Πέμπτη, Ιουνίου 15

ΚΑΜΙΝΗΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ: Λειτουργεί το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων

TO MONO ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ !
Λειτουργεί το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων
Ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων. Το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος 45) και λειτουργεί ως χώρος συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα σε δομές του δήμου και σε μη κυβερνητικούς φορείς.

Στόχος είναι η ενίσχυση συνεργειών και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, η αναγνώριση και η καταγραφή των βασικών αναγκών τους, καθώς και η αποτύπωση αδυναμιών.

Στο κτήριο, εκτός από το Κέντρο Συντονισμού θα φιλοξενηθούν και άλλες δράσεις, στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών και προγραμμάτων διαχείρισης των προσφυγικών ροών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Έτσι, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας (MoU) που προσφάτως υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τη UNICEF, και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Solidarity Now», θα λειτουργήσει εκεί μία μονάδα υποστήριξης και προστασίας για γυναίκες μετανάστριες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η δημιουργία του Κέντρου Συντονισμού είναι ακόμη ένα βήμα στην πολιτική μας για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ομαλής ένταξης των νόμιμων μεταναστών και προσφύγων στην κανονικότητα της πόλης». «Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και λειτουργεί παραδειγματικά», υπογράμμισε..zougla.gr