία και κυρίως καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη ρίψη χημικών τα οποία βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί, για μία ακόμα φορά, την επίσημη πολιτεία και την Κυβέρνηση ν αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέλος, στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, για τη Δημόσια υγεία.

Η όποια μορφή καταστολής όταν υπάρχει ανάγκη θα πρέπει να γίνεται ,μέσα από ασφαλείς και δημοκρατικές διαδικασίες που δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά.
  protothema.gr