Τετάρτη, Μαΐου 17

ΑΛΙΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ... FACEBOOK !

Σχετική εικόνα
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ


Ο George Adalis B τσαντισμένος.

Σήμερα λέω να ξεκινήσω με το ... Υστερόγραφο αντί να τελειώσω με αυτό και θα σας εξηγήσω γιατί:
ΥΓ. 

"Παιδιά", το γεγονός ότι καταρτίζετε στατιστικά με το Ευρωπαϊκό σύστημα Λογαριασμών ESA 2010 (Κανονισμός 549/2013) προσαρμοσμένο στην Ελληνική ημερολογιακή "διάταξη" δεν αρκεί για να καλύψετε την ΦΤΩΧΕΙΑ και την ΑΝΕΧΕΙΑ. 



Το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε το λογισμικό DEMETRA+ και την εποχική και ημερολογιακή διόρθωση την κάνετε με την μέθοδο TRAMO/SEATS , δίνει σε όλους εμάς τους οικονομέτρες το δικαίωμα να καταλαβαίνουμε ΑΜΕΣΩΣ που "κλέβετε", πως "κλέβετε" καθώς και ποια θα είναι τα πραγματικά στοιχεία που θα προκύψουν στα μούτρα σας πολύ σύντομα !!!


Και το κυρίως ... Θέμα μας!
Αυτά για τα ... "παιδιά" των Βρυξελλών και τους φωστήρες που κατοικούν στο Μαξίμου. Θα μου πείτε ΓΙΑΤΙ τους τα λέω όλα αυτά; 
Γιατί πριν λίγο παρουσιάστηκαν επίσημα οικονομικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία:
Πτώση κατά 0.5% σημείωσε το ΑΕΠ της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. 
Ολα δείχνουν ότι για 8η συνεχή χρονιά θα δικαιωθώ στις προβλέψεις μου και θα εξευτελιστούν για μια ακόμη φορά οι φωστήρες των Βρυξελλών και του Μαξίμου.
Ενα άλλο στοιχείο που προκύπτει αφορά στον "τουρισμό" εν γένει.
Κατά τον μήνα Ιανουάριο 2017 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,3%. Στους Αρχαιολογικούς χώρους, την ίδια περίοδο παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 14,5%.
Για να κατανοήσετε το μέγεθος για το οποίο συζητάμε και άπαντες αποφεύγουν να σας το πουν το σύνολο των εσόδων που εισπράξαμε τον Ιανουάριο του 2016 ήταν 965.428 ευρώ. 
Ούτε καν 1εκ. ευρώ δηλαδή. 

Με την τεράστια αύξηση των επισκεπτών που σημειώθηκε φέτος τον Ιανουάριο, εισπράξαμε συνολικά 1.343.837 ευρώ.

Κι όλα αυτά τον Ιανουάριο ε ! 

Φανταστείτε τι κύματα θα δεχτούν τα Μουσεία μας το καλοκαίρι!

Γι αυτό φωνάζω από το 2010, ότι ο τουρισμός από μόνος του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναπτύξει την Ελληνική Οικονομία. 
Δεν μπορεί να ορθοποδήσει μια χώρα όπως η Ελλάδα από τον τουρισμό.
Οτι και να κάνουν οι Κυβερνώντες, αν δεν αναπτυχθεί ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας, το ΑΕΠ θα μειώνεται δραματικά με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό μαρασμό της Ελληνικής οικονομίας με δραματική όσο και αποφράδα ημέρα που θα ζήσουμε όλοι και θα συμβεί ανά πάσα στιγμή και ΣΙΓΟΥΡΑ ως τον Δεκέμβριο του 2021.
Και για να σας το πω στην γλώσσα που καταλαβαίνουμε όλοι μας, οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί οικονομίας που πέρασαν από το 2010 και μετά είναι όλοι για κλωτσιές!!!
Σας δουλεύουν ψιλό γαζί με τα οικονομικά στοιχεία που μαγειρεύουν! 
Γιατί στην πραγματική οικονομία οι αριθμοί που παρουσιάζουν αποτελούν μια ωραιοποίηση της εν εξελίξει φτωχοποίησης των Ελλήνων. 
Στην πραγματική οικονομία, τα πράγματα είναι δεκάκις χειρότερα απ ότι παρουσιάζουν με τα μαγειρεμένα στατιστικά τους.
Φωτογραφία του George Adalis B.
shmantikanea.