Δευτέρα, Ιουνίου 19

Δανάη Στράτου για Βαρουφάκη: Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά

Για τον σύζυγό της αλλά και για την καλλιτεχνική της προσέγγιση μίλησε η Δανάη Στράτου στην Εφημερίδα Συντακτών με αφορμή την έκθεσή της στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.
«Το αγαπημένο μας είναι να οδηγεί ο καθένας τη δική του μηχανή και να πηγαίνουμε δίπλα- δίπλα…»,είπε χαρακτηριστικά. 

Στο ερώτημα αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανεβαίνει στη μηχανή της, απάντησε: «Ε, κάποιες φορές. Στις εξόδους μας συνήθως ανεβαίνω εγώ στη δική του, για πρακτικούς λόγους. Η μηχανή μου είναι 700 κυβικά και όταν έχω κάποιον πιο βαρύ πίσω μου είναι δύσκολο να κρατήσω ισορροπία».
Στο ερώτημα από πού αντλεί έμπνευση, η κα. Στράτου απάντησε: «Η έμπνευση έρχεται αναπάντεχα, όπως ο έρωτας. Βέβαια η συνολική προσέγγιση και η μεθοδολογία του καλλιτέχνη για να αποδώσει το έργο δεν είναι ποτέ τυχαία, εκεί βγαίνει όλη η δουλειά και η υποδομή» σημείωσε και αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της αποτελεί έμπνευση για εκείνη, όπως και η ίδια για εκείνον. 
«Με τον Γιάνη για όλα μιλάμε πολύ και, μάλιστα, ο ένας εμπνέει τον άλλον. Μέσα από τον διάλογο μοιραζόμαστε πράγματα κατά την ώρα της δημιουργίας τους. Αυτό ισχύει και για τον Γιάνη και για εμένα. Όταν διαμορφώνει κάποιες ιδέες πάνω στη δουλειά του, για ένα βιβλίο, μου μιλάει γι αυτές. Δεν είναι παγιωμένες θέσεις, όλα εξελίσσονται στο μυαλό του. Νομίζω ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στο να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και να δίνει τη λύση».
Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών