Δευτέρα, Ιουνίου 19

Γιατί (ΔΕΝ) θα είμαστε την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα. (ΒΡΕ, ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ""

 ENHMEΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ Καλλιόπη Σουφλή

Η συντονιστική επιτροπή του ψευτοκινήματος "Παραιτηθείτε" είναι γνωστή Πρόκειται για τη μετεξέλιξη των "Μένουμε Ευρώπη" που συνετρίβησαν στο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015.
Το #παραιτηθείτε (ΔΕΝ) είναι μια εντελώς αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κομματικά πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που ανήκουν σε ολόκληρο το φάσμα του δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου.
Είναι Υποστηρικτές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Όλο το περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας στο ψευτοκίνημα "Παραιτηθείτε"
Αυτό το ΔΕΝ, στον τίτλο, και στον υπότιτλο, είναι δικό μου... όπως και τα εντός παρένθεσης στον τίτλο... έτσι για να πάρετε μια γεύση, πως το ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.
Γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ... "ΠΕΡΙΕΡΓΑ", να εμπαίζουν τον Λαό.
Γιατί οι διοργανωτές του ... "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... "ΔΙΑΦΑΝΟΙ".
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ"
Στο τέλος της ανάρτησης, δυο κείμενα που τους αφορούν και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το... ΣΥΣΤΗΜΑ, έχει τους ανθρώπους του για το... ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, αλλά και τα ... ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, που το κρατούν ζωντανό, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Υ.Γ. ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΟΜΩΣ, ΣΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
Ας δούμε πρώτα την δική τους πρόσκληση, έτσι όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σε συγκεκριμένους διαδικτυακούς ιστότοπους...
Διότι το θέμα, είναι ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Συγκρατείστε τα ονόματα των δυο συντακτών του κειμένου... θα τα βρούμε παρακάτω... κι έχουν πολύ ενδιαφέρον.==============================

Γιατί θα είμαστε την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα

Γιατί θα είμαστε την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα
Των Γιώργου Τσουκαλαδάκη και Παναγιώτη Κωστούλα
Την Τρίτη 20 Ιουνίου διοργανώνεται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πολιτών #παραιτηθείτε.
Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί μια μαζική αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε αυτό το καθεστώς της πρωτοφανούς και πολυεπίπεδης παρακμής που βιώνει ο τόπος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καλεί σε μια δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία μακριά κι έξω από ακρότητες
όλους τους πολίτες που επιθυμούν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα.
Θα είμαστε όλοι εκεί για να γίνουμε ο αντίλογος στην απόπειρα εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα που ενταφιάζει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, καθώς και του συνόλου του παραγωγικού ιστού της οικονομίας στο όνομα των αριστερών ιδεοληψιών και της κυνικής προστασίας του σκληρού κομματικού κράτους.

Θα είμαστε εκεί για να διαψεύσουμε το στερεότυπο του κινηματικού μονοπωλίου των επαγγελματιών της διαδήλωσης και της επαναστατικής γυμναστικής, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι παραγωγικοί και δημιουργικοί πολίτες αυτής της χώρας δεν ανέχονται πλέον την περιθωριοποίηση τους.


Θα είμαστε εκεί για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που καλλιέργησε συνειδητά τον επιθετικό λαϊκισμό, το απροκάλυπτο ψεύδος και τον κοινωνικό διχασμό, όχι μόνο για να ανέλθει στην εξουσία, αλλά και για να κρατηθεί γαντζωμένη σε αυτή.


Θα είμαστε εκεί για να πούμε ως εδώ στην συνειδητή υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανεξάρτητων αρχών, της δικαιοσύνης, του πλουραλισμού και της διαφορετικότητας που τόσο βάναυσα βάλλονται καθημερινά από μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την αναπαραγωγή της εξουσίας της σε αυτοσκοπό.


Θα είμαστε εκεί για να πούμε φτάνει στην περαιτέρω καταβαράθρωση της εθνικής υπόστασης της χώρας, στη μετατροπή της σε παρία της ευρωπαϊκής οικογένειας και σε "ειδική περίπτωση" που αρνούμενη να κάνει ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βουλιάζει μέσα στη μιζέρια και τις αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις αδυνατώντας να βρει προοπτική και ουσιαστική διέξοδο.


Θα είμαστε εκεί ενωμένοι οι νέοι, οι μεγαλύτεροι και οι πρεσβύτεροι. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και οι δημόσιοι. Οι συνταξιούχοι μαζί με τους ανέργους. Οι ελευθεροεπαγγελματίες από όλους τους χώρους. Δεν υπάρχει κάποιος που να είναι ''κερδισμένος'' από αυτήν την κυβέρνηση πλην των μετακλητών της.


