Δευτέρα, Ιουνίου 26

Τζανακόπουλος: που βλέπετε το παράξενο να μιλά ένας υπουργός με ισοβίτη;

Τζανακόπουλος: Δεν απαγορεύεται να μιλάει ένας υπουργός με έναν ισοβίτη
Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον Ευθύμη Γιαννουλάκη μίλησε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Οι κρατούμενοι των φυλακών είναι ελεύθεροι να τηλεφωνούν σε όποιον θέλουν» ενώ συμπλήρωσε «δεν απαγορεύεται να μιλάει ένας υπουργός στο τηλέφωνο με έναν ισοβίτη».


Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπερασπίστηκε με σθένος τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος καλείται να απολογηθεί σήμερα στη Βουλή για τις επαφές του με τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη.

«Θεσμικά δεν απαγορεύεται να μιλάει ένας υπουργός με έναν ισοβίτη. Το μόνο το οποίο έκανε ο Καμμένος ήταν να παραπέμψει το θέμα στην εισαγγελία. Δεν υπάρχει κανένα είδος παρέμβασης. Δεν προκύπτει ότι πιέστηκε ο ισοβίτης από τον υπουργό για να καταθέσει διαφορετικά στοιχεία», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένας γενικευμένος τρόμος που επικρατεί γύρω από την υπόθεση αυτή. Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να μιλήσουν για την υπόθεση. Το μείζον είναι ότι έχουμε μια υπόθεση δύο τόνων ηρωίνης και είναι λάθος να ταυτίζεται η ΝΔ με τα συμφέροντα συγκεκριμένου επιχειρηματία. Επειδή δεν της βγήκε το καταστροφολογικό σενάριο με την οικονομία και τώρα επιχειρεί να ρίξει ένα πέπλο σήψεις στην πολιτική ζωή του τόπου».

Για ακόμη μια φορά ότι στην υπόθεση Καμμένου «καμία αντιθεσμική πράξη δεν υπάρχει. Τίποτα εξωθεσμικό, τίποτα παράνομο. Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΝΔ επιλέγει να ταυτιστεί με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλο πεδίο για να ασκήσει αντιπολίτευση παρά μόνο το πεδίο της μαύρης προπαγάνδας».

«Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υπερασπίζεται συγκεκριμένο επιχειρηματία που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φέρεται να εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί τεράστιο θεσμικό, πολιτικό, στρατηγικό λάθος της ΝΔ» είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν της βγήκε το καταστροφολογικό σενάριο της αποτυχίας της αξιολόγησης και προσπαθεί να απλώσει ένα πέπλο σήψης πάνω από την ελληνική κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο.

Με δεδομένη τη νομική επιπλοκή, η βέλτιστη λύση είναι μια νέα 8μηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις, ανέφερε για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι έχει βρεθεί ο τρόπος που θα επιλύσει την κρίση που έχουμε μπροστά μας, με μια σύμβαση (για τους νυν συμβασιούχους στην καθαριότητα) και από εκεί και πέρα θα υπάρξει προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. «Αυτό θα το αποφασίσουμε στη βάση της μελέτης που θα κάνουν οι ΟΤΑ, στη βάση των αναγκών για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρόκειται για συνολική πρόταση που σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επιλύει το θέμα».

Η βασική πολιτική κατεύθυνση, υπογράμμισε, είναι ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας παραμένουν στους δήμους και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τις εργασιακές συνθήκες «μεσαίωνα» που επιβάλλουν οι εργολάβοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταλαγιάσει η απεργία.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