Δευτέρα, Ιουνίου 19

Μήνυμα «κεραυνός» από Ρωσία προς ΗΠΑ: «Από 19/6 ότι θα πετά δυτικά του Ευφράτη πλέον θα καταρρίπτεται»!

Από τις 19 Ιουνίου η Ρωσία σταματά κάθε επικοινωνία με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας για ..
την αποτροπή συμβάντων στον συριακό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι κάθε εναέριο αντικείμενο το οποίο θα πετά στις περιοχές που ελέγχουν τα ρωσικά Α/Α συστήματα θα θεωρείται πλέον ως στόχος.
«Η ρωσική Αεράμυνα θα αναχαιτίζει κάθε ξένο αεροσκάφος το οποίο θα πετά στην περιοχή επιχειρήσεων των ρωσικών δυνάμεων»  δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Σε περιοχές όπου η ρωσική Αεροπορία πραγματοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις στον συριακό εναέριο χώρο, κάθε ιπτάμενο αντικείμενο μαχητικό αεροσκάφος ή drone της διεθνούς συμμαχίας αποκαλυφθεί στις οθόνες των ρωσικών ραντάρ να πετά δυτικά του Ευφράτη θα εκλαμβάνεται πλέον  από την εναέρια και εδαφική Αεράμυνα ως στόχος» αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
Όπως ακόμη είπε το ρωσικό υπουργείο τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ που κατέρριψαν το συριακό Su-22 εχθές δεν χρησιμοποίησαν το ειδικό κανάλι επικοινωνίας με την Ρωσία.
«Ρωσικά μαχητικά πραγματοποιούσαν την ίδια στιγμή επιχειρήσεις στο συριακό εναέριο χώρο. Παρόλα αυτά η διοίκηση των δυνάμεων που ηγούνται οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησε τα υφιστάμενα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ του αρχηγείου τους στην ΑΒ al Udeid του Κατάρ και της βάσης της ρωσικής Αεροπορίας στην Hmeymim προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο δυσάρεστο επεισόδιο»,σημείωσε ακόμη το ρωσικό υπουργείο.