Κλείνοντας θα είμαστε πάνω από όλα εκεί για να στείλουμε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και συστράτευσης, για να απλώσουμε το χέρι σε κάθε πολίτη που βλέπει τη ζωή του και το μέλλον του να υποβαθμίζονται ανεξάρτητα από τις πολιτικές του επιλογές τα τελευταία χρόνια. Πάντα όμως με όρους εθνικής αυτοσυνειδησίας και αλήθειας. 
Όχι με άλλα ψέματα, όχι με άλλες ψευδαισθήσεις.


Το #παραιτηθείτε είναι μια εντελώς αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κομματικά πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που ανήκουν σε ολόκληρο το φάσμα του δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου. Δεν στρέφεται ενάντια στα κόμματα και τον κοινοβουλευτισμό, αλλά ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση της παρακμής.

Ραντεβού στο Σύνταγμα.


Πηγή


 Πάμε να δούμε ΜΑΖΙ, τι έχει γραφτεί στο διαδίκτυο για τον πρώτο... "αυθόρμητο διοργανωτή" του... "αυθόρμητου" και "ακηδεμόνευτου", "παραιτηθείτε"... τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη

Μα την αλήθεια, τόσο... αυθορμητισμό και τόσο... ακηδεμόνευτο, είχα να δω από την εποχή του...Πυθαγόρα...



Γιώργος Τσουκαλαδάκης: Ο Mr κολλαγόνο που εκληπαρούσε να μπει στη ΝΔ και η… σχέση με Υπουργό 





Ποιος είναι ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, που παρακαλούσε να μπει στη ΝΔ;
Με ποιον πρώην υπουργό γνωρίζεται;

Ντόρο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του Γιώργου Τσουκαλαδάκη, γνωστός και ως Mr κολλαγόνο, με το όνομά του να φιγουράρει παντού.

Απροκάλυπτος πλέον υπερασπιστής του υπόγειου διαδικτυακού κινήματος «παραιτηθείτε», εκ των διοργανωτών της οποίας είναι ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, αλλά και αρκετοί φίλοι (αν όχι μέλη) της Ομάδας Αλήθειας, είναι η Νέα Δημοκρατία.


Σύμφωνα με ασφαλέστατες και διασταυρωμένες πληροφορίες μέσα από τη ΝΔ, ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, ευρύτερα γνωστός ως «Mr. Κολλαγόνο», προσπαθεί εδώ και 1,5 χρόνο να ανελιχθεί και να αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο στη ΝΔ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης διατηρεί στενή σχέση-φιλία με τον Βασίλη Κικίλια και έγινε προσπάθεια να μπει ως ένας «πετυχημένος επιχειρηματίας» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη ‘Β Πειραιά.


Μάλιστα η προσπάθεια αυτή έγινε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο.


Οι ντόπιοι νεοδημοκράτες βέβαια τον απέρριψαν χωρίς συζήτηση και έτσι δεν είχαμε τη χαρά να θαυμάσουμε τον Mr. Κολλαγόνο –μετά την Ολυμπιακή και το υπουργείο παιδείας– και στη Βουλή.

Διαβάστε ποιος από τη ΝΔ ξεφτίλισε την Έλλη Παπαγγελή.


πηγή


Έχει και συνέχεια το πράμα με τον ... "Mr κολλαγόνο".
Σιγά, μην σας άφηνα μόνο με ένα... ντοκουμέντο...

Ένα ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τον παρελθόν για τον κ. Κολλαγόνο

 Τα κανάλια της διαπλοκής σε πλήρη συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξαν να στηρίξουν ως... ηγήτωρα (εδώ γελάει το παρδαλό κατσίκι) τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη

Ο Τσουκαλαδάκης
Ο Τσουκαλαδάκης

 Δείτε τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για τον Τσουκαλαδάκη - Ο κ. Κολλαγόνο διαδηλώνει ανάλογα με τα συμφέροντά του
Τα κανάλια της διαπλοκής σε πλήρη συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξαν να στηρίξουν ως... ηγήτωρα (εδώ γελάει το παρδαλό κατσίκι) τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη (Για το ποιος είναι ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης δείτε ΕΔΩ).

Η συντονιστική επιτροπή του ψευτοκινήματος "Παραιτηθείτε" είναι γνωστή (Δείτε ΕΔΩ). Πρόκειται για τη μετεξέλιξη των "Μένουμε Ευρώπη" που συνετρίβησαν στο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015.


Όμως, πρέπει κάποιοι να μην παραμυθιάζονται. 

