Τετάρτη, Ιουνίου 14

Τρομακτική φωτιά στο Λονδίνο -Καίγεται κτίριο 27 ορόφων, φόβοι για εγκλωβισμένους


Τρομακτική φωτιά στο Λονδίνο -Καίγεται κτίριο 27 ορόφων,  φόβοι για εγκλωβισμένους

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 27 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ένοικοι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω. Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες
που προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να κατασβέσουν τη φωτιά και να εκκενώσουν την περιοχή από κατοίκους καθώς υπάρχει κίνδυνος από τα συντρίμμια του πύργου.
Δείτε live εικόνα από το SkyNews:
Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην αριστοκρατική περιοχή (Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας χτίστηκε το 1974. Σύμφωνα με τον Guardian διαθέτει 120 διαμερίσματα, αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλος και να φτάνει ακόμα και τα 2016. Στον πύργο υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 200 άνθρωποι.
Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρία μπορεί να ξεκίνησε από ψυγείο που εξερράγη. Την ίδια στιγμή υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους και πρέπει να είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού, αν και από τις αρχές δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για αυτό. Παρόλα αυτά μάρτυρες έκαναν λόγο για κραυγές που ακούγονταν μέσα από το κτίριο, με την Daily Mail παράλληλα να δημοσιεύει εικόνες ενοίκων των υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σχοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να κατέβουν στο έδαφος.

«Γείτονες λένε ότι πριν λίγο μπόρεσαν να δουν και να ακούσουν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια από τον πύργο Γκρένφελ. Μπορώ να δω ένα άντρα στο παράθυρο», έγραψε η δημοσιογράφος του Guardian δημοσιεύοντας στο Twitter και την παρακάτω εικόνα και βίντεο.

Δημοσιογράφος του SkyNews μίλησε με την Karleen Reid ένοικο του πύργου, η οποία δήλωσε ότι φιλικό της πρόσωπο κατάφερε να βγει από αυτόν, ωστόσο η 13χρονη κόρη του αγνοείται. Σύμφωνα με την ίδια ένοικο, στον πύργο πριν λίγους μήνες είχε γίνει ανακαίνιση κόστους 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.
«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου», σύμφωνα με την αστυνομία. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Την ίδια στιγμή, η αστυνομία έχει δημιουργήσει γύρω από το κτίριο μία μεγάλη ζώνη ασφαλείας προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες από πιθανά συντρίμμια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει φόβος ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει.





Πηγή: iefimerida.gr