Σάββατο, Ιουνίου 17

Ο συριζαίικος παράδεισος

Έχω γράψει άπειρες φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν ανέχεται την αντίθετη άποψη. Δεν γουστάρει βρε αδερφέ να υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν με την Απόλυτη Αλήθεια την οποία
πρεσβεύει αποκλειστικά και μόνο ο Μέγας Κουροπαλάτης της Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας. Τα παραδείγματα είναι δεκάδες χιλιάδες και πρόκειται για κάτι που έχουμε βιώσει στο πετσί μας όλοι εμείς που τολμήσαμε να αμφισβητήσουμε την «περήφανη διαπραγμάτευση»,
το γεγονός ότι « η Ευρώπη αλλάζει», το αφήγημα για τους «κακούς ξένους» και τον «χειμαζόμενο ελληνικό λαό» (=ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι είναι ελιτιστές και φασίστες).

Τελευταίο (μέχρι το επόμενο…) κρούσμα της πολιτικής μισαλλοδοξίας των κυβερνώντων είναι η επώνυμη καταγγελία της δημοσιογράφου της Athens Voice, Αθηνάς Γκόρου. Η κ. Γκόρου είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότατα όχι για πολύ καθώς ,όπως γράφει η ίδια, δέχτηκε πρόσφατα μήνυμα από θεσμικό στέλεχος του κόμματος το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σε ενημερώνω ότι θα τεθεί θέμα, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της 17/05/2017, περί αναστολής της κομματικής σου ιδιότητας ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν διαμαρτυριών συντρόφων για αντιδεοντολογική συμπεριφορά εκ μέρους σου με βάση τις προβλεπόμενες διατάξεις του καταστατικού του κόμματος. Αιτία και αφορμή είναι το ύφος και ήθος του περιεχομένου της αρθρογραφίας σου στην εφημερίδα που εργάζεσαι, καθότι ξεπερνά τα όρια της επαγγελματικής σου υποχρέωσης - κάλυψης ενός πολιτικού ρεπορτάζ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα που εμφανίζεις για το ήθος των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του κόμματος, είναι κατά τη γνώμη συντρόφων, αλλά και του συντονιστικού, μέρος της αντιστροφής της πραγματικότητας και του αδυσώπητου πόλεμου λάσπης που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα συστημικά MME».

Το πρώτο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι οι μεγαλοσυριζαίοι χρησιμοποιούν την αφόρητα ξύλινη και λαϊκίστικη γλώσσα τους ακόμα και στην ιδιωτική αλληλογραφία τους. Κάτι που σημαίνει είτε πως πιστεύουν ακράδαντα όλα αυτά τα αδιανόητα που υποστηρίζει το κόμμα τους δημοσίως είτε έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν διαθέτουν πια δική τους γνώμη, δικό τους τρόπο έκφρασης.

Από κει και πέρα η Γκόρου έχει διαπράξει δυο εγκλήματα. Το ένα είναι πως ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Εδώ βέβαια θα βγει κάποιος αφελής φιλελές και θα υποστηρίξει πως η Γκόρου είναι δημοσιογράφος, αυτή είναι η δουλειά της. Μέγα λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται μόνο υπάκουα ρομποτάκια σαν κι εκείνα που εργάζονται στα διάφορα αλτσαντίρια , περιοδίστα και ολύμπια. Λοβοτομημένα παπαγαλάκια που αναμασούν φιλοσυριζαίικα στερεότυπα και συμμετέχουν, πλάι στο διαδικτυακό συριζαίικο παρακράτος, στην απαξίωση, την στοχοποίηση, την διαπόμπευση των «αντιφρονούντων».

Το δεύτερο έγκλημα της Αθηνάς Γκόρου όμως είναι ακόμη πιο ειδεχθές και απεχθές: Εργάζεται στην Athens Voice η οποία αποτελεί εδώ και χρόνια κόκκινο πανί για τους συριζαίους- κάτι που είχα διαπιστώσει και σε προσωπικό επίπεδο όταν εργαζόμουν εκεί. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε τα πανηγύρια τους όταν τα γραφεία της εφημερίδας είχαν πυρποληθεί από τους γνωστούς-άγνωστους πριν μερικά χρόνια. Ακόμα και αθλητικά να γράφεις εκεί λοιπόν είσαι ανεπιθύμητος στην Κουμουνδούρου.

Στο παρελθόν έχει γίνει λόγος για «Κομμουνιστικό Παράδεισο». Για «Καπιταλιστικό Παράδεισο». Ε λοιπόν στην Ελλάδα ορισμένοι ονειρεύονται τον «Συριζαίικο Παράδεισο». Εκεί η αντίθετη άποψη θα είναι απαγορευμένη. Ούτε καν- θα είναι εντελώς ανύπαρκτη. Στα πρότυπα του Πούτιν, του Ερντογάν και, φυσικά, του «συντρόφου» Μαδούρο.

Του Θανάση Χειμωνά

 ksipnistere.com