Ο κ. Τσουκαλαδάκης είναι μια πολύ περίεργη  ιστορία μπορεί να πει κανείς, αφού από συνδικαλιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία μετατράπηκε σε... αυθόρμητο διαδηλωτή υπέρ της ολιγαρχίας και των νταβατζήδων. 

Για αυτούς διαδηλώνουν οι "Παραιτηθείτε".

Ο κύριος Τσουκαλαδάκης διαδήλωνε πριν από χρόνια υπέρ της παραμονής της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα χέρια του ελληνικού δημοσίου.
Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2008, δηλαδή, ο κύριος Τσουκαλαδάκης διαδήλωνε κατά της Νέας Δημοκρατίας που ξεπουλούσε την Ολυμπιακή Αεροπορία.


Οι καιροί άλλαξαν. Ο υπέρμαχος του... δημόσιου χαρακτήρα των εθνικών αερογραμμών έγινε επιχειρηματίας. 

Και τώρα ως επιχειρηματίας το... κολλαγόνου διαδηλώνει υπέρ της ντόπιας ελίτ, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. 

Άλλαξε ο ταξικός χαρακτήρας των συμφερόντων του. 

Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και τα θλιβερά απομεινάρια του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πίσω από το ψευτοκίνημα "Παραιτηθείτε". 

Αυτοί θέλουν να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα για λογαριασμό της ντόπιας διαπλοκής.


Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ με τον Τσουκαλαδάκη πριν (από το 1.32 και μετά), και με τον Τσουκαλαδάκη μετά. 

Τώρα ο Τσουκαλαδάκης χρησιμοποιεί το κίνημα "Παραιτηθείτε" για να διαφημίζει το Κολλαγόνου του, όπως θα ακούσετε στο ηχητικό ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που ακολουθεί. 
Τώρα ο Τσουκαλαδάκης είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας. Τότε ήταν κατά. 

Πως λέγεται αυτός που διαδηλώνει α λα καρτ;;; Τουλάχιστον "τυχοδιώκτης" για να μην γράψουμε κάτι βαρύτερο...

Απολαύστε υπεύθυνα τον κ. Κολλαγόνο στα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που ακολουθούν:



Πηγή



Το δεύτερο βίντεο που υπήρχε στην παραπάνω ανάρτηση, ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ...
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Ρίξτε μια ματιά και εδώ...  έτσι, για να ξέρετε ποια είναι τα... "μπουμπούκια" του ... "ακομμάτιστου" ..."παραιτηθείτε"...
Βρε, για πόσο ηλίθιους μας περνούν;;;;

  Και συνεχίζουμε...




Ο «Μr κολλαγόνο» στους διοργανωτές του «Παραιτηθείτε»-Τι δήλωνε για τους φτωχούς




«Γενική επιστράτευση» έχουν σημάνει οι απανταχού «ΜένουμεΕυρώπη» προκειμένου να πετύχει η κινητοποίηση για τη δήθεν αυθόρμητη, αχρωμάτιστη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα.

Η διαμαρτυρία αυτή πρόλαβε να «βαφτιστεί» -περίεργο για αυθόρμητη δράση– και ονομάζεται «Παραιτηθείτε». Πρόκειται στην ουσία για «γνήσιο τέκνο» του #ΜένουμεΕυρώπη καθώς για τις ανάγκες της κινητοποίησής της, συνδράμουν όχι μόνο τα «γαλάζια τρολς», αλλά και πρόσωπα υπαρκτά και μάλιστα αρκετά αναγνωρίσιμα για τη δράση τους.

Σημαντικό εργαλείο για την «αυθόρμητη» διαμαρτυρία είναι το Facebook, όπου ήδη έχει δημιουργηθεί «event» και καλεί κόσμο για την 15η Ιουνίου

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το ποιοι είναι οι «οικοδεσπότες» της διαμαρτυρίας.
Δύο από αυτούς είναι ο «Μr κολλαγόνο», Γιώργος Τσουκαλαδάκης, καθώς ο Θανάσης Χειμωνάς.

Για τον κ. Χειμωνά, δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, καθώς πρόκειται για προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα ενδιαφερόταν για την κούρσα διαδοχής στο κόμμα του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συλλέξει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Ποιος είναι όμως ο κ. Τσουκαλαδάκης;

Γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης πόσιμου κολλαγόνου «παρέα» με τη γνωστή ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή, αλλά και για προκλητικές και διχαστικές απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς. 



