Δευτέρα, Ιουνίου 19

Μενίδι ακούει και όπου φύγει ο Σύριζας!

Μενίδι ακούει και όπου φύγει ο Σύριζας!
Η Νάπολι στην Ιταλία και το Σαν Πάουλι στο Αμβούργο της Γερμανίας θεωρούνται οι πιο αμαρτωλές πόλεις της Ευρώπης. Σε κάποιες γειτονιές αυτών των δύο πόλεων ο νόμος στέκεται μακριά. Το κράτος γνωρίζει τι συμβαίνει, αλλά κάνει το κορόιδο. Για κάποιους λόγους. Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια το Μενίδι έχει γράψει τη δική του ιστορία.


Το έργο ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ μπήκε μπροστά η «συνεργασία» κάποιων αστυνομικών με τον υπόκοσμο. Σε στυλ ολότελα αμερικάνικο. Κάθε αστυνομικό τμήμα είχε τον έλεγχο στη «περιοχή» του με μπροστινούς τοπικούς αρχιμπράβους.

Το Μενίδι είναι η πιο αβανταδόρικη ευκαιρία για μια κυβέρνηση η οποία θέλει να κάνει τη διαφορά. Ότι δεν είναι μια από τα ίδια, όπως οι προηγούμενες, του μνημονίου, των σκανδάλων.

Καθαρίζει τη μπουγάδα ο Σύριζα στη στρούγκα του Μενιδίου, τσακίζει το καθεστώς τις εγκληματικότητας και έχει μετά κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει: «Εμείς πετύχαμε ό,τι δεν μπορούσαν, ό,τι δεν τολμούσαν οι άλλοι».

Ποιος Σύριζας; Τα άτομα είναι για κλωτσές. Μόνο να δικαιολογούνται επειδή τελικά είναι η «συνέχεια» των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. Επειδή αυτοί, οι αριστεροί ανέλαβαν για λογαριασμό των δανειστών να υπογράψουν αυτά που αν τα υπέγραφαν οι προηγούμενοι θα γκρεμιζόντουσαν κτήρια χωρίς σεισμό.

Όπως κατάφερε να κτυπήσει την τσογλανίστικη βία στα γήπεδα ο Σύριζας, έτσι θα ξηλώσει τις συμμορίες στο Μενίδι. Ούτε που πλησιάζει στο Μενίδι το κράτος και επί σύριζα.

 apodytiriakias.gr