Τρίτη, Ιουνίου 13

Αύξηση ρεκόρ των συμβασιούχων το 2016

Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα έγιναν μόλις 13 ξένες επενδύσεις!
Τα επίσημα στοιχεία που βγαίνουν για το 2016 αποδεικνύουν ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική της υπερφορολόγησης και των ρουσφετιών δεν υπάρχει καμία ελπίδα εξόδου από την κρίση.
Η Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ το 2016 στην αύξηση των συμβασιούχων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια χρονιά έγιναν μόλις 13 ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση European attractiveness survey.

Οι συμβασιούχοι
Την τελευταία τετραετία το εποχικό και έκτακτο προσωπικό στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 21,31%, ενώ οι τακτικοί υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 5,6%.
Το 2016 προκηρύχθηκαν 5.584 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, ενώ έγιναν ανακοινώσεις για 12.125 θέσεις εποχικού προσωπικού, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μίσθωσης έργου

Οι άμεσες επενδύσεις
Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της ΕΥ, European attractiveness survey, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 34η θέση μεταξύ 44 χωρών με βάση τον αριθμό των ΑΞΕ και στην 35η θέση, με βάση τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν.
Εν αντιθέσει με την χώρας μας, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι άμεσες ξένες επενδύσει στην Ευρώπη, το 2016, με 5.845 ΑΞΕ, καταγράφοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία 259.673 νέων θέσεων εργασίας (+19%), σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της ΕΥ, European attractiveness survey.
Για ακόμα μία χρονιά, η χώρα μας έμεινε εκτός της πρώτης εικοσάδας των χωρών με τις περισσότερες ΑΞΕ και τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση της κατάταξης των 44 χωρών, με βάση τον αριθμό των ΑΞΕ και στην 35η θέση, με βάση τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν.

 omadaalithias.gr