Μια από τις «επικές» του διαπιστώσεις είναι η παρακάτω, 2 ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015:

«Μία γνώμη που δεν θέλω να θεωρηθεί ρατσιστική σε καμία περίπτωση.
Αν εξαιρέσουμε τα νησιά, σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα ο σύριζα σάρωσε στις πολύ φτωχές περιοχές. Οι πολύ φτωχές περιοχές συνήθως έχουν και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και πολύ μεγάλα επίπεδα ανεργίας. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, συνήθως ευκολόπιστοι και με αρκετές αστοχίες στη ζωή τους.

Αυτό πρέπει να κοιταχτεί πολύ καλά, γιατί κανείς δεν τους έχει εξηγήσει – πείσει πως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να τους δώσει λύσεις τουλάχιστον όσον αφορά την ανεργία. Δυστυχώς η αριστερά έχει κατορθώσει πέραν των άλλων μύθων, να ταυτίσει τη »δεξιά» με το κεφάλαιο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει».

Ανάλογες διχαστικές διαπιστώσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους, έχουν εκφραστεί από πλήθος νεοφιλελεύθερων

Άλλωστε, αλησμόνητη είναι η άποψη του στελέχους του Ποταμιού και εξαδέλφης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντιγόνης Λυμπεράκη, η οποία υποστηρίζει πως οι φτωχοί «κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές»


Το βίντεο εδώ

Υ.Γ: «Αυθόρμητη πανστρατιά» την περίοδο που  θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών…

πηγή


 
Πάμε να δούμε και το έτερον ... "μπουμπούκι" του... "ακομμάτιστου" (λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα και να γελάμε)... "παραιτηθείτε"... ο Παναγιώτης Κωστούλας...

Γιατί αυτά που γράφονται περί... τσεκ από την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ  (αν και δεν τα αποδέχομαι γιατί δεν γνωρίζω αν ισχύουν) δεν βλέπω να έχουν διαψευστεί...



Καλλιόπη Σουφλή


Παναγιώτης Κωστούλας

Ο Παναγιώτης Κωστούλας γεννήθηκε στην εξωτική Καστοριά.

Ως κλασικό ψώνιο απ' τα μικράτα του, μοιραία κατέληξε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου

Δηλώνει (και είναι) καραφλιασμένος με αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα και ως εκ τούτου την είδε πολιτικός αναλυτής.

Παραμένει εξ αρχής ένας αμετανόητος μνημονιακός όχι φυσικά εκ πεποιθήσεως, αλλά λόγω των τσεκ που λαμβάνει σε μηνιαία δόση από τη Λέχη Μπίλντεμπεργκ. 

Ως εκ τούτου να είστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε αυτά που γράφει, καθώς εξυπηρετεί σκοτεινά και άνομα συμφέροντα.

Αν και δεν του φαίνεται καθόλου, του αρέσει το καλό φαγητό εξ ου και ποτέ δεν ασπάστηκε τη θεωρία του "μαζί τα φάγαμε" του συντρόφου Θόδωρου.
Προτιμάει να τα τρώει όλα μόνος του.

Καλό κουράγιο με αυτόν που μπλέξατε.

πηγή


Χε χε χε χε... και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ... "ελιά"... δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ...

Και του πήρε 7 χρόνια, για να καταλάβει ποιό είναι το ... ΠΑΣΟΚ.

Και παραιτήθηκε πριν από τρεις μήνες... δηλαδή, το 2015 που συμμετείχε στο "παραιτηθείτε", ήταν ενεργότατο μέλος του ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Βενιζέλου, που έφεραν και υπέγραψαν ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...

Κι αυτός τώρα, θέλει να μας σώσει...
"Βαστάτε τουρκοι τ' άρματα....", που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη...!

ΡΕ, ΒΑΣΤΑΤΕ ΜΕ, ΓΙΑΤΙ Ή ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ, Ή ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ...

 
Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Βενιζελικό, είναι το παιντί... και πήγε στο ΠΑΣΟΚ, ανιδιοτελώς, όπως δηλώνει.
ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ όμως σημαίνει, απλός οπαδός... απλός στρατιώτης και όχι να κυνηγάμε θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο... 
Έτσι θεωρώ εγώ τον ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ. ΑΠΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.


Παραιτήθηκε από την κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κωστούλας -Αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά



Παραιτήθηκε από την κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κωστούλας -Αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο facebook ο Παναγιώτης Κωστούλας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως υπέβαλε την παραίτηση του αφήνοντας αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά.


Στην ανάρτησή του επιτίθεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως
«είναι κάτι παραπάνω από σαφές πλέον ότι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ η εκσυγχρονιστική, μεταρρυθμιστική παράδοση τελεί υπό διωγμό.

