Παρασκευή, Ιουνίου 16

Κι αυτός ληγμένα παίρνει !

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ! -Βούτσης: «Με την απόφαση ανατρέπεται ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιθριδατισμού»

Βούτσης: «Με την απόφαση ανατρέπεται ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιθριδατισμού»
Στο γράμμα και στο πνεύμα της χθεσινής συμφωνίας του Eurogroup, έτσι όπως αποτυπώθηκε, είναι ότι θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη, επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το απόγευμα στην Καρδίτσα, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης «Ο Φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων», ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι με την
απόφαση ανατρέπεται ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιθριδατισμού που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία.

«Η κυβέρνηση, οι πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να ανταποκριθούν σε αυτό το νέο κλίμα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αξιοποίηση των πόρων, ώστε η χώρα να καταστεί πιο ανταγωνιστική. Η ανάπτυξη είναι το κλειδί, το επίκεντρο όλης της απόφασης» τόνισε.

«Έχει ανοίξει ένας δρόμος» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, «έχουν δοθεί σήματα, μπορούν να έρθουν και να υπάρξουν επενδυτές».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο πρωθυπουργός κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσε ότι θα έχει σειρά επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, «έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη η ενημέρωση του ελληνικού λαού, πέραν των κομμάτων».

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι επιδίωξη είναι, μέσω της διασταύρωσης των απόψεων και των εκτιμήσεων στη Βουλή, να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση στις δυνατότητες που υπάρχουν από εδώ και πέρα για να γίνουν τα σωστά βήματα, «έτσι ώστε στο προκαθορισμένο διάστημα ενός χρόνου, και κάτι από σήμερα, να μπορέσει η χώρα να βγει από το πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων και των επιτηρήσεων, με την κοινωνία όρθια. Αυτό είναι το στοίχημα και δεν πρόκειται για μια τυπική υπόθεση».

Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Η χθεσινή συμφωνία που αφορά στην δεύτερη αξιολόγηση, οπωσδήποτε είναι σημαντική και σίγουρα είναι οριακή, με θετικό πρόσημο για την τελευταία οδό, για τον τελευταίο γύρο αν θέλετε, για να φτάσουμε στην εξέλιξη και το αποτέλεσμα που σας είπα σήμερα. Είναι μια καθοριστική απόφαση για να βγούμε στον τελευταίο διάδρομο για να πάμε στο κλείσιμο αυτής της επώδυνης και πολυετούς περιόδου την οποία διένυσε η ελληνική κοινωνία».

Ενδεχομένως, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, θα μπορούσαν να ήταν κάποια ζητήματα περισσότερο αποσαφηνισμένα ή απολύτως και αριθμητικά και ποσοτικά προσδιορισμένα. «Πλην όμως, αυτή η απόφαση έχει ένα χαρακτήρα πολύ σημαντικό ως προς το εξής κατά τη γνώμη μου: ανοίγει όλα τα θέματα, δεν κλείνει τίποτα απολύτως, εννοώ δεν αποκλείει τίποτα απολύτως ως θετική εξέλιξη, καταθέτει δημόσια μια σημαντική βοήθεια, η οποία μπορεί και πρέπει να υπάρξει, έτσι ώστε η χώρα να βγει έγκαιρα στις αγορές, να κλείσει ο κύκλος των υποχρεώσεων. Όλοι προσβλέπουν ως ρεαλιστική διέξοδο το να βγει η χώρα, θεωρούν πως έχει όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να βγει έγκαιρα στις αγορές. Οι εταίροι δήλωσαν ότι θα τεθούν αλληλέγγυοι για πρώτη φορά, άφησαν την εξέδρα, εγκατέλειψαν τη στάση του παρατηρητή στο “ελληνικό δράμα” και μπήκαν λόγω των δικών τους εκτιμήσεων και συμφερόντων στην επίλυση του ζητήματος» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