Τετάρτη, Ιουνίου 14

Πυροβολισμοί στη Βιρτζίνια - Τραυματίστηκε στέλεχος των Ρεπουμπλικανών

Πυροβολισμοί στη Βιρτζίνια - Τραυματίστηκε στέλεχος των Ρεπουμπλικανών
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε γήπεδο μπέιζμπολ το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια προπόνησης την ώρα που φέρονταν να προπονούνταν μέλη του Κογκρέσου αλλά και εργαζόμενοι σε αυτό.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο δεύτερος βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Στιβ Σκαλίς.



Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά.

Ο τραυματίας βουλευτής σημειώνεται πως είναι υπεύθυνος για θέματα πειθαρχίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ρεπουμπλικάνων και τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο τραυματίας μεταφέρεται με το ελικόπτερο
Ο τραυματίας μεταφέρεται με το ελικόπτερο


Συνεργάτης ο οποίος μίλησε στο Associated Press υπογράμμισε πως νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε τοπικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, χωρίς όμως να είναι γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής του.

O Steve Scalise
O Steve Scalise


Ένας ύποπτος συνελήφθη, σύμφωνα με την Αστυνομία. Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν άλλοι ένοπλοι.

Πηγές των «New York Times» τονίζουν ότι ακούστηκαν περίπου 50 πυροβολισμοί.

Τη «βαθιά του θλίψη» για το περιστατικό εξέφρασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την τραγωδία. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν στα μέλη του Κογκρέσου, στις ομάδες τους, στην αστυνομία του Καπιτωλίου, στις πρώτες βοήθειες καθώς και σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Στιβ Σκαλίς «αληθινό φίλο και πατριώτη» και σημείωσε: «Τραυματίστηκε άσχημα αλλά θα αναρρώσει πλήρως». Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι προσεύχεται για εκείνον.



zougla.gr