Η διαφορετική άποψη θεωρείται ποινικό αδίκημα και επισύρει αυτομάτως την προτροπή "αν δεν σ' αρέσει να πας στο Μητσοτάκη».


Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κωστούλα στο facebook



Πριν από λίγα λεπτά υπέβαλλα την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μια απόφαση που ωρίμαζε μέσα μου αρκετό καιρό, αλλά η ελπίδα του "μήπως γίνει κάτι" δρούσε μονίμως ανασταλτικά παρατείνοντας μέσα μου μια αυταπάτη για τη συνέχιση της οποίας δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία.

Τι να πρωτοθυμηθώ αλήθεια;

Η ομόφωνη συνεδριακή απόφαση του 2015 που όριζε σαφώς το πλάνο πορείας προς τη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ και ΕΝΙΑΙΟΥ φορέα που θα κάλυπτε όλο τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων και αντικαταστάθηκε από το ανιστόρητο και αλαζονικό ''όστις θέλει πίσω μας ελθείν''.



Το ιδρυτικό, ενωτικό συνέδριο της νέας μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης του κέντρου που θα έθετε τις βάσεις για την μετατροπή του πολιτικού μας χώρου σε κυβερνητικό πόλο εξουσίας μετατράπηκε σε ένα απολίτικο παιχνίδι μηχανισμών, αλληλοσυγκρουόμενων μαγαζιών και καπετανάτων που δεν αγγίζουν την κοινωνία παρά μονάχα εξυπηρετούν τις προσωπικές στοχεύσεις και ανησυχίες των διαττόντων αστέρων του χώρου . 
Η χτεσινή απόφαση του συντονιστικού υπήρξε η θλιβερή επικύρωση.

Η εθνική στρατηγική που κράτησε τη χώρα όρθια στα κολασμένα χρόνια της κρίσης και την οδήγησε στα τέλη του 2014 μια ανάσα πριν την έξοδο από το μνημόνιο οδηγήθηκε από τη σημερινή ηγεσία στο πυρ το εξώτερον, απαξιώθηκε ως "συνεργασία με τη δεξιά" και επιστρέψαμε δόξη και τιμή στη ρετρό ρητορική εναντίον του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού και στις ψευδεπίγραφες νοσταλγικές δάφνες περασμένων μεγαλείων "και διηγώντας τα να κλαις".

Το "κρατάμε ψηλά την ευθύνη" του Ιανουαρίου 2015, η πολιτική πεμπτουσία δηλαδή της τοποθέτησης του εθνικού χρέους απέναντι στον τόπο πάνω από το κομματικό συμφέρον μετατράπηκε σε μια αλλοπρόσαλλη, αμφίσημη και νεφελώδη τακτική που κλείνει το μάτι σε δεύτερες εκλογές καθιστώντας εξ αντικειμένου τον ΣΥΡΙΖΑ ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Η σταδιακή προσχώρηση σε μια light αντιμνημονιακή ρητορική που φθάνει μάλιστα στο σημείο να επικεντρώνει την πολιτική αντιπαράθεση στο ποιος είναι περισσότερο "υποτακτικός στη Μέρκελ" από τον άλλο θύμισε με ανατριχίλα τις πιο ερεβώδεις στιγμές του αντιπολιτευτικού συριζανελιτισμού.

Η επιστροφή των διασπαστών και υβριστών του 2015 χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική συζήτηση σε επίπεδο οργάνων, χωρίς καμία πολιτική εξήγηση εκ μέρους τους και με υφιστάμενο το κομματικό δημιούργημά τους νομιμοποίησε το πισώπλατο μαχαίρωμα της παράταξης τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και η άμεση προώθησή τους σε όλα τα επίπεδα του κομματικού οργανογράμματος έθεσε και τα όρια της πολιτικής αξιοπρέπειας και της αισθητικής των ανθρώπων που έμειναν και κράτησαν ζωντανή την παράταξη στα δύσκολα.

Η δαιδαλώδης και αέναη κομματική κοπτοραπτική των συμβουλίων, παρασυμβουλίων, επιτροπών, υποεπιτροπών, συνδιασκέψεων, κόντρα συνδιασκέψεων, μηχανισμών, ισορροπιών, τακτικισμών, αναλογιών, το κομματικό μαγειρίο των βυζαντινισμών αφήνει παγερά αδιάφορη την κοινωνία κάτι που είναι προφανές άλλωστε από το σύνολο των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πλέον ότι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ η εκσυγχρονιστική, μεταρρυθμιστική παράδοση τελεί υπό διωγμό. Η διαφορετική άποψη θεωρείται ποινικό αδίκημα και επισύρει αυτομάτως την προτροπή "αν δεν σ' αρέσει να πας στο Μητσοτάκη".

