Τετάρτη, Ιουνίου 28

ΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ!

Στα 19 της κιόλας χρόνια είναι διάσημη και πετυχημένη συγγραφέας. Το πρώτο της βιβλίο Bonjour Tristesse, Καλημέρα Θλίψη, το 1954 κάνει το μεγάλο μπαμ. Η Francoise Sagan είναι το ατόφιο ταλέντο, η ζωή της ανοίγει τις πιο μεγάλες πόρτες. Την περιμένει το χρήμα, οι γνωριμίες στην πολιτική και όλα τα αξιοπρεπή ρεμάλια της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής στο Παρίσι. Κι αυτή, τους ξεπερνάει όλους σε ρεμαλισμό. Χωρίς όρια. Χωρίς φραγμούς.

Η Φρανσουάζ Σαγκάν γεννήθηκε το 1935, σα σήμερα 21 Ιουνίου και πέθανε στις 24 Σεπτέμβρη του 2004 μέσα στη δυστυχία και την πείνα. Την έβγαζε με δανεικά, ένα όρθιο πτώμα, μ΄ένα μπουκάλι ουίσκυ στο χέρι. Η απόλυτη, η ολοκληρωτική κατάντια ατόμου.
Της άρεσαν τα γρήγορα και πολυτελή αμάξια, ο τζόγος στον ιππόδρομο και πάνω απ' όλα η ομορφιά στους άνδρες και τις γυναίκες. Είχε παντρευτεί δύο φορές, με άνδρα, και ποτέ δεν έκρυψε τον λεσβιασμό της. Οι σχέσεις της, άλλωστε, όλες παράφορες και περιπετειώδεις με τις γυναίκες είναι που της έδωσαν τον μεγαλύτερο πόνο.
Αγαπούσα μέχρι τρέλας, είχε πει, διότι μονάχα η τρέλα έχει λογική στον έρωτα. Κι όταν μία ερωμένη την ρώτησε “Φρανσουάζ, πιστεύεις στον έρωτα;”, η συγγραφέας την ξενέρωσε:
-Αστειεύεσαι! Πιστεύω στο πάθος, μόνον. Θα είμαστε μαζί όσο κρατήσει το πάθος μου για σένα.
Μια δημοσιογράφος την επισκέφθηκε σπίτι να της πάρει συνέντευξη. Η Σαγκάν δεν σταμάτησε να της προσφέρει βότκα μέχρι που οι δυο τους βρέθηκαν στο κρεβάτι. Ο σύζυγος της είχε κατανόηση στη νέα κατάκτηση της Φρανσουάζ.
Μετά από μήνες η δημοσιογράφος, που πλέον συγκατοικούσε με την Σαγκάν, και κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι, ρώτησε: “Ζηλεύεις, Φρανσουάζ; Ποια είναι η γνώμη σου για την πίστη;”.
-Κάθε συζήτηση για την πίστη μου προκαλεί γέλιο. Μικροαστική παγίδα πλήξης είναι η πίστη. Η μοιχεία, αντίθετα, κρατάει το γάμο, τη σχέση. Έχω απατήσει τον εραστή μου με τον άνδρα μου...
Χάπια, διεγερτικά και ηρεμιστικά, αλλά και κοκαίνη ο κόσμος της Φρανσουάζ Σαγκάν που έκανε σουξέ ακόμα με τα έργα Ένα Κάποιο Χαμόγελο, Σας Αρέσει ο Μπραμς;, Σ' Ένα Μήνα Σ' Ένα Χρόνο. Η διάλυσή της συμπληρώθηκε με το ποτό. “Αδέλφια μου, αλκοολικοί, ευγενική και άκακη φυλή!” έλεγε όταν είχε λεφτά και τριγυρνούσε από μπαρ σε μπαρ.apodytiriakias.gr...