Δευτέρα, Ιουνίου 12

Μπαρμπάντος, εξωτική φαντασίωση σε γαλάζιο φόντο

Ανακαλύψτε τον τροπικό «κήπο» της Καραϊβικής
Μπαρμπάντος, εξωτική φαντασίωση σε γαλάζιο φόντο
Καταδύσεις στα ναυάγια των πειρατών και τους κοραλλιογενείς υφάλους, ιππασία στις απέραντες ξανθές παραλίες και τροπικά δάση με εξωτικά πλάσματα είναι μερικές από τις συγκινήσεις που προσφέρει το Μπαρμπέιντος.

Το μικρό κοραλλιογενές νησί της Καραϊβικής μοιάζει με έναν τεράστιο κήπο με πυκνή βλάστηση έτοιμο να σας υποδεχθεί. Στις παραλίες με τη ψιλή λευκή άμμο και τους φοίνικες αφεθείτε στο ζεστό χάδι του ήλιου πριν δοκιμάσετε την νόστιμη κρεολική κουζίνα.
Στην πρωτεύουσα Μπριτζτάουν με τα αποικιακά κτίρια επισκεφθείτε τον Καθεδρικό του St Michael και το Αβαείο του St Nicholas καθώς και το σπίτι του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ουάσιγκτον.
Αξίζει να δείτε από κοντά τον Φάρο της Ανατολικής Ακτής και το πάρκο της Βασίλισσας µε ένα από τα πιο πυκνά δάση δέντρων µπαοµπάπ.
Κολυμπήστε σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού όπως τη Batt Rock, τη Paynes Bay, τη Gibbs Beach, τη Carlisle Bay, τη Silversand Beach και τη Rockley.
Στη σπηλιά Harrisons Cave του St. Thomas ένα τρένο σας ταξιδεύει μέσα της ενώ ξεχωρίζουν οι εκδρομές στο δάσος των Λουλουδιών και το θαλάσσιο πάρκο Folkestone.
Εξερευνήστε την σπηλιά Animal Flower που ανακαλύφθηκε το 1780, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής και το Εθνικό Πάρκο Farley Hill, όπου διεξάγονται και διάφορα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του έτους.
Με περισσότερα από 600 είδη φυτών και εντυπωσιακούς καταρράκτες και ποταμάκια οι Βοτανικοί Κήποι Ανδροµέδα στην ακτή Bathsheba αποτελούν ξεχωριστό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

baarrbdmapΜπαρμπάντος / Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω
Νόμισμα: Δολάριο των Μπαρμπάντος (0,45 ευρώ)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Άμστερνταμ και Μάντσεστερ είναι 18 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ρίγας και Λονδίνου.
ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
NEWSBEAST.GR