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί ούτε περισσότερο επιθυμεί να απευθυνθεί με ένα νέο και ειλικρινή πολιτικό λόγο στα παραγωγικά στρώματα του τόπου, να συμβάλλει στην εθνική αυτογνωσία και να αφυπνίσει με ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων τη χειμαζόμενη και παραζαλισμένη ελληνική κοινωνία. 

Εχει μετατραπεί σε ένα πράσινο ΚΚΕ που αυτοδοξάζεται, ομνύει στην ιδεολογική του καθαρότητα και θυμάται με νοσταλγία τις παλιές καλές μέρες στα εκάστοτε κομματικά μνημόσυνα. Ποιον αλήθεια μπορεί να αφορά όλο αυτό πέρα από ένα στενό 5-6% ανθρώπων συναισθηματικά συνδεδεμένων μαζί του;

Ποιον αλήθεια μπορεί να αφορά ένα κόμμα που έχει αποφασίσει ότι ενδιαφέρεται μονάχα για την αυτιστική αναπαραγωγή ενός μικροσυστήματος εξουσίας κάποιων ανθρώπων σε βουλευτικές θέσεις και κομματικές καρέκλες και την επιστροφή κάποιων ασώτων που δραπέτευσαν στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλούνται "να γυρίσουν σπίτι τους" στο όνομα απλώς και μόνο της ανάμνησης του ενδόξου πασοκικού παρελθόντος για να κάνουν το 6% 8%; 

Έτσι απλά. 

Χωρίς καμία ενσυναίσθηση.

Χωρίς καμία κατανόηση του τι πήγε στραβά και βρέθηκε η χώρα εκεί που βρέθηκε. Χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Ποιον αλήθεια μπορεί να αφορούν παρασκηνιακές πολιτικές συναλλαγές του τύπου "εγώ σου δίνω το όχημα για να επανεκλεγείς πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κι εσύ με τη σειρά σου δεν θέτεις θέμα ηγεσίας του πολυκομματικού σχήματος";

Είναι προφανές ότι αδυνατώ πλήρως να υπηρετήσω ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο.

Στρατεύτηκα με το ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2014 απολύτως ανιδιοτελώς στη δυσκολότερη εποχή του λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Είμαι υπερήφανος που υπήρξα υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, ενός αξιόλογου κι ελπιδοφόρου πολιτικού εγχειρήματος συσπείρωσης του χώρου και ανάδειξης νέων ανθρώπων στο προσκήνιο που υπονομεύτηκε ανελέητα από την κομματική καμαρίλα.

Στρατεύτηκα επίσης με το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς στην ιστορική αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2015 υπερασπιζόμενος την αλήθεια τότε που ήταν απαγορευτικό να δηλώνεις ΠΑΣΟΚ εν όψει του επελαύνοντος ΣΥΡΙΖΑ.

Στρατεύτηκα ακόμα και το Σεπτέμβριο του 2015 υπό την παρούσα ηγεσία παρότι βρέθηκα απέναντί της στις εσωκομματικές εκλογές ελπίζοντας καλόπιστα ότι οι φόβοι μου θα διαψευστούν. Εκανα λάθος.

Ανεξάρτητα από τις εκάστοτε δυσκολίες τότε αισθανόμουν ότι υπηρετώ κάτι που είχε νόημα. Που έβγαζε κάπου. Που άξιζε τον κόπο. Σήμερα αισθάνομαι ότι δεν υπηρετώ τίποτε απολύτως.

Δεν μου ταιριάζει ο ρόλος του εσωκομματικού γκρινιάρη και υπονομευτή. Δεν προτίθεμαι να κάνω αυτά που υπέστην από άλλους την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν εθνικά υπεύθυνο. Η στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει αφ ης στιγμής διαφωνώ στρατηγικά με ένα πολιτικό εγχείρημα να αποχωρήσω.

Ως εδώ λοιπόν. Η προσωπική πολιτική μου αξιοπρέπεια δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να βαυκαλίζομαι ότι όλη αυτή η αρρωστημένη κατάσταση μπορεί να οδηγήσει κάπου αλλού εκτός από το απόλυτο αδιέξοδο.

Ο τόπος έχει ανάγκη, ζωτική ανάγκη από το κόμμα χωρίς όνομα. Από ένα φρέσκο εγχείρημα που θα συνδυάζει αρμονικά την εμπειρία με την ανανέωση, που θα φέρει στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και που θα συναρπάσει με την τόλμη και τη φρεσκάδα των ιδεών και των προτάσεών του την πολιτικά ανεκπροσώπητη ελληνική κοινωνία των πραγματικά μη προνομιούχων της σύγχρονης εποχής μακριά από αριστερές ιδεοληψίες και παλαιδεξιούς συντηρητισμούς. 



