Τρίτη, Μαΐου 16

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ!

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑΙΑ-Φωτίου: Στο τέταρτο μνημόνιο που φέρνουμε οικοδομούμε μετά... το 2019 το νέο κοινωνικό κράτος!
Φωτίου για το τέταρτο μνημόνιο: Οικοδομούμε το νέο κοινωνικό κράτος!
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου επέλεξε να μιλήσει μόνο για τα αντίμετρα, προσπέρασε τα μέτρα και υποστήριξε ότι πλέον αφήνουμε πίσω μας το πελατειακό και επιδοματικό πλαίσιο που είχαν δημιουργήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Σχεδόν... πανηγυρικούς τόνους είχε η ομιλία στη Βουλή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου η οποία αναφερόμενη στο περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα 2 δισ. ευρώ που θα διαθέσει μετά το 2019 θα οικοδομήσει ουσιαστικά... το νέο κοινωνικό κράτος.

Φεύγουμε από το πελατειακό και επιδοματικό πλαίσιο που είχαν δημιουργήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πλέον οικοδομούμε ένα διαφανές κοινωνικό κράτος είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Φωτίου δεν έκανε καμία νύξη στα μέτρα που περιέχονται στο τέταρτο μνημόνιο, αναφέρθηκε συγκεκριμένα μόνο στο περιεχόμενο των αντιμέτρων υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα διπλασιάσει τις δαπάνες για το παιδί και από τα 650 εκ. ευρώ που ήταν το 2012 θα φτάσουν το 1,4 δισ. Σημείωσε ακόμα ότι πλέον όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ το 2015 καλύφθηκαν περίπου  80.000 παιδιά.

Η κα Φωτίου είπε ακόμα ότι πλέον με τα 450.000 σχολικά γεύματα καλύπτεται το 50% των σχολείων, ότι σε αυξάνονται κατά 40% τα οικογενειακά επιδόματα, ότι το επίδομα στέγης θα δίνεται σε 600.000 οικογένειες και ότι η φαρμακευτική δαπάνη θα αφορά το 80% του Ελληνικού λαού.

Μέσα από τη συστηματική ψευδολογία και καταστροφολογία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενα από τα φιλικά τους ΜΜΕ, επιχειρούν να κατασυκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψουν στην εξουσία και να πετύχουν την πολιτική και ποινική τους αμνηστία  είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Σημείωσε με έμφαση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκοψαν συνολικά 11 φορές τις συντάξεις και πρόσθεσε ότι το χρέος δεν δημιουργήθηκε εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήθηκε είπε από τη ρεμούλα και τη διαπλοκή που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος των δύο κομμάτων είναι η παλινόρθωση της διαπλοκής στη χώρα ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες που είχε από το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν