Εντόπισαν ολόκληρο «θησαυρό» στο Χαλάνδρι - 700 κιλά χρυσαφικά και διαμάντια

Εντόπισαν ολόκληρο «θησαυρό» στο Χαλάνδρι - 700 κιλά χρυσαφικά και διαμάντια

Μετά από έρευνα σε σπίτια του κλεπταποδόχου της σπείρας των Ρομά

Μπροστά σε ένα αμύθητο θησαυρό βρέθηκαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έφοδο σε δυο σπίτια στο Χαλάνδρι.
Με το... κιλό μετρούσαν το χρυσάφι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που πραγματοποίησαν έρευνα σε δυο σπίτια στο Χαλάνδρι.

Ο κλεπταποδόχος ιδιοκτήτης των κατοικιών που σχετίζεται με την σπείρα Ρομά, που είχε «ρημάξει» σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Αττική, είχε στην κατοχή του 700 κιλά χρυσών και ασημένιων αντικειμένων, διαμάντια αξίας τουλάχιστον 800.000 ευρώ, αλλά και μετρητά που άγγιζαν τις 100.000 ευρώ.
Τα δυο σπίτια «θησαυροφυλάκια» ανήκουν σε ένα 43χρονο ενεχυροδανειστή που διατηρεί τα καταστήματά του σε Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο και Μενίδι, ενώ ο θησαυρός που βρέθηκε στην κατοχή του είναι κλεμμένος από την σπείρα Ρομά που αριθμεί χιλιάδες θύματα τα τελευταία 15 χρόνια σε όλη την Ελλάδα.
Η αστυνομία μετά την σύλληψη της σπείρας συνέχισε τις έρευνες καθώς δεν είχε βρεθεί ποτέ ο μεγαλύτερος όγκος των κλοπιμαίων που είχαν διαπράξει οι Ρομά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Η αστυνομία έφτασε στα στην αποκάλυψη του θησαυρού στο Χαλάνδρι από ένα ρολόι αξίας τουλάχιστον 150.000 ευρώ και το οποίο ήταν ειδική παραγγελία που είχε κάνει σε γαλλικό οίκο ένας επιχειρηματίας από την Εκάλη και το οποίο βρέθηκε στα χέρια του 43χρονου. Έτσι οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν πως ίσως είχε σχέσεις με το κύκλωμα κλεπταποδόχων της σπείρας.