Πέμπτη, Ιουνίου 22

Aπιστευτο πρωτοσελιδο στην Βουλγαρια: «Ευχαριστουμε την Ελλαδα για τις 250.000 θεσεις εργασιας…»


Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το πρωτοσέλιδο, ειρωνικό ευχαριστήριο δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία βουλγαρικής εφημερίδας «Sega» με τίτλο «Thanks Greece».
Ένα δημοσίευμα που ευχαριστούσε, όπως έγραφε, 60.000 ελληνικών επιχειρήσεων που έφυγαν λόγω των capital controls ως συνέπεια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Οπως σημείωνε η βουλγαρική εφημερίδα και μεταφέρει το newmoney.gr, καθημερινά κατά μέσο όρο η Βόρεια Ελλάδα «έστελνε» 335 επιχειρήσεις στη Σόφια εξαιτίας του φόβου κατάρρευσης του ντόπιου τραπεζικού συστήματος δημιουργώντας διά της επαγωγικής μεθόδου χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. «Ευχαριστούμε για τη δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική – αν και δεν απέχει πολύ απ’ όσα οι Βούλγαροι για προφανείς προπαγανδιστικούς λόγους φουσκώνουν. Οπως αναφέρει στο «Newmoney.gr» ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος πρώτος είχε αναδείξει το θέμα προ μηνών, η αλήθεια είναι ότι έφυγαν συνολικά 60.000 ΑΦΜ προς τη Βουλγαρία και όχι αποκλειστικά επιχειρήσεις.
«Αυτό δεν μειώνει καθόλου το πρόβλημα και θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση που ακόμα πανηγυρίζει το ότι δεν υπήρξε μεγάλος αντίκτυπος από τους κεφαλαιακούς ελέγχους», αναφέρει ο κ. Κορκίδης και συμπληρώνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε αγροτικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που μετέφεραν τη φορολογική τους έδρα στη Βουλγαρία, μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και απλά φυσικά πρόσωπα που φοβήθηκαν τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.http://press724.gr