Ενα κόμμα που θα σπάσει τα φθαρμένα κομματικά στεγανά και θα μιλήσει με όρους πραγματικής κοινωνίας για το νέο μεταρρυθμιστικό, λαϊκό εκσυγχρονισμό που χρειάζεται η χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο μπορώ να το υπηρετήσω με πάθος και ενθουσιασμό. Η αποχώρησή μου από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστά συνεπώς και αποχώρηση από την ευρύτερη πολιτική, ούτε ιδιώτευση, ούτε αποχή από τη δραστηριοποίησή μου ως ενεργού πολίτη. Το ταπεινό πολιτικό μου μέγεθος θα είναι πάντοτε διαθέσιμο στην υπηρεσία των πολιτικών στόχων που περιέγραψα αν και όποτε προκύψουν.




Κλείνοντας θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν μετανιώνω για τίποτα. Αυτό που έζησα ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι που με έφερε σε επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους και μου χάρισε αρκετούς πραγματικούς φίλους ζωής.

Η μόνη διαφορά είναι ότι εμένα σε αντίθεση με τον ποιητή δεν μου αρκεί το ταξίδι. Επιζητώ και μια Ιθάκη. Και πιστεύω ότι θα την βρω αργά ή γρήγορα.


Πηγή



Δείτε και την τελευταία ανάρτηση, γιατί σας κούρασα πολύ με το... ΨΕΥΤΟΚΙΝΗΜΑ του... "παραιτηθείτε".

Ελπίζω να αντιληφθήκατε πως είναι ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Αν όχι... βοήθειά σας...


Καλλιόπη Σουφλή

 

Η σάρα και η μάρα στο «Παραιτηθείτε» - 

Η λίστα με όλα τα ονόματα 

 

Υποστηρικτές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Όλο το περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας στο ψευτοκίνημα "Παραιτηθείτε"
Υποστηρικτές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Φανατικοί «Βενιζελικοί» (όχι του Ελευθέριου, του Ευάγγελου), δεδηλωμένοι οπαδοί του «μεταρρυθμιστή» Σταύρου Θεοδωράκη, «μαχητές» αντι-ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του «Μένουμε Ευρώπη» και πλήθος υποψηφίων βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων της Νέας Δημοκρατίας συγκροτούν το… think tank και τις ομάδες… promotion της κίνησης #παραιτηθείτε.


Παρότι όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον «Mr. Κολλαγόνο» και τη μούσα του, Έλλη Παπαγγελή, τα λιγότερο προβεβλημένα πρόσωπα της χαρούμενης κίνησης κάνουν εξίσου σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο από την άδικη θέση του αφανούς ήρωα.


Στο μακρύ κατάλογο των συνδιοργανωτών βλέπουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με επίσημες και θεσμικές κομματικά ιδιότητες, όπως είναι ο Γιάννης Χουντής, μέλος Γραμματείας Προγράμματος της «γαλάζιας» παράταξης ή ο Θανάσης Χειμωνάς, τομεάρχης Πολιτισμού της Χαριλάου Τρικούπη.


Από αυτήν την ετερόκλητη και ιδιότυπη «συμμαχία» των #παραιτηθείτε δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι του γνωστού Θάνου Τζήμερου, αρθρογράφοι νεοφιλελεύθερων site –με πονηρά περασμένο, όμως, σαφώς νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο-, συγκεκαλυμμένοι ακροδεξιοί και άλλοι φανατικοί των αξιών της ελεύθερης αγοράς και των μεγάλων διδαγμάτων του «δασκάλου» Μίλτον Φρίντμαν.

Υ.Γ. Μήπως πρέπει να τροποποιηθεί η… αναθηματική επιγραφή «ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα;». Προλαβαίνουν πάντως.


Συνδιοργανωτές καμπάνιας #παραιτηθείτε

Iskar Azif (Στάθης Στάικος): Δηλώνει «antisyriza fighter» και σηκώνει προσωπικά το μεγαλύτερο βάρος της καμπάνιας στο Facebook. Αρχιτέκτων-εικαστικός με έδρα το Λονδίνο.

