Λίγες ώρες πριν το τέταρτο μνημόνιο ο Geoffrey της Ουκρανίας ξαναχτύπησε.....Είναι ολοφάνερο ότι στέλνει μηνύματα....

Tην πεποίθηση ότι η Ελλάδα περνά σε νέα φάση κατά την οποία μπορεί να χτίσει πάνω στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και συνεχίζονται, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt μιλώντας σήμερα σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Geoffrey Pyatt
Όπως είπε, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην προσέλκυση επενδύσεων κυρίως στην ενέργεια. "Είναι θέμα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν ότι η Ελλάδα
είναι καλό μέρος για επενδύσεις", ανέφερε ο πρέσβης για να προσθέσει, απαντώντας σε ερώτηση, ότι στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξελίξεις σε ομόκεντρους κύκλους που ξεκινούν από τη χώρα μας.

Ζήτησε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που καθυστερούν και ανήγγειλε επίσης ότι τον προσεχή Ιούνιο θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη όπου θα επαναλάβει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Σχετική εικόνα
Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, επανέλαβε την πάγια αμερικανική στρατηγική υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού με ενέργεια.

Τάχθηκε υπέρ της προώθησης των αγωγών ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού, των νέων εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη και του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου από την Ελλάδα ως την Ουκρανία.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/amerikanos-presvis-na-prochorisoun-idiotikopiisis-pou-kathisteroun 

Στη Ρεβυθούσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3 έργα: η αναβάθμιση του λιμανιού ώστε να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα πλοία, η κατασκευή της 3ης δεξαμενής ώστε να αυξηθεί η αποθηκευτική χωρητικότητα και η εγκατάσταση εξοπλισμού που θα αυξήσει το ρυθμό αεριοποίησης του LNG.
ΔΕΣΦΑ: Παρέμβαση ΡΑΕ και Κομισιόν για Ρεβυθούσα
Τα έργα αυτά θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 κάτι που δε συνέβη ποτέ και σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση θα είναι έτοιμα στο 3ο τρίμηνο του 2017. ......


Ο αγωγός ΤΑΡ είναι ένα έργο γερμανικής έμπνευσης. H  Ελλάδα δεν θα ωφεληθεί σχεδόν καθόλου .Ο ΤΑΡ θα διασχίζει τις βόρειες επαρχίες της βόρειου Ηπείρου...με ότι αυτό σημαίνει για την ελληνική παρουσία...