Τρίτη, Ιουνίου 20

Ποιος είναι ο μαυροφορεμένος «λόρδος» που στάθηκε στο πλευρό της Μέι και για τον οποίο μιλούν όλοι;

Ποιος είναι ο μαυροφορεμένος «λόρδος» που στάθηκε στο πλευρό της Μέι και για τον οποίο μιλούν όλοι;
Μπορεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να ήταν η μεγάλη ηττημένη των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, όμως το πρόσωπο που έκλεψε τις εντυπώσεις δεν ήταν άλλο από τον λόρδο Μπάκετχεντ (Lord Buckethead).


Ο «ευγενής», που έχει για κεφάλι έναν κουβά (όπως λέει εξάλλου το όνομά του) και κυκλοφορεί με μαύρη μπέρτα, ήταν ένας από τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις εκλογές της Πέμπτης και κατάφερε να συγκεντρώσει 249 ψήφους. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο(;) δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μέχρι σήμερα και ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Ο ίδιος μάλιστα στάθηκε πλησίον της πρωθυπουργού κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με την τελευταία να έχει ζωγραφισμένη την απέχθεια στο πρόσωπό της. Ο αυτοαποκαλούμενος λόρδος είχε τέλος την τύχη να προσκληθεί στην Νέα Υόρκη από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Last Week Tonight», Τζον Όλιβερ, γεγονός που ενίσχυσε περαιτέρω την επιρροή του. Ποιος είναι όμως ο λόρδος Μπάκετχεντ;



Η Βρετανία έχει παράδοση στους εκκεντρικούς υποψηφίους που λαμβάνουν μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις με μοναδικό στόχο να σατιρίσουν την πολιτική σκηνή του τόπου τους. Ο λόρδος Μπάκετχεντ, που έχει πάρει το όνομά του από ταινία του 1984 «Hyperspace», άρχισε την «πολιτική του καριέρα» το 1987, όταν συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές ενάντια στην Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ το 1992 ήταν αντίπαλος του Τζόν Μέιγιορ. Φέτος επέστρεψε, ενόψει του Brexit, για να έρθει αντιμέτωπος με την Τερέζα Μέι, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 249(!) ψήφους, ποσοστό-ρεκόρ για τα δικά του δεδομένα. Μέχρι και φέτος δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τις 131 ψήφους.



Ο Μπάκετχεντ, εκτός από πολέμιος του Brexit, υπόσχεται -μεταξύ άλλων- να μην τηρήσει την δέσμευσή του για ανανέωση των πυρηνικών όπλων της Βρετανίας, να μοιράσει δωρεάν ποδήλατα για να μειώσει την παχυσαρκία και την κίνηση στους δρόμους και την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το εάν θα πρέπει να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για το Brexit.
.zougla.gr