Αλφρέντο Σαλτιέλ: Δηλώνει πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος και υπήρξε υποψήφιος της Δράσης στις ευρωεκλογές – ανέβασε τα περισσότερα tweets με hashtag #παραιτηθείτε τις πρώτες ημέρες της καμπάνιας

Γιώργος Τσουκαλαδάκης: Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας. Πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής της Ολυμπιακής. Όταν έκλεισε, βάσει της ευνοϊκής ρύθμισης για τους απολυμένους, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στο Υπ. Παιδείας (Διαμαντοπούλου). Ταυτόχρονα, βάσει της ίδιας ευνοϊκής ρύθμισης, άνοιξε δική του εταιρεία εισαγωγής υγρού κολλαγόνου. Το μοντέλο Έλλη Παπαγγελή (ακροδεξιά ΟΝΝΕΔίτισσα, πολιτεύτρια της ΝΔ επί Σαμαρά) ανέλαβε την προώθηση του προϊόντος.

Γιάννης Πουλάκης: Διαχειριστής του «Ευρωπαϊκού Μεταρρυθμιστικού Μετώπου», μίας κίνησης που αυτοπροσδιορίζεται ως συνέχεια του «Μένουμε Ευρώπη». Μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Γιάννης Χουντής: Διευθυντής Ινστιτούτου Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης www.keasm.gr – Μέλος Γραμματείας Προγράμματος ΝΔ

Υψηλάντης Τζούρος: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΝΔ (Κουμουτσάκος). *

Μάνος Επιτροπάκης: Υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ (φανατικός και πολύ επιθετικός οπαδός του Β. Βενιζέλου). Αρθρογραφεί στο marketnews.gr. *

Θανάσης Χειμωνάς: Συγγραφέας και τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. *

Ευάγγελος Χατζησπύρογλου: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας

Φώτης Σαραντόπουλος: Συγγραφέας και αρθρογράφος του logiastarata.gr. Υποστήριξε ανοικτά το Ποτάμι.

Κωνσταντίνος Κορίκης: Μέλος του κόμματος Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά»

Παναγιώτης Κωστούλας: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά. *

Χρήστος Μυτιληνιός: Δημοσιογράφος της Βραδυνής. Αρθρογράφος στο marketnews.gr *

Σταματίνα Σταματάκου: Αρθρογράφος στο marketnews.gr *

Μαρία Μπινιάκου: Προσωπική φίλη της Έλλης Παπαγγελή

Γιάννης Μαυρίδης: Ο διαχειριστής «Κύριος Καθηγητής» του (ακροδεξιού) Παρατηρητηρίου
(*) Το marketnews.gr φαίνεται ως κοινός τόπος των συνδιοργανωτών, όπου έχουν αρθρογραφήσει όσοι επισημαίνονται με αστερίσκο.

Θυμίζουμε πως ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχουν φωνές, όπως του βουλευτή Επικρατείας, Θ. Φορτσάκη, που υποστηρίζουν πως ορισμένοι διοργανωτές της εκδήλωσης, εκφράζουν αντισυνταγματικές θέσεις.

altsantiri.gr


πηγή



Και πάμε τώρα, στο... κερασάκι στην τούρτα...
Στον Αλφρέντο Σαλτιέλ... περίεργο όνομα έτσι; Ούτε στο ελάχιστο ελληνικό...



Μμμμμ... είπα να τον ψάξω λίγο, τον "κύριο" αυτόν...γιατί άρχισαν να κτυπάνε οι καμπάνες στην διαίσθησή μου και οι ήχοι τους, δεν ήταν καθόλου χαρμόσυνοι... ήταν ήχοι εγρήγορσης και αφύπνισης.

Α... το πουλάκι μου... είναι στην "Δημιουργία Ξανά" του Τζήμερου... ξέρετε... αυτή που συνέπραξε με την ... "ΔΡΑΣΗ" του Στέφανου Μάνου... 





Ήταν και στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...  χεχεχε...








Και διαβάζοντας αυτό εδώ, διαπίστωσα πως....
Βρε βρε... το παιντί... οβριός είναι...
Εμ... θα έλειπε ο ... Μάης απ' την Σαρακοστή;;;




Κάποιος πρέπει να δίνει τον ρυθμό... κι ο μαέστρος, είναι οβριός και μέλος του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο)... άρα, μήπως είναι στην οβραίικη υπερστοά;;;; 

Βρε, για την Beneth Berith, σας λέω... εκεί που μαζεύονται όλα τα μασσόνια...





ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, Δ Ε Ν  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.




ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ...!

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΒΡΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ...!

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣΣΟΝΟΣ!

ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το ΣΥΣΤΗΜΑ, έχει πολλά υποκατάστατα και πολλούς τρόπους για να χειραγωγήσει την μάζα... τον λαό...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ!


http://attikanea.blogspot.gr/2017/06/20.html